صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

عمده کارجویان مشهدی از مهارت‌های شغلی بی‌بهره‌اند

  • کد خبر: ۱۱۸۹۵۳
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۵
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: طبق آمار ثبت‌شده در سال 1401، بیش از 66 درصد از کارجویانی که موفق به کاریابی شده‌اند، مدرک تحصیلی زیر دیپلم دارند و تنها 23 درصد مدرک تحصیلی کارشناسی و 4 درصد مدرک کارشناسی ارشد دارند که همین امر، نشانه روشنی از خلأ مهارتی در بین کارجویان مشهدی است.

محمدپور | شهرآرانیوز؛ محمدامین بابایی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ظهر امروز در یازدهمین جلسه شورای شهرستان مشهد که به ریاست موسی‌الرضا حاجی‎بگلو و با حضور ابراهیم علیزاده رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر و نیز جمعی از فعالان عرصه اشتغال برگزار شد، با اشاره به آمار بیکاری ۳/۸ درصدی استان اظهار کرد: در سرشماری‌هایی که در کشور صورت می‌گیرد و سرشماری نفوس و مسکن یکی از انواع آن است، مرکز آمار ایران جدیدترین نرخ بیکاری هر استان و شهرستان را اعلام می‌کند که بر مبنای آن، طبق آمار سال ۱۳۹۸، نرخ بیکاری خراسان رضوی ۳/۸ اعلام شد که از ۲/۹ نرخ متوسط کشور کمتر است، اما نرخ بیکاری شهرستان مشهد ۸/۹ بوده که جای نگرانی دارد.
وی افزود: بر همین اساس، طرح‌های مختلف کاریابی برای کارجویان شهرستان اجرایی شد که در آن، ۲۵۵۶ نفر از ساکنان پهنه‌های حاشیه‌ای مشهد در چهارماهه نخست سال ثبت‌نام کرده‌اند و از این میان، ۱۹۷۱ نفر از فرصت‌های شغلی بخش خصوصی که با وساطت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مهیا شده بود، بهره‌مند شدند.
کارجویان بی‌مهارت، چالش عرصه اشتغال استان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خاطرنشان کرد: بر مبنای مطالعاتی که طبق اعلام نیاز شرکت‌های خصوصی و فرصت‌های شغلی موجود انجام‌شده، اصلی‌ترین مانع برای اشتغال‌زایی برای کارجویان مناطق حاشیه شهر، عدم بهره‌مندی آنان از مهارت‌های مناسب است که برای حل این مشکل، اداره کل استان وارد عمل شده و به شرکت‌های خصوصی تعهد می‌دهد که همزمان با حفظ فرصت شغلی برای کارجوی موردنظر، کارگاه‌های مهارت‎افزایی نیز برای او برپا شود.
وی ادامه داد: طبق آمار ثبت‌شده در سال ۱۴۰۱، بیش از ۶۶ درصد از کارجویانی که موفق به کاریابی شده‌اند، مدرک تحصیلی زیر دیپلم دارند و تنها ۲۳ درصد مدرک تحصیلی کارشناسی و ۴ درصد مدرک کارشناسی ارشد دارند که همین امر، نشانه روشنی از خلأ مهارتی در بین کارجویان مشهدی است.
بابایی تصریح کرد: با اینکه نیمی از جمعیت استان در مشهدالرضا (ع) و مناطق پیرامونی و روستا‌های متصل و منفصل آن ساکن هستند، اما همواره به نسبت این سرانه جمعیتی، سهم نامتوازنی از بودجه‌های بخش کارآفرینی و حمایت از کسب‌وکار به شهرستان مشهد تخصیص پیدا می‌کرد که خوشبختانه در سال جاری، این تخصیص بودجه به عدالت نزدیک شده و بیش از یک‌سوم بودجه هزار و ۵۴۰ میلیارد ریالی اداره کل در سال به شهرستان مشهد اختصاص یافته است. علاوه بر این، کارگروه‌های مطالعاتی هم اقدام به بررسی شاخص‌های درآمدی و رفاهی خانوار‌های دهک اول و دوم استان کردند و براساس مصادیقی همچون بیمه سلامت، خودرو و منابع درآمدی، اطلس رفاهی استان تدوین شد که بر مبنای آن، شهرستان گناباد با نمره ۱۸ کمترین گستردگی فقر و شهرستان زاوه با نمره ۵۵، بیشترین خانواده کم برخوردار را از نظر تعداد به خود اختصاص داده است.
فرهنگ اشتغال، نیازمند اصلاح و بازنگری
وی تأکید کرد: در اطلس رفاهی استان، شهرستان مشهد نمره ۲۰ را به خود اختصاص داد که رتبه دوم استان در حوزه بهره‌مندی از شاخص‌های رفاهی بود. به‌طور کلی هم نمره فقر استان ۲۸ و نمره میانگین ملی ۲۲ تعیین شد، اما با این حال، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سقف تسهیلات روستایی را به میزان ۱۵۰ میلیارد ریال افزایش داد تا روند مهاجرت معکوس ساکنان مناطق کم برخوردار تسریع شود و سرانه فقر در شهرستان مشهد کاهش یابد. هم‌چنین به‌موازات آن، طرح مساجد اشتغال آفرین هم اجرا شد که از برکات آن می‌توان به ۴۰۰ مورد کاریابی از سه مسجد حاشیه شهر اشاره کرد، اما بازهم به خاطر عدم اعتماد اجتماعی، مردم حضور پرشوری نداشتند و لذا اجرای آن را متوقف کردیم تا پیش از مسائل اجرایی، فرهنگ اشتغال در این مناطق اصلاح شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: در زمان اجرای این طرح، شاهد بودیم که بخش قابل‌توجهی از مراجعان به‌جای استفاده از فرصت‌های شغلی، به دنبال بهره‌مندی از وام‌های بلاعوض و کمک‌های معیشتی بودند، زیرا این فرهنگ غلط در جامعه ایجاد شده که سرپرستان خانوار، معیشت اعضای خانواده خود را نه از طریق اشتغال پایدار بلکه با کمک‌های اجتماعی تأمین کنند که باید در این باره، فرهنگ‌سازی جدی صورت بگیرد.

وی ابراز کرد: اقدامات شهرداری مشهد در یک سال اخیر، بسیار قابل توجه بوده، زیرا با تمرکز بر بخش ساماندهی مشاغل شهری، روزبازار‌هایی در بلوار خیام و سایر مناطق مشهد ایجاد شده که تولیدکنندگان را بدون واسطه به خریداران متصل کرده است و به همین ترتیب، به دنبال آن هستیم که تفاهم‌نامه‌های همکاری جدید با مدیریت شهری، زمینه ایجاد شرکت‌های تعاونی را برای تسهیل فعالیت مشاغل خرد و خانگی فراهم کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.