پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مالیات خالی بر خانه‌های خالی!

  • کد خبر: ۶۴۲۸۱
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
  • ۱
مالیات خالی بر خانه‌های خالی!
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
اقتصاد ایران به‌ویژه بازار‌ها در نتیجه شوک‌های تورم و رکود نهادینه‌شده، با پدیده انحراف در ریل‌گذاری و برنامه‌ریزی روبه‌رو شده‌است. هرقدر که مداخله دولت در اقتصاد و بازار بر مبنای کنترل قیمت‌ها و سیاست‌های دستوری تشدید شود، ثمره آن خطا در تصمیم‌گیری‌های درست و کاهش سطح اعتماد مردم و افت میزان مشارکت آن‌ها در اقتصاد خواهد شد. در نهایت نیز شهروندان مسیری متفاوت با اهداف تعیین‌شده نهاد دولت را در پیش می‌گیرند.

از این منظر با آغاز طرح خوداظهاری خانه‌های خالی و ثبت آن‌ها در مهلت دوماهه تعیین‌شده از سوی وزارت راه‌وشهرسازی، این امیدواری ایجاد شده است که در آینده دست‌کم بخشی از این خانه‌ها در قالب عرضه، برای فروش یا اجاره وارد بازار شود و جلو انباشت این خانه‌ها با هدف کسب سود بیشتر مبتنی بر انتظارات تورمی گرفته شود. موفقیت این طرح به اعتماد و افزایش مشارکت مردم به‌ویژه مالکان خانه‌های خالی بستگی دارد؛ هرچند بیم آن است که در بلندمدت طرح‌های شبیه مالیات بر خانه‌های خالی یا گران‌قیمت، بر روند سرمایه‌گذاری برای ساخت مسکن اثر معکوس بگذارد.

گرفتن مالیات از خانه‌های خالی را به‌عنوان سیاستی برای جلوگیری از انگیزه‌های سرمایه‌گذاری و سفته‌بازی و آنچه به‌اصطلاح احتکار مسکن نامیده می‌شود، می‌توان یک پازل ناقص و مبهم از سیاست‌گذاری برای تعادل در صنعت ساختمان و بازار مسکن قلمداد کرد. انتظار می‌رود نظام مالیات‌ستانی در کشور به‌جای تکیه بر دارایی‌های مردم، بر مجموع درآمد‌های واقعی شهروندان پس از کسر میزان تورم سالانه استوار شود، زیرا سیاست‌ها و برنامه‌های مقطعی و ناقص فقط به ایجاد سکته در بازار‌ها منجر می‌شود و اثر واقعی و مستمر و بلندمدت را نمی‌توان از این‌دست سیاست‌ها و برنامه‌ها انتظار داشت.

گرفتارشدن اقتصاد ایران در دام سامانه‌های متعدد که ماهیت و فلسفه شکل‌گیری و راه‌اندازی آن‌ها مبتنی بر دخالت دولت در دایره فعالیت اقتصادی شهروندان است، نمی‌تواند در بلندمدت به‌نفع حرکت صحیح اقتصاد و برقراری نظم در بازار‌ها باشد. به‌همین دلیل ایجاد سامانه املاک و اسکان برای وضع مالیات بر خانه‌های خالی، بدون داشتن راهبردی جامع در حوزه‌هایی، چون سیاست‌گذاری بخش زمین و مسکن و تکمیل زنجیره مالیات‌ستانی برپایه مجموع درآمد شهروندان و تکیه این فرایند بر مجموع دارایی‌های مردم را نمی‌توان نسخه پایان اختلال در روند عرضه و تقاضای مسکن در کشور دانست.

پذیرش این واقعیت که شکاف بین عرضه و تقاضای مسکن باعث به‌هم‌خوردن تعادل در بازار شده، یک روی سکه اختلال و سکته در بازار مسکن است و روی دیگر ماجرا به افزایش انگیزه سرمایه‌گذاری به‌سبب چشم‌انداز آینده تورم و انتظارات تورمی برمی‌گردد و اگر دنبال راه‌حل برای حل بحران مسکن و پایان‌دادن به طولانی‌شدن خانه‌دارشدن مردم می‌گردیم، باید به ریشه‌ها بپردازیم و پس از آن دنبال هرس‌کردن شاخه‌ها باشیم.
 
باور کنیم که سامانه‌ها در اوضاعی که اراده و برنامه روشنی برای اصلاح ساختار‌ها و پایان‌دادن به انحراف در سیاست‌گذاری در عرصه ساخت مسکن وجود ندارد، نمی‌تواند چاره‌ساز باشد، افزون بر اینکه نمی‌توان بدون درنظرگرفتن چالش‌های اقتصاد ایران، فقط با نگاه به بخشی از بازار و دخالت در بازارهایی، چون مسکن، راه برون‌رفت از وضعیت پیچیده کنونی پیدا کرد. ضروری است ثبات به اقتصاد و بازار‌ها با اصلاح ساختار‌ها و کاهش دخالت‌های غیرمؤثر برگردد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Sweden
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
0
0
مطلب واقع بینانه ودرستی بود
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->