صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس مجلس: «عدم احیاء دریاچه ارومیه» زیست چندین میلیون نفر را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد| توضیح قالیباف دربارۀ تحقیق و تفحص‌های مجلس در ۲ سال گذشته

  • کد خبر: ۱۱۶۶۲۷
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در صورت عدم احیای دریاچه ارومیه پتانسیل منفی ایجاد می‌شود که قابل جبران نیست و زیست بخشی از سرزمین ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: موضوع دریاچه ارومیه، موضوع مهم ملی است؛ موضوع استانی یا آذربایجان‌غربی و شرقی نیست، اگر برای احیای دریاچه ارومیه چاره‌اندیشی و به طور جد به آن توجه نشود، اثرات زیست محیطی زیادی دارد و چندین میلیون نفر را تحت مسائل اقتصادی، سلامت و بهداشت قرار می‌دهد، در واقع این دریاچه نقطه کاملا استراتژیک از بعد اقتصادی، ظرفیت‌های محیط زیستی و کشاورزی است.
وی تأکید کرد: در صورت عدم احیای دریاچه پتانسیل منفی ایجاد می‌شود که قابل جبران نیست و زیست بخشی از سرزمین ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت توجه مجلس و دولت به احیای دریاچه ارومیه گفت: خواهش بنده از دولت این است که اگر اشکالاتی در کار‌های انجام شده در دریاچه ارومیه وجود دارد به طور جد پیشگیری شود، هزینه‌ها انجام نشود، با طرح مدون درست کار‌ها پیش رود چراکه بعد‌ها با چند ده برابر این هزینه‌ها باید جبران خسارت‌ها کنیم و اگر امروز دریاچه را حفظ نکنیم هرگز این سرمایه قابل برگشت نخواهد بود.

قالیباف تأکید کرد: ما در مجلس کاملا آماده هستیم، در صورت پیشنهاد دولت برای احیای دریاچه ارومیه در برنامه هفتم توسعه مباحث را اعمال کنیم تا دچار فاجعه زیست محیطی در منطقه مهم کشور نباشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: تاکنون ۲۹۸ تحقیق و تفحص طی ۲ سال گذشته به کمیسیون‌های تخصصی مجلس ارجاع شده لذا خواهشمندم همکاران به اعداد و ارقام توجه کنند.

وی ادامه داد: ۳۳ مورد تحقیق و تفحص برای بررسی به صحن آمده و از این تعداد، ۲۲ مورد هیات تحقیق و تفحص تشکیل شده است، همچنین تعداد هیات‌هایی که زمان آن‌ها منقضی شده ۵ هیأت بوده و تعداد گزارش‌های نهایی ۳ مورد است. گزارشی امروز کمیسیون اقتصادی در مورد گزارش نهایی هیأت تحقیق و تفحص از منطقه آزاد اروند، اولین گزارشی بود که بعد از ۲ سال در صحن قرائت شده که از کمیسیون اقتصادی و اعضای هیات تحقیق و تفحص و معاونت نظارت مجلس تقدیر و تشکر می‌کنیم.   

وی با بیان اینکه دقت و زمان باید در جریان تحقیق و تفحص مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: ما در هیات رئیسه تصمیم گرفتیم زمان بررسی تحقیق و تفحص در هیأت‌ها را بیش از ۶ ماه تمدید نکنیم و حداکثر در برخی از شرایط خاص ۲ ماه و آن هم بدون هزینه لحاظ شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.