صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس نهاد کتابخانه های کشور: خودم کتاب های ناشران پخته خوار را در مشهد دیدم!

  • کد خبر: ۱۲۱۳۷۶
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰
نشست صمیمانه مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با خبرنگاران یکشنبه (۲۳ مرداد ماه) در سالن اجتماعات کتابخانه پارک شهر برگزار شد.

شهرآرانیوز - نشست صمیمانه مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با خبرنگاران یکشنبه (۲۳ مرداد ماه) در سالن اجتماعات کتابخانه پارک شهر برگزار شد. رمضانی درباره پرسش یکی از خبرنگاران درباره ناشران پخته خوار گفت: از طریق نرم افزار سامان می‌توان مشخص کرد که چه کتاب‌هایی از جمله کتاب‌های غیر واقعی و مصداق کتاب سازی در کتابخانه‌ها وجود دارد یا خیر؟ فکر نمی‌کنم بیشتر از ۳۰ نسخه از این دست کتاب‌ها در کتابخانه‌های کشور وجود داشته باشد. این کتاب‌ها اغلب در جریان اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی راه پیدا کرده اند.

وی در ادامه با اشاره به خاطره‌ای درباره مواجهه با ناشران پخته خوار گفت: در فرودگاه مشهد غرفه‌ای با تخفیف ۵۰ درصد وجود داشت. در این غرفه کتاب‌های روز با دو برابر قیمت گذاری شده بود و با تخفیف ۵۰ درصد فروخته می‌شدند. وقتی من به سراغ این غرفه رفتم، فروشنده اظهار بی اطلاعی کرد؛ این شیوه فروش کتاب، رسما کلاهبرداری است.

رمضانی با بیان اینکه پیگیری و رفع معضل ناشران پخته خوار، وظیفه نهاد کتابخانه‌های عمومی نیست، گفت: متأسفانه ناشر نما‌های قانونی، به تقلب اقدام می‌کنند؛ زیرا با مجوز قانونی نشر، کتاب‌های پرفروش ناشران دیگر را منتشر می‌کنند. با توجه به ۱۵ سال سابقه فعالیت در حوزه نشر، می‌دانم این وضعیت چقدر برای ناشران دردناک است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تأکید کرد: هرچند ناشر نماها، پول و قدرت دارند، اما از طریق رسانه‌ها می‌توان این جریان را به نوعی مدیریت کرد. از نظر تشکیلاتی، پیگیری این موضوع به نهاد کتابخانه‌ها مرتبط نیست؛ اما نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور حاضر است در مسیر مقابله با ناشران کتاب ساز همکاری کند.

کتابخانه‌های عمومی مسئله رسانه‌ها نبودند

رمضانی با انتقاد از اینکه فعالیت نهاد کتابخانه‌های عمومی مسئله رسانه‌ها نیست، گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی هیچ گاه مسئله و دغدغه رسانه‌ها نبوده، زیرا مطالبه‌ای در این باره وجود نداشته است. در ساختار حاکمیتی و در سطح نخبگان همچنین مردم نیز مطالبه‌ای در حوزه کتابخانه‌های عمومی وجود نداشته است و همیشه برای تقابل با این سیستم تلاش کردم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پاسخ به خبرنگار ایبنا درباره ارائه خدمات به نابینایان و ناشنوایان و تقویت اطلاع رسانی درباره خدمات نهاد با وجود فعالیت‌های درخورتوجه گفت: شبکه کتابخانه‌های کشور بعد ازمساجد و مدارس، بزرگ‌ترین شبکه فرهنگی کشور است. نهاد کتابخانه‌ها حدود هزارو ۷۰۰ کتابخانه را مستقیم و حدود هزار کتابخانه را از طریق دادن مجوز و ... غیرمستقیم اداره می‌کند و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، تنها نهادی است که به گروه‌های خاص مانند نابینایان خدمات می‌دهد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.