صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس پدافند غیرعامل: نظام عملیاتی دفاع سایبری تدوین و تصویب شد

  • کد خبر: ۱۳۲۸۸۰
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۱
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: برای نخستین بار در کشور با پیش‌بینی جنگ سایبری در حوزه نظامی و غیرنظامی، نظام عملیاتی دفاع سایبری تدوین و تصویب شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سردار غلامرضا جلالی در همایش پدافند جامع با بیان اینکه اقدامات ارزشمندی در موضوع پدافند غیرعامل در حوزه نیروی دریایی ارتش انجام شده است، گفت: با توجه به تحول تهدیدات، رشد فناوری و ظهور راهبرد‌های ترکیبی، اهمیت توجه به پدافند غیرعامل در بخش نظامی مورد تاکید است.

وی ادامه داد: نیرو‌های مسلح نیازمند مجموعه عملیات مکمل دفاعی هستند تا اقدامات نظامی را پوشش دهند، همچنین در عرصه‌های زمین، هوا و دریا نیز به رویکرد‌های پدافند نیاز دارند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه توجه به مولفه‌های پدافند غیرعامل در حوزه دریا حائز اهمیت است، گفت: در این حوزه سه مولفه مدنظر است ابتدا باید امنیت و پایداری سواحل تامین شود، سپس مولفه‌های برخورداری شناور‌های دریایی از قابلیت‌های پدافندی و بهره‌گیری از ظرفیت جزایر به عنوان مکمل مدنظر قرار گیرد.

 جلالی افزود: بخش عمده‌ای از قابلیت‌های نیروی دریایی مبتنی بر تجهیزات مدرن و پیشرفته داخلی است، بنابراین توجه به تهدیدات فناوری پایه ضرورت جدی دارد این مهم در حالی است که شاهد تحول جدی در رویکرد‌های پدافند هستیم چراکه تهدیدات این حوزه مبتنی بر مولفه‌های متغیر انسانی و تجهیزات هستند.

وی با اشاره به اینکه متناسب با هر حوزه دفاعی باید، رویکرد‌های خاص پدافندی دنبال شود، اظهار کرد: با توجه به ویژگی‌های خاص دریا، توسعه الگوی پدافند غیرعامل در دریا ضرورت دارد، بنا بر تاکید مقام معظم رهبری بر ایجاد راهبرد‌های دریا محور کشور، اثر سیاست دفاعی بر توسعه سواحل و تجارت دریایی باید مدنظر باشد و در برنامه هفتم توسعه نیز این مهم در اولویت قرار گیرد.

 جلالی تاکید کرد: آنچه در تفاهم‌نامه بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و فرماندهی نیروی دریایی ارتش تنظیم شده این است که مبحث پدافند در دریا را با استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی بتوان توسعه داد و از رویکرد‌های مدرن در این حوزه استفاده کرد.

وی یادآور شد: در دو سال گذشته در حوزه‌های مختلف با دشمن درگیر بودیم، یکی از صحنه‌ها در حوزه پدافند هوایی بود زمانی که هواپیمای فوق پیشرفته بدون سرنشین آمریکا به مرز هوایی ایران تجاوز کرد و در نهایت مورد اصابت قرار گرفت، این حادثه نقطه عطفی در مسیر بازدارندگی در برابر دشمن بود که منجر به تغییر راهبرد‌های دشمنان در منطقه شد.

 رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: در حوزه دفاع زمینی مدت‌هاست از مرز بازدارندگی عبور کردیم به طوری که اقدامات ارزشمند نیرو‌های مسلح در عرصه جنگ زمینی، پیش‌بینی صحنه‌های درگیری و احداث مواضع مستحکم زیرزمینی باعث شد هر گونه احتمال برای وقوع جنگ زمینی لغو و ارزیابی توانایی کشور برای دشمن مبهم بماند.

وی با بیان اینکه در حوزه هوایی و موشکی نیز قابلیت‌های بسیار ارزشمندی در کشور ایجاد شده، گفت: با ابتکارات فنی ارزشمند، تمام ظرفیت موشکی کشور در فضایی امن نگهداری و تداوم کارکرد داده و عملیات رزمی نیز در این بخش انجام می‌شود.

 جلالی در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه‌های مشترک بین نیرو‌های مسلح اشاره کرد و گفت: اساسا در پدافند غیرعامل دو دسته عملیات شامل اقدامات عملیاتی و اقدامات زیرساختی و فنی مهندسی تعریف شده است.

وی با بیان اینکه شش نظام عملیاتی در حوزه اقدامات عملیاتی طراحی شده است، اظهار کرد: در این بخش می‌توان به پدافند شیمیایی، پدافند زیستی پس از جمع‌بندی ایفای نقش نیرو‌های مسلح در ایام کرونا و نظام عملیاتی پدافند مردم محور یا دفاع غیرنظامی اشاره کرد، همچنین برای نخستین بار در کشور با پیش‌بینی جنگ سایبری در حوزه نظامی و غیرنظامی، نظام عملیاتی دفاع سایبری تدوین و تصویب شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: در نظام جامع عملیاتی نیز تکلیف به‌کارگیری نیرو‌های مسلح و بخش‌های غیرنظامی در شرایط تهدید مشخص و پس از تصویب، ابلاغ شد. در این نظام هفت نوع عملیات جدید پدافندی شامل عملیات حفاظت از زیرساخت، عملیات صیانت از مردم، عملیات پاسخ در حوزه غیر عامل، عملیات حفظ تداوم کارکرد، عملیات پدافند رسانه‌ای برای سازماندهی و آرامبخشی مردم، عملیات پدافند نوین در قالب راهکار‌های مقابله با تهدیدات شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای و عملیات پدافند ترکیبی طراحی شد.

وی با بیان اینکه در حوزه زیرساختی نیاز به برنامه ملی حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی کشور داریم، گفت: جنگ سایبری نظامی یکی از جنگ‌های پیش‌روی کشور است که باید اصول، زیرساخت‌ها و آموزش‌ها در این حوزه ارتقاء یابد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.