صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

گران کردن ۵۰ درصدی بلیت سینما یعنی لگد زدن به جسم نحیف و بی جان سینمایی که دارد برای زنده ماندن دست وپا می‌زند. سینمایی که بعد از دوسال تعطیلی و افزایش سرسام آور هزینه‌های سینماداری و فیلم سازی می‌خواهد هر طور شده به حیات نباتی اش ادامه بدهد ...

عروجی | شهرآرانیوز - گران کردن ۵۰ درصدی بلیت سینما یعنی لگد زدن به جسم نحیف و بی جان سینمایی که دارد برای زنده ماندن دست وپا می‌زند. سینمایی که بعد از دوسال تعطیلی و افزایش سرسام آور هزینه‌های سینماداری و فیلم سازی می‌خواهد هر طور شده به حیات نباتی اش ادامه بدهد؛ اما سؤال اینجاست؛ آیا فکر این را کرد ه اند که یک خانواده چهارنفره بدون احتساب هزینه رفت وآمد و خرید تنقلات برای دوساعت فیلم دیدن چیزی حدود ۲۰۰ هزارتومان باید پول بدهند؟

نکته دیگر اینکه، سینمای ایران مگر در سال چند فیلم پرفروش دارد که مخاطب حاضر می‌شود با فراغ بال چنین هزینه‌ای را بپردازد؟ طبق گزارش ها، در جلسه اخیر شورای صنفی نمایش گروهی از سینماداران و تهیه کنندگان درخواست افزایش قیمت بلیت سینما‌ها تا پنجاه هزار تومان برای سینما‌های مدرن را داده اند. تصمیمی که مورد تأیید اکثریت اعضای این شورا هم قرار گرفته و در انتظار تأیید نهایی سازمان سینمایی است.

بر اساس این تصمیم، بلیت سینما‌های مدرن در سئانس‌های انتهایی و روز‌های پنجشنبه، جمعه و روز‌های تعطیل پنجاه هزار تومان می‌شود و این قیمت برای سینما‌ها و سئانس‌های دیگر به نسبت کمتر خواهد بود. همچنین قرار است علاوه بر سه شنبه ها، یکشنبه‌ها هم به روز‌های نیم بهای سینما‌ها اضافه شود. با این حال، قیمت پنجاه هزار تومان برای بلیت سینما‌ها و رشد ۶۶ درصدی متوسط قیمت بلیت، تصمیمی علیه مخاطبان سینما و به سود فیلم سازان و سینماداران است؛ چرا که فیلم‌ها با تعداد مخاطبانی کمتر به سود بیشتری می‌رسند.

به عنوان مثال، در سال ۱۴۰۱ یک فیلم با تعداد مخاطب حدود دویست هزار نفر به فروش ۱۰ میلیاردی خواهد رسید؛ اتفاقی که شاید برای تهیه کننده‌ها و پخش کننده‌ها سودده باشد؛ اما با گران کردن فیلم دیدن در عمل گروه دیگری از مردم از سالن‌های سینما د ور خواهند شد. اتفاقی که در همه این سال‌ها افتاده است و همان گروه نادیده گرفته سینما ناچار شده اند فیلم‌ها را یا در پلتفرم‌های خانگی تماشا کنند یا به صورت غیرقانونی.

جالب‌تر اینکه، دوسال گذشته وقتی بلیت سینما نیم بها شد هیچ اتفاقی نیفتاد و مخاطبی به سالن‌ها نیامد، این یعنی گران شدن بلیت سینما سبب کم شدن مخاطب خواهد شد و حالا در کنار اینکه چنین حرکت فرهنگی از سبد مردم خارج خواهد شد، تفریح قشر متوسط ایرانی هم به یک سرگرمی گران تبدیل می‌شود. طبق گزارش روزنامه «فرهیختگان» قیمت بلیت سینما از ابتدای سال ۹۰ تا ۹۸ تقریبا ۶ برابر شده است؛ البته ناگفته نماند این دهه به دلیل بیماری کرونا و تعطیلی بی سابقه سینما در مدت زمان طولانی از لحاظ اقتصادی وضعیت چندان خوبی ندارد.


قیمت جدید بلیت سینما‌ها در سال ۱۴۰۱ اعلام شد


 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.