صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تدوین طرح تغییر نحوه انتخاب شهرداران در مجلس| آیا پای مشارکت مردم به انتخابات شهرداران باز می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۲۱۶۴۹
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۴
رئیس فراکسیون مدیریت‌شهری مجلس از پیش‌نویس طرحی برای تغییر نحوه انتخاب شهرداران توسط شوراهای شهر و روستا خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن پیرهادی رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس در نشست هم‌اندیشی شورای‌عالی استان‌ها به میزبانی مجلس، درباره تغییر قانون انتخاب شهردار از جانب شورا‌های شهر و روستا، گفت: در این زمینه مجلس شورای اسلامی پیش نویسی برای تغییر قانون در کمیته و کارگروه‌های تخصصی تدوین کرده که براساس مدل بسیاری از کشور‌های دیگر است.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه البته مدل‌های پیشنهادی در مجلس هنوز قطعی نشده است، افزود: موضوعی که اهمیت دارد این است که بتوانیم براساس الگو‌های دیگر پیاده شده در سایر کشور‌ها مردم را در انتخاب شهردار مشارکت دهیم.

وی با بیان اینکه در پیش‌نویس اولیه طرح مجلس هیات‌های نظارت دیگر فقط در اختیار مجلس نیست، ادامه داد: براساس طرح تدوین شده یک حقوقدان و یک شخصیت اجتماعی به‌انتخاب شورای عالی استان‌ها در هیات‌های نظارت حضور خواهند داشت تا ترکیب قوی‌تری شکل گیرد.

پیرهادی یادآور شد: همچنین در مدل پیش‌بینی شده این نکته قید شده که انتخاب شهردار به پیش از زمان انتخابات اعضای شورای شهر و روستا بازگردد به این معنا که اعضای شورای شهر و روستا پیش از انتخابات اعلام کنند در صورتی که رأی از مردم کسب کنند شهردار آینده آن‌ها فرد موردنظر است.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس اضافه کرد: چنانچه نظرات نیز برای انتخاب شهردار متفاوت باشد پیش بینی‌های لازم صورت گرفته تا کار انتخاب شهردار قفل نشود، حتی این موضوع پیش بینی شده اگر با شهردار انتخابی ادامه کار انجام نگیرد انتخاب‌های بعدی نیز براساس اولویت‌هایی که از کاندیدا‌های شورا پیش از انتخابات اعلام کرده اند برگزیده شود.

وی با بیان اینکه این مدل روشی است که در بسیاری از شهر‌ها از جمله سیدنی در حال پیاده سازی است، افزود: در صورتی که اعضای شورای شهر با یکدیگر هم نظر نباشند شهردار توسط گروهی انتخاب خواهد شد که بیشترین کرسی را در شورا به خود اختصاص داده باشد. حتی در شرایطی که آرا بین اعضا شورا مساوی بود و برای نمونه ۵ نفر از اعضای شورا روی یک گزینه و ۵ نفر از اعضای دیگر روی گزینه دیگری اتفاق نظر داشتند به آرای مردمی مراجعه می‌شود که آرای کدام گروه بیشتر است و شهردار براین اساس انتخاب شود.

وی با بیان اینکه در مدتی که سابقه حضور در شورای شهر را داشتم بار‌ها به این نکته برخوردم که مردم از عملکرد شهردار ناراضی بودند و نسبت به کارنامه وی به اعضای شورای شهر انتقاد داشتند، ادامه داد: در این روش مردم نیز در انتخاب شهردار دخیل هستند و فشار کمتری به شورا وارد خواهد شد.

وی با یادآوری اینکه این موضوع قطعا در کارگروهی تخصصی بین مجلس و شورایعالی استان‌ها چکش کاری خواهد شد و طرحی جامع تدوین می‌شود، افزود: نسبت به پخته شدن و بومی بودن این طرح باید اقدامات بیشتری صورت گیرد تا یک طرح جامع برای انتخاب شهردار تدوین شود.

پیرهادی با تاکید بر ضرورت فعالیت شورایعالی استان‌ها در حوزه رسانه، افزود: بسیاری از اعضای شورا دیدگاه‌های خوبی در زمینه مواجهه با مسائل کشور و شهرداری‌ها دارند که این موارد می‌تواند در رسانه‌ها مطرح شود لذا باید در این زمینه قوی‌تر از گذشته عمل کرد.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس تاکید کرد: موضوع برنامه هفتم توسعه و ارجاع آن از مجمع تشخیص مصلحت نظام به مجلس یکی دیگر از موضوعاتی است که شورایعالی استان‌ها می‌تواند نسبت به آن ورود کرده و نظرات خود را در این زمینه به مجلس ارائه کنند.

وی ادامه داد: قطعا این نظرات در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه لحاظ خواهد شد و با وجود اینکه اعضای شورا درگیر مسائل خرد و روزمره زیادی هستند، می‌توانند در زمینه تدوین اسناد بالادستی نیز در سیاستگذاری مشارکت سازنده داشته باشند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.