صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رفتار حیوانات به کمک هوش مصنوعی پیش بینی می‌شود

  • کد خبر: ۱۰۶۲۲۱
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۳
محققان روش جدیدی را توسعه داده اند که از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل رفتار حیوانات استفاده می‌کند. این روش راه را برای مطالعات عمیق طولانی مدت در زمینه علوم رفتاری حیوانات باز کرده و در حال حاضر در باغ وحش زوریخ در حال آزمایش است.

به گزارش شهرآرانیوز، محققانی که درگیر مطالعات رفتار حیوانات هستند، اغلب به ساعت‌ها فیلم ویدئویی که به صورت دستی تجزیه و تحلیل می‌شود، تکیه می‌کنند. معمولاً این امر زمان بر بوده و مستلزم آن است که محققان از طریق ضبط تصویر‌های چند هفته یا چند ماهه، به مشاهده رفتار حیوانات بپردازند.

اکنون محققان دانشگاه زوریخ روشی خودکار برای تجزیه و تحلیل این نوع تصاویر ضبط شده ارائه کرده اند. الگوریتم تحلیل تصویری که پژوهشگران توسعه داده اند از بینایی کامپیوتر و یادگیری ماشینی استفاده می‌کند و می‌تواند تک تک حیوانات را با تحلیل رفتار‌های خاصی شناسایی و متمایز کند. این رفتار‌ها شامل رفتار‌های نشانه کنجکاوی، ترس یا تعاملات اجتماعی هماهنگ با سایر اعضای گونه هاست.

این فناوری اساساً راه حلی برای تجزیه و تحلیل خودکار فیلم‌های ویدئویی با یک کلیک به دانشمندان ارائه می‌دهد. مزیت دیگر روش جدید تکرارپذیری آن است که اگر گروه‌های مختلف محققان از الگوریتم یکسانی برای تجزیه و تحلیل داده‌های ویدئویی خود استفاده کنند، مقایسه نتایج آسان‌تر است، زیرا همه چیز بر اساس استاندارد‌های یکسان انجام خواهد پذیرفت.

علاوه بر این، الگوریتم جدید آنقدر حساس است که حتی می‌تواند تغییرات رفتاری ظریفی را که به تدریج در دوره‌های زمانی طولانی ایجاد می‌شوند، شناسایی کند. مارکوس مارکس (Markus Marks) پژوهشگر اصلی این مطالعه می‌گوید: تشخیص این تغییرات با چشم انسان دشوار است.

محققان الگوریتم یادگیری ماشینی را با فیلم‌های ویدیویی از موش‌ها آموزش دادند. با این حال، پژوهشگران تاکید می‌کنند که این روش می‌تواند برای همه گونه‌های جانوری اعمال شود. محققان دانشگاه زوریخ این الگوریتم را در یک پلتفرم عمومی در دسترس سایر محققان قرار داده اند و بسیاری از پژوهشگران در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند.

مارکس می‌گوید: علاقه به ویژه در میان محققان نخستی سانان زیاد بوده است و فناوری ما در حال حاضر توسط گروهی که در حال تحقیق بر روی شامپانزه‌های وحشی در اوگاندا هستند، استفاده می‌شود. این امر احتمالاً به این دلیل است که این روش همچنین می‌تواند برای تجزیه و تحلیل تعاملات اجتماعی پیچیده در جوامع حیوانی مورد استفاده قرار گیرد. او می‌افزاید: روش مزایای عمده‌ای به ویژه تجزیه و تحلیل رفتار‌های اجتماعی پیچیده، نسبت به الگوریتم‌های قبلی ارائه می‌کند.

روش جدید همچنین می‌تواند برای بهبود دامداری مورد استفاده قرار گیرد و نظارت شبانه روزی را قادر می‌سازد تا به طور خودکار رفتار‌های غیرعادی دام‌ها را شناسایی کند. با تشخیص تعاملات اجتماعی نامطلوب یا شروع زودهنگام بیماری، کارشناسان می‌توانند به سرعت برای بهبود شرایط برای حیوانات تحت مراقبت خود واکنش نشان دهند.

محققان در انتها می‌گویند که در نهایت، این روش در تحقیقات بنیادی در زمینه‌های زیست شناسی، نوروبیولوژی و پزشکی استفاده می‌شود. همچنین روش ما می‌تواند حتی تغییرات رفتاری ظریف یا نادر را در حیوانات مانند علائم استرس، اضطراب یا ناراحتی تشخیص دهد. بنابراین، نه تنها می‌تواند به بهبود کیفیت مطالعات حیوانی کمک کند بلکه به کاهش فشار روی حیوانات نیز منجر شود.  

منبع:سیناپرس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.