صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جزئیات پرداخت یارانه نان به مردم| تدبیر دولت برای بهره‌مندی "اتباع" از یارانه

  • کد خبر: ۱۰۷۷۰۸
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۹
  • ۶
معاون اقتصادی وزارت اقتصاد با بیان اینکه با یکسان سازی قیمت آرد از قاچاق جلوگیری خواهد شد، گفت: اتباعی که غیرقانونی وارد کشور شدند می‌توانند با مراجعه به فرمانداری‌ها و طی فرآیند تعیین شده، بن نان دریافت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، هادی سبحانیان معاون اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی در برنامه جهان آرا در خصوص چرایی تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی گفت: سیاستی در دولت گذشته اتخاذ شد که با یک نرخ ثابت ارز یعنی ۴۲۰۰ تومان، برخی اقلام را با نرخ ارزان‌تر به دست مردم برساند.

وی افزود: هزینه و فایده این سیاست نشان داده که این سیاست معایب بیشتری نسبت به فواید آن داشته است. به این معنا که در بحث تولید و مصرف مشکلاتی را به وجود آورده است. در حوزه‌های مختلف شاهد بودیم به این دلیل که قیمت کالا در کشور پایین‌تر است، انگیزه بالایی برای قاچاق وجود دارد ضمن اینکه شاخص عدالت نیز در آن‌ها رعایت نشده و ثروتمندان بیش از دیگر اقشار جامعه از آن بهره‌مند می‌شدند.

سبحانیان ادامه داد: استفاده از ارز ترجیحی باعث شد تا برخی اقلام مانند روغن، گوشت و مرغ با قیمت کمتری به دست مردم برسد، اما شیوه تامین این ارز تورم‌زایی بالاتری داشت. براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰ دولت باید ارز ترجیحی را حذف می‌کرد و همین تکلیف در بودجه سال ۱۴۰۱ مجددا تعیین شد. این به این معنا نیست که ما یارانه‌ای که به مردم می‌دادیم را حذف کنیم بلکه در حال ساماندهی یارانه‌ها هستیم. در این فرآیند جدید یارانه مستقیم به مصرف کننده نهایی پرداخت می‌شود. در این بحث تنها نوع پرداخت تغییر می‌کند که بسیار کارآمد‌تر است.

هر کیسه ۳۸ هزار تومانی آرد را در مرز ۸۰۰ هزار تومان می‌فروشند

وی در خصوص انواع راه‌های پرداخت یارانه به مردم گفت: حمایت‌ها متفاوت است. براساس تجربه گذشته یک شیوه پرداخت نقدی است. این سیاست نیز قابل توجیه است و مطلوبیت مصرف کننده را نیز بالا می‌برد، اما این شیوه حمایت پولی است. اینکه مصرف کننده چه کالایی را با این پول مصرف می‌کند دیگر به عهده دولت نیست. سیاست دیگر این است که دولت مطمئن باشد که در ازای یارانه‌ای که پرداخت می‌کند مردم همان کالا‌های مورد نظر را با قیمت مناسب دریافت کنند.

معاون اقتصادی وزارت اقتصاد تاکید کرد: اگر ظرفیت این وجود داشت که چرخه ورود و مصرف کالا قابل نظارت باشد این کار انجام می‌شد، اما چنین زیر ساختی وجود ندارد. در حال حاضر یک کیسه آرد ۴۰ کیلوگرمی حدود ۳۸ هزار تومان است در حالی که همین کیسه آرد در مرز نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان است. این اختلاف قیمت ظرفیت قاچاق بسیار بالایی ایجاد می‌کند. این فرایند ممکن است تامین نان مردم را با مشکل مواجه کند.

وی گفت: دو عامل خشکسالی و جنگ اوکراین سبب شده تا قیمت گندم افزایش قابل توجهی داشته باشد در نتیجه بسیاری از کشور‌ها تقاضای گندم را افزایش داده‌اند. در روغن هم شاهد بودیم که ظرف چند روز کالا‌های تولیدی ما به کشور‌های همسایه می‌رسد. این موضوع سبب بی‌انگیزه شدن تولیدکننده نیز می‌شود.

جزئیات پرداخت یارانه نان/نان سنتی ۱۰ درصد ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده خواهد رسید

سبحانیان در خصوص حذف ارز ترجیحی آراد و تاثیر آن بر قیمت نان گفت: مشخصا قرار نیست نان گران شود و به جای آن یارانه پرداخت شود، بلکه دولت می‌خواهد نان را با ۱۰ درصد قیمت پایین‌تر به دست مردم برساند. در این بحث یارانه به نانوا داده می‌شود. این کار نیز بر اساس تراکنش‌های نانوا انجام خواهد شد. با این کار موضوعیت قاچاق از بین خواهد رفت،  از سوی دیگر نیز مردم نان را گران نخریدند.

وی افزود: دولت علاقه‌مند است که این فرایند برای سایر کالا‌ها نیز اجرایی شود، اما زیر ساخت‌های آن آماده نیست و قرار است تا زمانی که این زیرساخت فراهم شود دولت یارانه جیرانی به مردم پرداخت کند. در مورد ماکارونی سیاست دیگری مورد اجرا قرار گرفت. در وزارت جهاد تصمیم گرفته شد تا در مواردی جز نان سنتی بازار آزاد شود و به جای آن یارانه جیرانی پرداخت شود.

آغاز اجرای آزمایشی طرح دولت در زنجان طی دو روز آینده

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی در پاسخ به این سوال که چرا این فرایند از نان آغاز شده است گفت: برای تضمین امنیت غذایی مردم لازم بود تا این کار در حوزه نان انجام شود. این کار در مورد دیگر کالا‌ها نیز به صورت موازی در حال انجام است. در خصوص نان مکانیزمی طراحی شده که به صورت محتاطانه‌تر نان مردم تامین شود. در نانوایی‌ها ما با یک قلم کالا مواجه هستیم در نتیجه از نظر فنی نیز برای ما این امکان فراهم بود تا قیمت مناسب نان را برای مردم تضمین کنیم.

وی در مورد زمان آغاز این طرح گفت: طرح‌های کلانی که دولت‌های گذشته جسارت انجام آن را نداشته‌اند را دولت به صورت آزمایشی اجرا کرده تا ایرادات آن مشخص شود. طرح مربوط به نان نیز ظرف یک تا دو روز آینده به صورت آزمایشی در زنجان اجرا خواهد شد. در صورتی که نتایج مثبت باشد ظرف دو ماه در کل کشور اجرا خواهد شد.

تدبیر جالب دولت برای بهره‌مندی "اتباع" از یارانه نان

سبحانیان در خصوص بحث اتباع نیز گفت: سیاست دولت این است که اتباع نیز بتوانند از این شیوه بهره‌مند شوند. در مورد کارت عابر بانک اتباع، افرادی که به صورت قانونی وارد کشور شده‌اند امکان استفاده از این شرایط را دارند. افرادی نیز که به صورت غیر قانونی وارد کشور شده‌اند می‌توانند به استانداری‌ها مراجعه کرده و با یک فرایند مشخص بن دریافت کنند.

حذف شیوه پرداخت نقدی با طرح دولت در حوزه نان

وی در مورد حذف شیوه پرداخت نقدی نیز گفت: پیش‌بینی ما این است که شیوه سنتی خرید در حال حاضر چندان مورد استفاده مردم نیست. به ویژه پس از کرونا مصرف اسکناس در کشور به زیر یک یا دو درصد کاهش یافته است. در استان زنجان نیز در شش ماهه گذشته به یک ثبات نسبی در استفاده از کارت بانکی رسیده‌ایم. در نتیجه ما با یک گذار هیجانی مواجه نیستیم که مردم بخواهند عادت خود را به یکباره تغییر دهند.

منبع: تسنیم

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
سلام خدمت دوستان عزیز.من یک افغانستانی هستم که متولد ایرانم.حدود ۳۳ سال ین دارم.اما متاسفانه فاقد یک شغل دائم هستم.و ماهانه مبلغ زیادی رو صرف اجاره بهای خانه میکنم.حالا که بحث یارانه نقدی شده و فشار به منه مهاجر زیاد تر گشته چیکار باید بکنم.شمایی که میگید یارانه به اتباع ندهیم آیا این کار باعث نمیشه بذهکاری بین این قشر زیادتر بشه و ضررش برگرده به خود مردم ایران.خواه یا ناخواه ماها فعلا مهمان شما هستیم.و خواهشمان از دولت آقای رئیسی اینه که ما رو هم در نظر بگیره
ناشناس
۲۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
مهاجر در کشورهایی اروپا و آمریکا از همه امکانات برخوردار هستن تو کشور ما افغانستانی ها هیچی بهش تعلق نمیگرد
ناشناس
۰۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
منابع کشور ایران صرف مهاجرین افغان نمیشه.مهاجرین افغانستان سالیانه

مبالغ زیادی را برای زندگی در ایران پرداخت می‌کنند.اعم از عوارض شهرداری کارت کارگری ویرای هر دوره تمدید کارت آمایش پول زیادی به دولت پرداخت می‌کنند.واین در حالی است که یک مهاجر افغان از کمترین امکانات رفاهی مانند بیمه .کارت بانکی سیم کارت اعتباری وغیره....بر خوردار نمی باشند.واین در حالی است که دولت محترم ایران سالیانه مبلغی از طرف سازمان ملل بجهت اقامت مهاجرین افغان در ایران دریافت میکند.البته ما قدر دان دولت ومردم مهمان نواز ایران هستیم.
مسعود نظری
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
سلام به همه
من مسعود نظری اتباع هستم
من بسیار از دولت اسلامی ایران سپاسگزارم که تمام مردم چه خود ایرانیان و چه اتباع به یک نگاه می بینند البته به این میگویند کشور اسلامی و بشر دوستی .
خیلی ممنون
شهروند
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
آخه تا کی باید منابع ملت ما صرف مهاجران افغان شود کدام کشور به اتباع و مهاجرین اعم از قانونی و غیر قانونی یارانه پرداخت می کند ایا کشور افغانستان منابع ملی اش را صرف دیگر کشورها می کند!!!
ناشناس
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۸
اتباع که هر نفرشون روزانه سه چهار نان میخواهن..بعد اقایونی که حقوقهای سی چهل به بالا حقوق میگیرن براشون که مهم نیست گرانی .اونا ککشونم نمیگزه..برا کسانی که حقوق دو میلیونی میگیرن چه کار باید بکنن..باید برین ببینین کسی از زمان شاه پیرم شدن باشه اقتصاد دادن بوده بیارین کمک بگیرین..اینجوری که شما دارین پیش میبرین ما رو وای بحال سالهای اینده...چرا هیچ وقت کار درستی انجام نمیدین..اون کاری که کردین ومردم خوشحال شدن چی بوده...فقط همش از جیبشون کشیدین به یه بهانه بیرون...نمیدونیم چی بگیم..فقط خدا که از همه چیز اگاه هست..خودش ولی عجب صبری خدا دارد..