صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس سازمان بهزیستی: نیازمند ایجاد شتابدهنده در حل آسیب های اجتماعی هستیم

  • کد خبر: ۱۰۹۲۸۹
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۰
رئیس سازمان بهزیستی کشور در آیین اختتامیه مراسم معاونان اجتماعی بهزیستی استان ها بر رفع مشکلات موجود در حوزه امور اجتماعی جامعه هدف بهزیستی تاکید کرد.

علی صمدی جوان | شهرآرانیوز؛ مراسم اختتامیه همایش علمی و کاربردی ویژه معاونان امور اجتماعی بهزیستی‌های سراسر کشور به میزبانی مشهد و با حضور مقامات مختلفی از دولت، مجلس شورای اسلامی و سازمان بهزیستی کشور در تالار همدم مشهد برگزار شد.

مسعود فیروزی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با تقدیر از برگزار کنندگان این مراسم و هدف آن گفت: بهزیستی از دستگاه‌هایی است که همواره به دنبال حل مشکلات جامعه است و بخاطر ماهیت وجودی اش، در تمامی حوزه‌های آسیب زا، متولی رفع مشکلات می‌باشد.

محمد نصیری معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور طی سخنانی بلا ارائه گزازش عملکرد برنامه سه روزه این معاونت در مشهد گفت: ۳ کارگاه کودک، آسیب‌های اجتماعی و زنان سرپرست خانوار در قالب پنل‌های ۴ ساعته و نشست‌های هم افزایی میان معاونان سراسر کشور طی این همایش برپا گردید و نتایج بسیار سودمندی داشت.

وی ادامه داد: سازمان اجتماعی وزارت کشور در سال جاری با بودجه ۴ هزار و ۸۰۰ میلیاردی به دنبال مدیریت آسیب‌های اجتماعی می‌باشد که خوشبختانه با رایزنی‌های صورت گرفته، بخشی از این بودجه به سازمان بهزیستی اختصاص خواهد یافت.

نصیری در حوزه توانمندی سازی زنان سرپرست خانوار خاطرنشان کرد: در حال حاضر قانون توانمندی زنان سرپرست خانوار مصوب ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی در کشور اجرا می‌شود که در همین همایش و با احصاء نظرات کارشناسی معاونان اجتماعی بهزیستی، آمادگی همکاری با قوه مقننه جهت اصلاح و پالایش این قانون را داریم و از نمایندگان ملت انتظار داریم تا همراه بهزیستی باشند.

وی با اشاره به تعداد زنان سرپرست خانوار در کشور تصریح کرد: اکنون از ۲۹۰ هزار زن سرپرست خانوار در کشور، ۱۳۰ هزار زن سرپرست خانوار در رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال داریم که این سن کم، هم فرصتی برای توانمندی سازی آنان است و هم تهدیدی برای آسیب‌های اجتماعی علیه آنان؛ بنابراین همراهی دستگاه‌های نظارتی و اجرایی در این طرح بسیار لازم است.

نصیری نیاز عمده این زنان را تشریح و متذکر شد: عمده نیازی که تاکنون به ما ارجاع داده شده است، نیاز درمانی و بیمه این بانوان است و قانون گذار باید از ظرفیت بیمه‌ها برای همراهی دفاتر تسهیل گری بهزیستی نهایت استفاده را بکند.

فتاح احمدی معاون حقوق بشر وزارت دادگستری و دبیر مرجع بین المللی کودک در ایران طی سخنانی با اشاره به اهمیت دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی گفت: دفتر مرجع ملی کودک و اداره کل حقوق بشر و حقوق شهروندی در وزارت دادگستری، در راستای سیاست گذاری، پایش و نظارت بر نهاد‌های متولی آسیب‌ها تشکیل شده است و فعالیت‌های ما به خواسته‌های سازمان بهزیستی بسیار نزدیک است.
وی ادامه داد: نظارت عالی بر رفع مشکل اجتماعی کودکان کار و خیابان، زنان سرپرست خانوار و عموم آسیب‌های اجتماعی برعهده مجلس شورای اسلامی است و خوشبختانه نمایندگان توانمند و پرتلاشی در کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مورد نظر حضور دارند.

نماینده سابق ایران در دادگاه لاهه خاطرنشان کرد: ظرفیت سازی و آگاهی بخشی حقوق کودک و زنان سرپرست خانوار برعهده اداره کل حقوق بشر و شهروندی است و این اداره آماده دریافت تکات کارشناسی شده معاونت‌های امور اجتماعی بهزیستی کل کشور می‌باشد.

او در پایان اشاره کرد: مسئله کودک در تمام جهان اهمیت دارد و کارگروه‌های تخصصی و بین المللی، هر شش ماه گردهم می‌آیند تا به بررسی و بازبینی قوانین بین المللی بپردازند. ایران نیز بنا به عضویت و تعهد خود این سازمان‌های بین المللی و همچنین قوانین جاری کشور، تلاش خود را برای بهبود وضعیت کودکان کار و خیابان انجام می‌دهد.

علی محمد قادری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در پایان مراسم و در جمع بندی این همایش گفت: منظومه قدرت کشور باید با هم افزایی و همراهی موثر، مشکلات موجود را برطرف کنند و اینگونه نیست که بار تمامی مسائل آسیب زا در جامعه بر دوش بهزیستی باشد.

وی ادامه داد: رفع مشکلات حوزه آسیب‌های اجتماعی نیازمند شتابدهنده‌ای برای هر قسمت از مشکلات است و ما این نیاز را در بهزیستی احساس کرده ایم.

قادری افزود: به مانند آنچه که رهبری در موضوع ممنوعیت خام فروشی در صنایع بیان فرمودند، بهزیستی نیز در ارائه خدمات خود نباید خام فروشی کند؛ در واقع دریافت بودجه و پرداخت وجه نقد بدون آموزش و پشتیبانی و شناسایی مشکلات مددجو، نوعی خام فروشی خدمات بهزیستی است و ما باید به کمک مردم و نهاد‌های داوطلب به سمت غربالگری مشکلات، رفع موانع و پالایش نیاز‌های اساسی حرکت کنیم.

وی در پایان معاونان امور اجتماعی کشور و مددکاران آنان را به رفتاری مانند والدین تشویق کرد و گفت: همانند پدر و مادری که با دلسوزی به فرزند خود می‌نگرد و به او کمک می‌کند، ما نیز باید با کسی که روح و روانش از مشکلات مختلف پر شده است، با مهربانی و محبت برخورد کنیم و نگذاریم مشکلات او بیشتر شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.