به گزارش شهرآرانیوز، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم چند روز پیش تاکید کرده بود در صورت اصلاح ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قیمت نهایی نان در سفره مردم تغییری نخواهد کرد.
به گفته ساداتی نژاد پیش بینی میشود کشورمان امسال حدود ۴ و نیم میلیون تن گندم خریداری کند.
از هفته گذشته افزایش قیمت ماکارونی و حذف ارز ترجیحی آرد، نگرانیهایی را در کشور ایجاد کرده است.
دولت میگوید با این اقدام از قاچاق آرد جلوگیری میکند و در روزهای آینده، یارانه جبرانی را جایگزین حذف ارز ترجیحی خواهد کرد.
اما نمایندگان مجلس میگویند دولت برنامه مشخصی را برای حذف ارز ترجیحی ارائه نداده است.
وزیر جهاد کشاورزی میگوید تاکنون در یارانهها رانت و فساد ایجاد شده و صادرات بی رویه از یارانه نهادهها انجام میشود. با اجرای هدفمندی یارانه ها، دهکهای پایین جامعه بیشتر از یارانهها بهرهمند خواهند شد. حدود ۱۲ میلیون تن نیاز گندم کشور است که ۹ میلیون تن آن برای پخت نان خبازی مصرف میشود. دو میلیون تن از گندم برای صنف و صنعت و حدود ۵۰۰ هزار تن برای نان صنعتی مصرف میشود.
بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱، دولت در صورت حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی، باید راهکارهای جبرانی را اجرا کند و قیمت این کالاها همان نرخ مصوب شهریور ۱۴۰۰ بماند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور دیشب گفت یارانهای که تا دیروز برای وارد کردن کالای اساسی ارزان به تاجران داده میشده، به صورت کالابرگ در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
به گفته محسن رضایی، با هدف ایجاد آرامش بیشتر در عادلانه کردن یارانه کالاهای اساسی، دو ماه اول یارانه جبرانی به صورت نقدی و اعتباری به حساب مردم واریز میشود، اما پس از آن، بر اساس قانون مجلس کالابرگ داده خواهد شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان