صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: شیوه‌نامه و دستورالعمل استانداردسازی حکاکی بر روی سنگ عقیق و گوهرنشانی سنتی موسوم به "مخراجکاری" در استان تدوین شد.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل مکرمی‌فر گفت: این پیش‌نویس مدون شده استانداردسازی شامل ویژگیها و شیوه حکاکی بر روی سنگ عقیق و گوهرنشانی سنتی موسوم به "مخراجکاری" است.

وی ادامه داد: نشست "کمیته ملی تدوین استانداردهای صنایع دستی کشور" به منظور بررسی و تصویب استانداردسازی حکاکی عقیق و مخراجکاری در مشهد برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی به تمرکز تولیدکنندگان و امکانات آزمایشگاهی رشته‌های صنایع دستی حکاکی عقیق و مخراجکاری در این استان اشاره و بیان کرد: همچنین امکان دعوت از دیگر صاحب‌نظران و متخصصان این دو رشته صنایع دستی برای حضور در مشهد میسر است بنابراین پیشنهاد شد نشست کمیته ملی تدوین استانداردهای صنایع دستی کشور در خراسان رضوی برگزار شود. 
وی گفت: پیرو حمایت و هماهنگی اداره‌کل حمایت از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نیز اداره‌کل تدوین استانداردهای ملی سازمان ملی استاندارد مقرر شد بیست و سومین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد برای دو رشته صنایع دستی حکاکی عقیق و مخراجکاری روز هشتم دی ماه جاری در مشهد برپا شود. 
مکرمی‌فر افزود: مدیرکل و کارشناسان حمایت از تولید صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، نمایندگان سازمان ملی استاندارد، گروه تدوین استاندارد و یکی از استادکاران تخصصی دیگر رشته‌های قابل طرح در این نشست حضور دارند.

۳۶۰ رشته صنایع دستی در ایران فعال است. ۹۰ رشته از این تعداد صنایع دستی رایج در ایران در خراسان رضوی وجود دارد.

هشت هزار و ۴۰۰ هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی از اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی پروانه فعالیت دارند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.