صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

طبق اعلام آموزش‌و پرورش استان دانش‌آموزان مهاجر افغانستانی که برگه سرشماری دارند، می‌توانند از ۳۱ شهریور برای ثبت نام در مدارس اقدام کنند.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ هر‌سال در آستانه فصل تحصیلی جدید، چندوچون ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع و تعداد آن‌ها یکی از موضوعات پرخبر در رسانه‌هاست.

طبق اعلام سیدامیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی شمار دانش‌آموزان اتباع خارجی در مدارس استان طی سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۲۹‌درصد افزایش یافته است. باوجود این موضوع تا چند روز گذشته و طبق شیوه‌نامه قدیم ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع، هیچ دستور‌العملی برای انجام فرایند ثبت‌نام دانش‌آموزانی که فقط دارای برگه سرشماری هستند، وجود نداشت.

این مشکل از‌این‌رو اهمیت بیشتری دارد که اگر برای رفع آن چاره‌اندیشی نمی‌شد، این تعداد از دانش‌آموزان نیز به جمع بازماندگان از تحصیل اضافه می‌شدند.

با‌این حال روز گذشته، مهدی وحدانی، کارشناس ارشد اتباع و مهاجران خارجی آموزش‌و‌پرورش، خبر خوشی برای این دانش‌آموزان داشت که «آماده ثبت‌نام دانش‌آموزان مهاجر دارای برگه سرشماری هستیم.»

ثبت نام از پنجشنبه ۳۱ شهریور 

در پی این خبر، مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی نیز به شهرآرا گفت که از روز پنجشنبه، ۳۱ شهریور‌ماه توسط دفتر‌های کفالت به دانش‌آموزان دارای برگه سرشماری برای ثبت‌نام در مدرسه اطلاع‌رسانی می‌شود.

او در ادامه گفت: «عمده شکایت دانش‌آموزان اتباع پیش از شروع مدارس، مربوط به دانش‌آموزانی است که دارای برگه سرشماری هستند، اما هیچ دستورالعملی برای انجام فرایند ثبت‌نام آن‌ها در مدارس وجود ندارد. روزانه بیش از ۱۰۰ نفر مراجعه کننده داریم که با این شرایط، درخواست تعیین تکلیف دارند.» این صحبت مدیرکل آموزش‌و‌پرورش استان پیش از ابلاغ این دستورالعمل جدید به آموزش‌و‌پرورش است.»

سیدامیر شوشتری با بیان اینکه طبق فرمایش رهبر‌معظم‌انقلاب این دانش‌آموزان باید در مدارس ثبت‌نام شوند، بیان کرد: در طی چند روز، براساس ظرفیت پاسخگویی به خانواده‌های این دانش‌آموزان اطلاع‌رسانی می‌شود تا با دریافت نامه خود از ۲۴ دفتر وکالت شهر مشهد به آموزش‌و‌پرورش مراجعه کنند.

ثبت‌نام حتمی است، اما زمان ثبت‌نام مشخص نیست

وی با اشاره به اینکه جلسات توجیهی با دفتر‌های کفالت و وبینار توجیهی از سوی وزارت کشور در‌این‌خصوص برگزار شده است، ادامه داد: حتما ثبت‌نام این دانش‌آموزان انجام می‌شود، اما نمی‌توانیم زمان مشخصی را برای ثبت‌نام همه این دانش‌آموزان مطرح کنیم، زیرا ممکن است نیاز به اسکن مدارک و تعیین سطح آن‌ها باشد؛ ضمن اینکه سنجش سلامت آن‌ها نیز باید انجام شود.

شوشتری ارائه آمار از جزئیات و تعداد ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در سال تحصیلی جاری را منوط به آمار جمع‌بندی‌شده در پایان مهر‌ماه دانست و گفت: ثبت‌نام اتباع بیشتر از اواسط شهریور شروع می‌شود. اتباعی که به صورت مجاز وارد کشور شده‌اند، دارای مدرک اقامتی هستند و روال ثبت‌نام آن‌ها مانند دانش‌آموزان ایرانی است؛ به این ترتیب که کارنامه‌هایشان تعیین سطح می‌شود و بعد در مدارس مشغول به تحصیل می‌شوند.

وی اظهار کرد: اتباعی که به‌صورت غیرمجاز وارد کشورمان شده‌اند، مدرکی در اختیار دارند که توسط استانداری و اداره اتباع سرشماری شده‌اند، اما برای ثبت‌نام این دانش‌آموزان هنوز هیچ دستورالعملی صادر نشده است. فرزندان داری مادر ایرانی نامه‌ای از فرمانداری دریافت می‌کنند تا بتوانند ثبت‌نام کنند؛ البته تعداد این دانش‌آموزان به نسبت تعداد دانش‌آموزان اتباع چشمگیر نیست.

شوشتری درباره عمده شکایت دانش‌آموزان اتباع برای ثبت‌نام، بیان کرد: اولین مورد شکایت در‌باره دانش‌آموزانی است که فقط برگه سرشماری در اختیار دارند و تعیین تکلیف نشده‌اند. دومین شکایت مربوط به مدارسی است که ظرفیتشان تکمیل شده است و دانش‌آموزان نمی‌توانند در مدرسه نزدیک به محله‌شان ثبت‌نام کنند.

وی تراکم کلاس‌ها را با توجه به افزایش دانش‌آموزان قطعی دانست و افزود: تعداد معمول دانش‌آموزان کلاس‌ها حدود ۴۰ نفر است. ضمن اینکه تراکم جمعیت دانش‌آموزی در بعضی مناطق آموزش‌و‌پرورش را حتی تا ۸۰ درصد، دانش‌آموزان اتباع تشکیل می‌دهند. در‌حالی در محلات گلشهر، بولوار توس، طبرسی، ساختمان و ... شاهد بیشترین تعداد دانش‌آموزان اتباع هستیم که در این محلات کمبود مدرسه و حتی کمبود زمین به عنوان مشکل اصلی مطرح بوده و همین مشکل مدارس را دو‌شیفته کرده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.