صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: مشهد در مجاورت یکی از کانون‌های بزرگ گرد و غبار و بیابان‌های بزرگ آسیای میانه یعنی دشت «قره‌قوم» قرار گرفته و از سوی دیگر، گرد و غبار ناشی از غرب و بیابان‌های مرکزی کشور نیز هوای این شهر را تهدید می‌کند و بحران را مضاعف کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کریمدادی در گفتگویی با اشاره به وضعیت بحرانی هوای مشهد که طی چندروز گذشته رقم خورده، اظهارکرد: بسیار خرسندیم که این شرایط، امروز بهتر شده و شاخص حدود ۱۱۷ را نشان می‌دهد، ولی در عین حال، معضل و بحران همچنان پابرجاست.

وی با بیان اینکه شورای شهر و مدیریت شهری نسبت به این موضوع دغدغه‌مند بوده و جلسه کارگروه ذیل کمیسیون خدمات شهری نیز با همین محوریت برگزار شد، گفت: از استاندار خراسان رضوی هم تقاضا داریم که یک جلسه اضطراری در این خصوص تشکیل دهد چراکه ریزگرد‌ها شرایط دشواری را برای شهروندان رقم زده است.

کریمدادی افزود: مشهد سال‌های سال است که با پدیده گرد و غبار دست و پنجه نرم می‌کند و چندسالی است که این معضل را با فراوانی بیشتری شاهد هستیم.

رئیس کمیسیون خدما‌ت‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با بیان اینکه شهر مشهد در مجاورت یکی از کانون‌های بزرگ گرد و غبار و بیابان‌های بزرگ آسیای میانه یعنی دشت «قره‌قوم» است، تصریح کرد: از سوی دیگر، گرد و غبار ناشی از غرب و بیابان‌های مرکزی کشور نیز هوای این شهر را تهدید می‌کند و بحران را مضاعف کرده است.

وی با بیان اینکه ایران متاسفانه در کمربند خشک دنیا قرار گرفته، گفت: بارندگی در قسمت عمده‌ای از خاورمیانه از جمله ایران، عربستان و عراق کاهش یافته و دچار تنش آبی هستیم؛ براساس پیش‌بینی‌ها، در سال آبی پیش رو، ۲۶ درصد کاهش بارندگی را در کشور خواهیم داشت که این عدد در خراسان رضوی بیشتر خواهد بود.

کریمدادی با تاکید بر اینکه راهکار‌های مقابله با این شرایط بحرانی به دو دسته کوتاه و بلندمدت تقسیم می‌شود، افزود: در کوتاه مدت، راهکاری جز مقابله با آلودگی هوا را نداریم، ولی در درازمدت باید به سمت بیابان‌زدایی رفت و تعاملاتی در سطح بین‌المللی داشته باشیم.

وی افزود: با توجه به بحران کم‌آبی، کشت غرقابی در مشهد و خراسان رضوی باید متوقف شود؛ به عنوان مثال هیچ توجیهی ندارد که برای تولید یک کیلو هندوانه، ۳۰ لیتر آب شیرین مصرف شود و این محصول را به کشور‌های دیگر صادر کنیم.

کریمدادی گفت: صیانت از مراتع، جلوگیری از کشت بی‌رویه دیم و... از دیگر راهکار‌هایی است که توسط نهاد‌های متولی باید مدنظر قرار گیرد.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.