صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بامداد دوشنبه (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱)، اولین ماه گرفتگی در قرن جدید + فیلم

  • کد خبر: ۱۰۸۷۹۷
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۳
این رخداد نجومی ساعت یک و ۳۲ دقیقه بامداد دوشنبه به وقت جهانی با ورود ماه به نیمسایه زمین، آغاز می‌شود و قبل از ساعت ۶ و پنجاه و یک دقیقه صبح دوشنبه به وقت گرینویچ، با خروج ماه از نیمسایه تمام خواهد رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: ماه گرفتگی ۲۶ اردیبهشت ساعت یک و ۳۲ دقیقه بامداد دوشنبه به وقت جهانی با ورود ماه به نیمسایه زمین، آغاز می‌شود و قبل از ساعت ۶ و ۵۱ دقیقه صبح دوشنبه به وقت گرینویچ با خروج ماه از نیمسایه، پایان می‌پذیرد.

عتیقی، مدت زمان گرفت کامل در این خسوف را یک ساعت و ۲۵ دقیقه ذکر کرد و گفت: ماه گرفتگی نیز همانند خورشید گرفتگی ساروس و یا دوره ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعته دارد، ولی در هر سال حداکثر ۳ ماه گرفت می‌تواند رخ دهد و در برخی سال‌ها هیچ گرفتی از ماه نداریم.

وی یادآور شد: مه‌گرفت ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ به ساروس ۱۳۱ متعلق بود و سی و چهارمین گرفت از ۷۲ خسوف این ساروس است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: ماه در این شب در زمینه صورت فلکی "میزان" (ترازو) قرار دارد.

عتیقی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه این ماه گرفتگی ۱.۵ روز قبل از رسیدن ماه به حضیض زمینی (کمترین فاصله با زمین) رخ می‌دهد، به نوعی این ماه کامل نیز یک اَبَر ماه محسوب می‌شود و، چون با ماه گرفتگی کامل همراه شده است و در هنگام ماه گرفتگی رنگ کره ماه به سرخ گرایش دارد، این اَبَر ماه به "اَبَر ماه خونین" مشهور است.

عتیقی افزود: لازم به توضیح است که در بخش کوچکی از شمال غرب با جنوب غرب کشورمان، ماه گرفتگی نیمسایه (خسوف غیر مرئی) رخ می‌دهد، ولی این نوع ماه گرفتگی به دلیل نامحسوس بودن تغییر درخشش ماه برای چشم انسان، قابل مشاهده نیست.

منبع: صداوسیما

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.