صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چابک سازی در فدراسیون بسکتبال| داوران پشت فدراسیون پنهان نشوند!

  • کد خبر: ۱۰۵۸۴۱
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۹
چابک سازی و مشق شایسته‌سالاری مکانیزم گذار از بحران چندساله بسکتبال است.

سعیده فتحی/شهرآرانیوز، رقابت‌های لیگ برتر بسکتبال به اوج هیجان خود رسید و از پس فردا(دوشنبه) زنگ سری فینال در آزادی طنین می‌زند. سری مهیجی مملو از حساسیت‌های حقیقی و کاذب! از یک طرف شهرداری گرگان با هواداران پر شورش می‌خواهد از جام قهرمانی محافظت کند و آن را به تیمی از دیاری دیگر ندهد. در سوی مقابل، اما ذوبی‌ها می‌خواهند در گذار سال‌ها، جام قهرمانی را برای نصف جهان به ارمغان ببرند.
این دو تیم از یک نیمه نهایی جذاب، به بیت‌های پایانی سوپرلیگ، گام نهادند. گرگانی‌ها در نبردی جذاب ۳ بر یک شیمیدر مدعی را شکست دادند و ذوب آهن هم از پس نظم آورانی برآمد که مهرام را خون به جگر کرده بود. دیدار‌های نیمه نهایی به‌خاطر همین حساسیت بالا، حواشی متعددی به دنبال داشتند. از اعتراض به داوران گرفته تا تشکیل کمیته‌های انضباطی که یکی پس از دیگری برگزار شدند. کمیته‌هایی که همواره با توبیخ کتبی و هشدار همراه بود. عده‌ای با ارزیابی مثبت این اقدامات، معتقدند واکنش سریع کمیته انضباطی فدراسیون می‌تواند در برابر حواشی، نقش عامل بازدارنده را ایفا کند و با توسل به آن، ضریب امکان بروز حواشی در جریان بازی ها، پیش و پس از آن‌ها نیز تا حدود موجهی کاهش یابد. برخی، اما منتقد این رویه‌اند و عملکرد فدراسیون، به ویژه کمیته انضباطی را بسیار سختگیرانه توصیف می‌کنند، اما واقعیت این است که برای برگزاری بازی‌های جذاب و دور از حواشی عدیده باید اهرم‌ها و مکانیزم‌های بازدارنده را به کار انداخت.

اعتراضات بی‌پایان
چنانچه از منظر فدراسیون به ماوقع بنگریم، شاید بتوان اندکی با آن‌ها موافق بود. چراکه در این مدت شاهد اعتراضات پیاپی بازیکنان به داوران بودیم و  از طرفی دیگر برخی مربیان که تهدید عادت همیشگی شان است امسال هم دست از این کار برنداشتند و بعد از باخت هایشان در تماس‌هایی که داشتند داوران را تهدید کردند!
وقتی داوران ما در زمین مدام با اعتراضات بازیکنان و کادر فنی مواجه می‌شوند، بیرون از زمین هم هواداران دست از سر آن‌ها برنمی دارند و در فضای مجازی و حتی حقیقی به تهدید آن‌ها می‌پردازند، توقع داریم داوران تمرکز لازم برای قضاوت یک بازی مهم و حساس را داشته باشند؟ در این زمان بدون شک وظیفه فدراسیون است که در حمایت از داوران وارد میدان شود و اجازه ندهد حواشی بر متون بازی‌ها غلبه کند.
اما فدراسیون نیز مکلف است همانطور که برای بازیکنان و کادرفنی تیم‌ها توبیخ در نظر می‌گیرد، چنانچه عملکرد داوران هم محل بحث بود، ذره‌بین کنکاش را مقابل عملکرد آن‌ها هم بگیرد. بدیهی است داوران هم باید با نقصان کار خویش روبرو شوند. برای حرکت به سوی پیشرفت داوری بسکتبال، گریزی غیر از نقد و کارشناسی عملکرد داوران نداریم.
باید مراقب بود تا مبادا داوران با این حمایت‌ها پشت فدراسیون پنهان شوند! و متوجه ایرادات خود نشوند. حمایت صرف از داوری، قطعا نتیجه عکس در پی خواهد داشت، به این معنی که فدراسیون با ممنوعیت اظهار نظر درباره عملکرد تیم‌های داوری، باعث بروز این شائبه می‌شود که قاضیان میدان‌ها با عملکرد صفر تا صد خود، پشت در فدراسیون پنهان می‌شوند. به یقین این نمی‌تواند نسخه ای شفابخش برای پیشبرد اهداف متعالی بسکتبال ایران باشد.

کارمندان فدراسیون
فدراسیون این روز‌ها در حال چابک سازی است و به دنبال استفاده احسن از منابع انسانی است. برای همین هم شاهد تغییراتی در آن هستیم که امیدواریم در نهایت به نفع بسکتبال باشد. اینکه چه کسی در فدراسیون مشغول است و چه کسی نیست، دغدغه امروز ما نیست بلکه مهم مشخص شدن این نکته است که چه کسی برای بهتر شدن حال بسکتبال تلاش می‌کند و چه کسی نمی‌کند. ضمن آنکه رئیس هر فدراسیونی اختیار دارد با عواملی که خودش صلاح می‌داند کار کند. همانطور که طباطبایی پس از حضورش در فدراسیون، صلاح ندانست با تعدادی از کارمندان فدراسیون مشحون تداوم همکاری داشته باشد، امروز هم داوری در انتخاب تیم سازمانی اش مختار است، اما اصولا امیدواریم قدر نیرو‌های فعال و دلسوز را بداند و صرف اینکه کارمند طباطبایی بوده اند به آن‌ها نگاه نکند.

انتخاب مربیان تیم های ملی
فدراسیون بسکتبال این روز‌ها کنار برگزاری مسابقات فوق حساس سری پایانی لیگ برتر، دغدغه‌های مهمتری همچون انتخاب مربیان تیم‌های ملی را هم دارد و باید با وسواس بیشتری آن‌ها را برگزیند. از طرفی اکثر مربیان درگیر رقابت‌های لیگ برتر و دسته یک بودند و از سوی دیگر هم باید برخی تیم‌های ملی سروسامان می‌گرفتند از همین رو شاید برخی انتخاب‌ها تنها راه چاره فدراسیون بود، اما انتظار می‌رود پس از پایان رقابت‌های داخلی، مسئولان فدراسیون در انتخاب‌های خود دقت بیشتری کنند.
از قدیم گفته اند آزموده را آزمودن خطاست. بی گمان نهادینه شدن شایسته سالاری در تیم‌های ملی فقط مختص بازیکنان و کادر فنی نیست و این واژه به تمام ارکان سازمانی یک تیم اشاره دارد. حال امیدواریم تمرین شایسته‌سالاری طی راه را برای مربیان جوان‌تر باز کند و اجازه دهد که باقی مربیان توانمند هم فرصت حضور در تیم‌های ملی را پیدا کنند.
فدراسیون اگر بتواند بخش اسپانسرینگ خود را تقویت کند، بدون شک می‌توان از حضور مربیان برجسته و تاثیرگذار خارجی هم بهره برد اگرچه با قراردادی که طباطبایی با مات امضا کرده تا یک سال آینده دست و پای فدراسیون بسته خواهد بود، اما با همه این‌ها باز هم امیدواریم که بهترین شرایط برای تیم‌های ملی فراهم شود و بسکتبال ایران باز هم در مسابقات مهم آسیایی، درخششی دائمی در قاره پهناور داشته باشد و از دل روز‌های پرحادثه به پیوستگی لحظات افتخارآمیز پلی مستحکم بزنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.