طنین همتی|شهرآرانیوز، سرهنگ جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، در این باره گفت: از اول امسال شاهد افزایش ۱۲ درصدی کلاهبرداری و جرائم سایبری بودیم که از این عدد ۵۹ درصد پروندههایی که به پلیس فتا ارجاع داده میشود، اقتصادی است. ۲۲ درصد این پروندهها به مسائل اخلاقی و ۱۹ درصد هم به موضوعات سیاسیاجتماعی و سایر جرائم مربوط است.
وی افزود: برداشت غیرمجاز، پیامکهای جعلی سامانه سنا و تماسهایی مبنی بر برندهشدن که زمینه کلاهبرداری است، عمده جرائم هستند. در نوع آخر از شهروند درخواست میشود کدی را که برایش پیامک شده است، اعلام کند که البته آن کد اپلیکیشن بانکی است و بهراحتی حسابش خالی میشود.
بهگفته این مقام مسئول، شهروندان باید به هر تماس مشکوک مبنی بر گرفتن اطلاعات بانکی یا اعلام کد پیامکی به آنها یا موجسواری روی سهام عدالت و یارانه هوشیار باشند.
شهروندان اگر به وبگاه دولتی مثل سهام عدالت یا یارانه و بانک وارد میشوند، دقت کنند دقیقا نشانی وبگاه همان که گفته شده است باشد. اگر یک حروف به نشانی اضافه شده باشد، آن وبگاه جعلی است و زمینهای برای کلاهبرداری است.
سرهنگ جهانشیری اظهار کرد: از شهروندان تقاضا میکنیم اگر به وبگاهی مراجعه کردند، حتما نشانی وبگاه را بررسی کنند و از ورود به هر درگاه وب و دادن اطلاعات به هر وبگاهی خودداری کنند.
کلاهبرداریهایی که با عنوان سنا صورت گرفته و این روزها زیاد است، فقط به این دلیل است که شهروندان به شماره ارسال پیامک توجه نمیکنند که شماره شخصی است. با مراجعه به نشانی وبگاهی که در پیامک اعلام شده است و تکمیل اطلاعاتشان، زمینه برای دسترسی افراد سودجو به اطلاعات پیامکی و شماره مخاطبان فراهم میشود.
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی افزود: افراد سودجو معمولا حس طمع ما را برمیانگیزند و باعث میشوند بهسرعت فریب بخوریم. در دنیای دیجیتال شهروندان باید خیلی مراقب اطلاعات بانکیشان باشند.
سرهنگ جهانشیری تأکید کرد: شهروندان هرگونه معامله در وب گاههای آگهی را حتما حضوری انجام دهند و مطابقت اطلاعات و حساب بانکی فرد را در نظر داشته باشند. همچنین، از در اختیار گذاشتن کارت بانکی خود به افراد خودداری کنند.