صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

برگزاری مراسم رونمایی از کتاب من یک پروانه ام

حفاظت از محیط زیست به قلم دانش آموزان

  • کد خبر: ۱۳۳
  • ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۵

حسین برادران فر - مراسم رونمایی از کتاب «من یک پروانه‌ام» با حضور غلام‌رضا باهوش، مدیر و مؤسس دبستان و پیش‌دبستانی مروارید، ناصری، مسئول کتابخانه طبرسی بولوار فلاحی و جمعی از اولیا، مربیان و دانش‌آموزان در دبستان مروارید برگزار شد.

مسئله و بحران آلودگی محیط زیست
غلامرضا باهوش در این مراسم با اشاره به بحران جهانی آلودگی محیط زیست گفت: چندسالی است که هشدار و زنگ خطر آلودگی محیط زیست در همه جهان به صدا درآمده است، کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و بحث خشک‌سالی، آلودگی هوا، زباله‌های رهاشده در طبیعت، خسارت به جنگل‌ها و مراتع به مراحل بحرانی و خطرساز رسیده است. سازمان‌های مربوطه مانند محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و رادیو و تلویزیون در برنامه‌های مختلف خطرآلودگی محیط‌زیست را بار‌ها و بار‌ها گوشزد کرده‌اند و از تمامی شهروندان خواسته شده که در حفاظت از محیط زیست کوشا باشند. در این میان دانش‌آموزان نیز به عنوان بخشی از شهروندان سهم بسزایی در حفظ و نگهداری از محیط زیست دارند و آموزش و اطلاع‌رسانی به آن‌ها درباره این مهم بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

حفاظت از محیط زیست در قالب زبان داستان
وی درباره ایده کتاب «من یک پروانه‌ام» هم گفت: عید امسال برای ما بسیار متفاوت و بابرکت بود. شهر مشهد بعد از سال‌ها خشک‌سالی شاهد بارش رحمت الهی بود. به‌دنبال بارش باران و پاکیزگی هوا، در اوایل بهار امسال، مشهدی‌ها میزبان مهمان ناخوانده‌ای بودند، پروانه‌هایی رنگارنگ و زیبا که چهره شهر را دگرگون کرده بودند. با ورود این پروانه‌ها، ایده اولیه طرح «من یک پروانه‌ام» به ذهن ما رسید و از بچه‌های مدرسه خواسته شد درباره مشکلات زیست محیطی از زبان یک پروانه داستانی را بیان کنند. در ضرب‌الاجل تعیین‌شده، آثار زیادی از بچه‌ها به دست ما رسید. داستان‌هایی با زبان کودکانه که بعضا مضامین بسیار دلنشین و زیبایی داشت.

چاپ کتابی ۶۰ صفحه‌ای
باهوش در ادامه با اشاره به چاپ داستان‌های دانش‌آموزان در قالب کتاب «من یک پروانه‌ام» افزود: معانی و محتوای زیبای بیان شده از سوی دانش‌آموزان در داستان‌ها ما را بر آن داشت که این دست‌نوشته‌های ادبی و هنری را در قالب کتابی ۶۰ صفحه‌ای منتشر کنیم. بیشتر کار‌های مربوط به ویراستاری، نقاشی و ویرایش کتاب نیز ازسوی همکاران و معلمان مدرسه انجام شد. نقاشی‌های این کتاب توسط ناهید صابری، معلم نقاشی مدرسه و مقدمه کتاب را زری میمی، مدیر دبستان دخترانه، نوشته است. در کنار این برخی دانش‌آموزان مدرسه نیز که توانایی خوبی در زمینه نویسندگی داشتند با ما همکاری بسیار نزدیکی داشتند.

جمع نویسندگان کوچک
در ادامه این مراسم غلام‌رضا باهوش، با اشاره به کشف استعداد‌های بالقوه نویسندگی در بین دانش‌آموزان مدرسه گفت: خوشحالم در جمع نویسندگان کوچکی هستم که شروع نویسندگی را با طرح‌ها و ایده‌های نو خود درباره محیط زیست آغاز کرده‌اند، چون انسان‌ها، زندگی‌شان را با افکار و ایده‌هایشان می‌سازند و در طول مدتی که زندگی می‌کنند این افکار آن‌هاست که زندگی‌شان را متمایز و ویژه می‌کند و براساس همین افکارشان است که جایگاه، منزلت و شغل آینده خود را انتخاب می‌کنند. سعی مدیریت مدرسه در پرورش ذهن‌های خلاق دانش‌آموزان است. بچه‌هایی که علاوه‌بر یادگیری دروس پایه، فکرکردن، نوشتن و خواندن را می‌آموزند و به‌طور حرفه‌ای آن را دنبال می‌کنند.

ثبت‌نام رایگان در کتابخانه
در ادامه این مراسم ناصری، مسئول کتابخانه طبرسی، با تبریک به دانش‌آموزان این مدرسه گفت: ما در نظر داریم که تعدادی از نسخه‌های این کتاب را در کتابخانه طبرسی نگهداری کرده و در اختیار دانش‌آموزان و مراجعه‌کنندگان به کتابخانه قرار دهیم.
ناصری افزود: ما از دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها می‌خواهیم به عضویت کتابخانه طبرسی درآیند و از ۳۰ هزار جلد کتابی که در این کتابخانه وجود دارد استفاده کنند. دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها از تیر امسال می‌توانند برای ثبت‌نام رایگان در کتابخانه ما اقدام کنند و با کارتی که در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت به تمام کتابخانه‌های شهر مشهد مراجعه کرده و از امکانات منابع کتاب آن‌ها استفاده کنند.
ناصری در پایان قول تجهیز کتابخانه مدرسه را به مسئولان آن داد و اعلام کرد به‌زودی کتاب‌هایی را از طرف کتابخانه طبرسی به دانش‌آموزان این مدرسه هدیه خواهند داد

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.