به گزارش شهرآرانیوز، دولت مبلغ یارانه جدید را به ازای ۹ دهک درآمدی و ابتدا برای ۷۲ میلیون نفر پرداخت کرد که مقرر شد در ۳ دهک پایین برای هر نفر مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و برای ۶ دهک بعدی به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان پرداخت شود، دهک دهم نیز مشمول دریافت یارانه نقدی نشدند.
این موضوع از ۲۰ اردیبهشت ماه امسال عملیاتی شد، اما در همان هنگام با اعتراض یارانهبگیرانی مواجه شد که تا پیش از این مشمول دریافت یارانه بودند و در این مرحله وزارت رفاه آنها را واجد شرایط دریافت یارانه نقدی نمیدانست.
در همان هنگام طبق اعلامی که سازمان هدفمندی یارانهها داشت، مقرر شد از افراد جامانده یارانه نقدی ثبتنام به عمل آورده شود و آنهایی که نسبت به دهکبندی خود اعتراض دارند یا از دریافت یارانه نقدی محروم شدند به سامانه وزارت رفاه که در این باره تهیه شده بود، مراجعه کنند.
اما کسانی که در لیست یارانهبگیران بوده، اما یارانهای دریافت نکردهاند و نسبت به دهکبندی خود معترضند، میتوانند اعتراض خود را به این موضوع از طریق سامانه hemayat.mcls.gov.ir یا شماره ۶۳۶۹ اعلام کنند که از سوی وزارت رفاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
براین اساس بعد از بررسیهایی که در این زمینه صورت میگیرد، اگر شخص معترض محق دریافت یارانه تشخیص داده شود این مبلغ به او پرداخت خواهد شد.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها میگوید: تاکنون یک میلیون و ۱۹۴ هزار و ۵۴۳ سرپرست خانوار که از اواخر اردیبهشت ماه تا پایان مردادماه در سامانه سازمان هدفمندی یارانهها به آدرس الکترونیکی https://my.gov.ir به عنوان جامانده یارانه نقدی یا متقاضی جدید هستند، ثبتنام کردند و برای تعیین آزمون وسع به وزارت رفاه و تأمین اجتماعی معرفی شدهاند.
حسینی گفته است: کسانی که در تیرماه معرفی شدند، معوقات خود را دریافت کردهاند و یارانهبگیران جدیدی که در مردادماه یارانه نقدی خود را دریافت کردهاند، معوقات خود را بزودی و طی ماههای آینده دریافت میکنند.
حسینی این را هم گفت که یارانهبگیرانی که هنوز مشمول نشدهاند و در آینده با ثبتنام و تعیین وسع از سوی وزارت رفاه مشمول دریافت یارانه نقدی میشوند، نگران معوقات نباشند چرا که این میزان معوقات به حساب آنها در هنگام تأیید مشمولیت پرداخت خواهد شد.
این مقام مسئول در سازمان هدفمندی یارانهها در خصوص علت عدم دریافت پیامک از سوی سازمان هدفمندی یارانهها برای ثبتنامشدگان جامانده در سامانه این سازمان گفت که ثبتنام از طریق درگاه ملی سامانه خدمات هوشمند انجام میگیرد و به همین علت دریافت پیامک برای تعیین تکلیف باید از طریق وزارت رفاه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه حدود یک سوم افراد جامانده به دلایل مختلف هنوز امکان ثبتنام پیدا نکردهاند اظهار داشت که به همین دلیل روند ثبتنام همچنان ادامه دارد.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها همچنین گفت که امور اجرایی مربوط به واریز یارانهها، ازجمله پرداخت معوقات مشمولان، تعیین تکلیف مبالغ مسدودی در حساب سرپرست خانوار، رفع مشکل واریز مبالغ کمتر از تعداد اعضای خانوار و ... توسط این سازمان انجام میگیرد.
بنابر آمار اعلام شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تا پایان مردادماه ۱۴۰۱، حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار معادل ۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر به عنوان مشمول به سازمان هدفمندسازی یارانهها معرفی شدهاند. به عبارتی حدود ۸۹ درصد جمعیت کشور مشمول یارانه نقدی شدهاند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از زمان آغاز اصلاح توزیع عادلانه یارانه نقدی، مسئولیت تعیین وضعیت اقتصادی و دهکبندی خانوار را برعهده دارد و به همین منظور سامانهای را تحت عنوان سامانه حمایت با آدرس hemayat.mcls.gov.ir به منظور ثبت اعتراض مردم نسبت به دهکبندی فراهم کرده است.
در این سامانه، امکان مشاهده اطلاعات شناسنامه اقتصادی خانوار در سه بخش اطلاعات خرید از کارت بانکی، اطلاعات خودرو و اطلاعات درآمد به صورت تفکیک شده و مجزا فراهم شده و کاربرانی که درخواست بررسی مجدد این اطلاعات را دارند، میتوانند درخواست خود را در مراحل مجزا و به صورت تفکیک شده ثبت کنند.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها، پرداخت وام ۱۰ میلیون تومانی به سرپرستان خانوارهای یارانهبگیر را تکذیب کرد و گفت که سازمان هدفمندی یارانهها در موقعیتی نیست که بخواهد چنین تسهیلاتی را پرداخت کند. این سازمان تنها مسئولیت دارد تا مطابق لیست اعلامی وزارت رفاه و دستور پرداخت سازمان برنامه، یارانه معیشتی را ماهانه به حساب شهروندان واریز کند.
کلاهبرداران اینترنتی این بار با کلیدواژه وام ۱۰ میلیون تومانی یارانه، دامی را برای دسترسی به اطلاعات شهروندان طراحی کردند. در این پیامک خبر از پرداخت وام ۱۰ میلیون تومانی به سرپرستان به میان آمده است، تسهیلاتی که بازپرداخت آن قرار است بهصورت ماهانه باشد و فقط کافی است تا سرپرستان خانوار مشخصاتی مانند کد ملی اعضای خانوار و شماره تماس خود را ارسال کنند.
سازمان هدفمندی تنها یک بار و آن هم بر اساس مصوبه دولت دوازدهم در دوران کرونا اقدام به پرداخت وام یک میلیونی به حساب سرپرستان خانوار کرده بود که بتدریج و از محل یارانههای واریزی بازپرداخت آن صورت میگرفت.
منبع: ایران جیب