به گزارش شهرآرانیوز، سید صولت مرتضوی در مراسم تجلیل از فرهنگیان استان یزد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری، مرحوم آیت الله علاقهبند و شهدای معلم اظهار داشت: آنچه از آیات و روایات پیرامون جایگاه و مقام و منزلت معلم برداشت میشود، من حیث لایحتسب است و اگر نگاهی به متون اسلامی و آیات قرآن و احادیث و روایات داشته باشیم، صدها بلکه هزار کتاب میتوان با استناد به این متون در وصف معلم نوشت.
وی افزود: معلم در مقام تربیت، حکمت میآموزد و آموختن حکمت یعنی آموزش دادن سیره عملی و روش حکمرانی و مدیریت در جامعه و هنر شگفت معلمی، هنر الهی و هنر پیغمبری است و امام راحل نیز بر همین اساس فرمودند که تمام انبیاء معلم و تمام بشر دانشجو هستند.
مرتضوی به تشریح جایگاه مختلف در احادیث و روایات مختلف اسلامی پرداخت و بیان کرد: جایگاه معلم با هیچ جایگاهی قابل مقایسه نیست، زیرا معلم روح خفته را احیا میکند.
معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به دوران تحصیل خود در دانشگاه تربیت معلم یزد به بیان خاطراتی از آن دوران پرداخت و اظهار داشت: یکی از شیوههای مدیریت ایشان، اهمیت دادن به دانشجویان و اساتید بود و رعایت حق الناس در حق همه آنها بود.
مرتضوی با اشاره به اینکه آن زمان وقتی استاد، خبر شهادت فرزند شهیدش را دریافت کرد، کلاس درس را ترک نکرد و به همین دلایل است که من مرکز تربیت معلم یزد که امروز دانشگاه فرهنگیان است را مرکز تهذیب نفس میدانم.
وی افزود: امروز به یزد آمده ام که بر دستان معلمانم بوسه بزنم و نقش شما بر جان تمام دانشجویانتان برجسته است.
مرتضوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث افزایش قیمتها اظهار داشت: افزایش قیمتها افزایش حقوق بگیر جامعه را نگران کرده، اما لازم است توضیح دهم که سیستم اقتصادی در کشور ما بسیار معیوب بوده و به مدد یارانهها چند سالی جیب مردم خالی خزانه کشور به شدت خالی است.
وی بیان کرد: زمانی که آیت الله رئیسی دولت را تحویل گرفت، هم بانک مرکزی و هم وزارت اقتصاد برای پرداخت حقوق شهریور کارمندان دولت به طور جدی مشکل داشتند.
مرتضوی با اشاره به برخی علل گرانی ادامه داد: قیمتهای جهانی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته و تهدیدی که در جنگ اوکراین و روسیه به وجود آمده، نظام مایحتاج عمومی را تهدید کرده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار داشت: آنچه آیت الله رئیسی تحویل گرفت، فقط خزانه خالی نبود، یک پدر برای فرزند خود ارث نمیگذارد، اما وقتی پدری میلیاردها تومان بدهی برای فرزندش باقی میگذارد، شرایط نا گفته پیداست.
وی با اشاره به اینکه در دولت دوازدهم شروع به فروش اوراق خزانه کردند، یعنی حوالههایی دادند که پولش در آینده پرداخت شود، افزود: اصل و فرع و سود بدهی که برای این دولت به ارث رسیده، ۶۷۰ هزار تا ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است.
مرتضوی ادامه داد: دو صندوق لشکری و کشوری هر کدام ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی از قبل دارند و ۱،۲۰۰ میلیارد تومان بدهی قابل محاسبه برای این دولت به ارث رسیده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور بیان کرد: از آنجا که دولت واردات را با ارز ۴ هزار تومانی انجام میداد، کشور ما تبدیل به بهشت قاچاقچیان و بهشت محتکران تبدیل شده است به نحوی که معادل یک پنجم مصرف روغن ما، به کشورهای اطراف قاچاق میشود.
وی ادامه داد: کشور ما ۶ هزار کیلومتر مرز خاکی و ۲۷۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد و کنترل تمام این مرزها کار دشواری است و شرایط به نحوی است که اکنون روزانه ۱۵ هزار لیتر سوخت قاچاق میشود که این بسیار رقم بالایی است.
مرتضوی تصریح کرد: از کشور ما به کشورهای عربی که روی مخازن نفت و گاز خوابیده اند، نفت و گاز قاچاق میشود و این جای تاسف است.
وی افزود: تدبیر دولت این است که یارانه باید به طور مستقیم در اختیار مردم قرار گیرد و به فضل الهی این اقدام خداپسندانه حسب تصویب مجلس شورای اسلامی، در آینده نزدیک اجرایی میشود، زیرا سرمایه ملی ما به این شکل به تاراج نخواهد رفت.
مرتضوی بیان کرد: معیشت مردم دغدغه اصلی رئیس جمهور است و ایشان در این زمینه بسیار پیگیر هستند و به فضل الهی با شیب ملایم اقدامات مناسب ایجاد خواهد شد.
منبع: مهر