صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سخنگوی دولت در دانشگاه فردوسی مشهد: به هم امان‌نامه بدهیم تا حرف بزنیم| از همه مردم ایران به خاطر کمبود دارو عذرخواهی می‌کنم

  • کد خبر: ۱۳۴۱۱۳
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۱
  • ۳
سخنگوی دولت گفت: در حوزه دارو من به‌عنوان سخنگوی دولت به دلیل کمبود اقلام دارویی رسماً از همه مردم ایران عذرخواهی می‌کنم. علاوه بر عذرخواهی، مسئول مربوطه هم در سطح معاون وزیر برکنار شد و این دولت بر این عهد باقی خواهد ماند تا هرجا که کوتاهی صورت می‌گیرد، هم عذرخواهی، هم برخورد و هم جبران کند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی که عصر امروز به میزبانی تالار همایش‌های دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در پاسخ به سؤال نماینده یکی از تشکل‌ها که درباره علت عدم حضور مستمر و متناسب مسئولان در دانشگاه‌ها توضیح خواسته بود، پاسخ داد: پیش از شروع ناآرامی‌ها، شخص رئیس‌جمهور در ۱۶ آذر در دانشگاه صنعتی شریف حاضر شد و به سؤالات ۱۶ دانشجو پاسخ گفت. علاوه بر این، تا پیش از شروع اغتشاشات خیابانی، رئیس‌جمهور حدود شش بار در دانشگاه‌های کشور حاضر شده بود و مخاطب سخن دانشجویان شده بود. با این حال، هیجانات ناشی از ناآرامی‌های اخیر، فضای دانشگاه‌ها را هم تحت تأثیر قرار داده و در این شرایط، دانشجویان باید ثابت کنند که فضای دانشگاه برای شنیدن پاسخ مسئولان آماده است. شرایطی را ایجاد کنید که مسئولان بیایند. همه باید برای هدف مشترکمان باهم تلاش کنیم، نقاط اشتراک را کشف و نقاط اختلاف را رفع کنیم.

وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در خصوص علت گرانی ارز، افزایش دوباره تورم و کمبود دارو خاطرنشان کرد: در مجلس پیشنهاد‌هایی مطرح شد که با افزایش قیمت گاز در خوراک پتروشیمی، افزایش منابع ایجاد شود. دولت با این موافقت نکرد، زیرا اثر جدی بر بورس می‌گذاشت لذا به استناد همان قانون بودجه، دولت به بند دیگری استناد کرد. در حوزه دارو هم من به‌عنوان سخنگوی دولت به دلیل کمبود در حوزه اقلام دارویی رسماً از همه مردم ایران عذرخواهی می‌کنم. در حوزه تأمین دارو، آنتی‌بیوتیک و دارو‌های دیگر کوتاهی شده که علاوه بر عذرخواهی، مسئول مربوطه هم در سطح معاون وزیر برکنار شد و هم‌زمان رئیس‌جمهور دستور دادند که هم در حوزه سیاست‌گذاری غذا و دارو هم در حوزه شرکت‌های تولیدکننده دارو و هم سازمان‌های متولی نظارت تجدیدنظر صورت بگیرد.

بهادری جهرمی گفت: ۳۰ درصد از تأمین دارو از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت کار بود و دولت در حال رسیدگی است که در آن‌جا هم برخورد خواهد شد. همان‌طور که پیش از این هم دیده‌اید که نهاد‌های نظارتی در این دولت، معاون وزیر و مشاور وزیر را هم بازداشت کرده‌اند و این دولت بر این عهد باقی خواهد ماند تا هرجا که کوتاهی صورت می‌گیرد، هم عذرخواهی، هم برخورد و هم جبران کند.

وی ابراز کرد: تا پیش از آغاز بکار دولت سیزدهم، شرایطی ایجادشده بود که برخی خدمات دارویی به‌عنوان خدمات لاکچری محسوب می‌شدند و دولت مجبور بود که هم از حیث گستردگی در شهر‌ها و روستا‌ها و هم کاهش تعرفه‌ها، عموم مردم بتوانند از این خدمات استفاده کنند. به همین منظور، همه صحبت‌ها در ده‎ها جلسه شنیده شد. من خودم در دو جلسه حاضر بودم. نمایندگان جامعه پزشکی توضیحات خود را ارائه می‌کردند و درنهایت جمع‌بندی این‌گونه شد که به روش پلکانی، دسترسی به خدمات پزشکی تسهیل شود.

دانشجویان معترض که در پاسخ به توضیحات سخنگوی دولت، شعار اغتراضی سر می‌دادند، بهادری جهرمی را در جریان ارائه پاسخ هو کردند؛ با این حال، وی ادامه داد: در سال گذشته، تخت‌های بیمارستانی کشور ما ۱۰ هزار تخت افزایش پیدا کرده است؛ یعنی معادل ۹ درصد تخت‌های بیمارستانی موجود کشور و تخت‌های ICU که تا پیش از این ۵۰۰ تخت بود، امروز که اینجا هستیم به ۱۰۰۰ تخت افزایش پیدا کرده است. این‌ها مصادیق پیشرفت‌هاست که باید به‌موازات کاستی‌ها به آن هم توجه شود.

چرا به برخی وعده‌ها عمل نشده است؟

نماینده بسیج دانشجویی در ادامه این دیدار و در نوبت سخنرانی خود گفت: اینکه بعد از مدت‌ها مسئولان متوجه شدند که می‌توان با مردم صحبت کرد و امیدواریم که این حرکات، زمینه‌ساز حل مشکلات شود و فقط برای تبلیغات نباشد. ما فقط کوتاهی‌ها را نمی‌بینیم. همه موفقیت‌ها، پیشرفت‌ها و توفیقاتی که باعث شده ما امروز «جمهوری اسلامی ایران» شویم و لرزه بر اندام دشمنان بیندازیم را هم مشاهده می‌کنیم، اما کشور ما تا این مردم را دارد، شایسته بهتر از این‌هاست؛ مردمی در ۱۳ آبان امسال بار دیگر نشان دادند که برای مام میهن می‌جنگند، اما حقیقت این است که تا به امروز، عمل نکردن دولت به برخی وعده‌ها هم اکثریت ملت را که دغدغه‎مند نظام و انقلاب هستند، نگران کرده است.

وی خاطرنشان کرد: شما که آگاه به کرامت زن هستید، چرا در دولت خود از ظرفیت زنان استفاده نمی‌کنید؟ چند نفر از وزرای شما و معاونان رئیس‌جمهور از بانوان هستند؟ چه تعداد از زنان این سرزمین در پست‌های تأثیرگذار هستند؟ آقای جهرمی، حال اقتصاد ما خراب است. تابحال قدم‌های خوبی برای این اقتصاد برداشته شده، اما کی قرار است که مردم نتیجه این تلاش‌ها را مشاهده کنند؟ شما که قول داده بودید که قرعه‌کشی خودرو حذف شود، پس چرا نشد؟ چرا تورم عمومی ثابت و حتی کنترل نمی‌شود؟ چرا به آبادانی کشور در حوزه یک‌میلیون مسکن در سال عمل نشده است؟ چرا به وعده چهار میلیون شغل عمل نشده است؟ تا کی به نخبگان واقعی و وطن‌دوست نباید توجه شود؟ آیا آمار مهاجرت‌های بی‌بازگشت را دیده‌اید؟ چرا فقط در بحران‌هاست که مسئولان به دانشگاه‌ها می‌آیند؟ چرا استانداران شما از ارتباط با مردم واهمه دارند؟ امروزه آشفتگی در تیم اقتصادی دولت احساس می‌شود و علائم کسری بودجه در سال آینده مشهود است. آیا شما هم می‌خواهید مثل دولت ناکارآمد قبل، با افزایش قیمت دلار کسری بودجه را جبران کنید؟

این دانشجو تأکید کرد: همه این پرسش‌ها، مطالبه به‌حق دانشجویان است، اما بازهم باید تأکید کرد که این دعوا خانوادگی‎است و به اجانب هیچ ارتباطی ندارد. در پایان از دانشجویان غیور هم تشکر می‌کنیم که راه خود را از اغتشاشگران جدا کردند و نشان دادند که می‌مانند برای ایرانمان، برای ایمانمان و برای آرمان‌هایمان و ثابت کردند که اعتراض را می‌توان مسالمت‌آمیز مطرح کرد.

اینستاگرام، زمین بازی تروریست‌ها شده است

نماینده یکی دیگر از تشکل‌ها در ابتدای سخنان خود فوت هم‌وطنان را تسلیت گفت؛ از کشته‌شدگان زاهدان گرفته تا شهدای شاه‌چراغ، شهدای مدافع امنیت و همه جوانانی که کف خیابان‌ها کشته شدند و در ادامه هم به چالش‌های مربوط به حوزه اجاره، خرید خانه برای جوانان، خط فقر و محدودیت در حقوق و مزایا اشاره کرد. این دانشجو در ادامه سخنان خود به وعده سخنگوی دولت در ایام انتخابات که وعده عدم فیلترینگ اینستاگرام را داده بود، از بهادری جهرمی در این باره هم سؤال کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به اعتراضات این دانشجویان گفت: فیلترینگ اینستاگرام به دستور مقام قضایی صورت گرفته و نهاد‌های امنیتی ذی‌صلاح به خاطر اینکه این شبکه اجتماعی زمین بازی تروریست‌ها شده بود، تصمیم به محدودیت مقطعی آن گرفتند، زیرا وقتی جنایتی اتفاق می‌افتد، برخورد متناسب با آن هم باید رسمیت پیدا کند.

وی افزود: دولت برای حل بحران هشت‌ساله مسکن و جبران نقص عملکرد کسانی که دولت خود را مسئول مسکن نمی‌دانستند، با چالش‌های فراوانی روبرو شده است و بر همین اساس، به‌موازات پیگیری جدی طرح ساخت یک‌میلیون واحد مسکونی در سال، مقرر کرد تا زمین رایگان به مردم بدهد.

شنیدن صدای مردم، وظیفه مسئولان است

درخواست سخنگوی دولت از برگزارکنندگان همایش برای در اولویت قرار دادن حضور بانوان پشت تریبون باعث شد تا یکی از دانشجویان دختر دانشگاه فردوسی مشهد روی سن بیاید و به نمایندگی از جمعیت دانشجویان معترض حاضر در سالن پشت تریبون قرار بگیرد. وی در ابتدای سخنان خود گفت: من میل به زندگی دارم، اما در کشوری آزاد که بعد از سخن گفتن، حراست و دستگاه‌های امنیتی در انتظار ما نباشند. سخنگوی دولت که با منت از حضور در دانشگاه‌ها سخن می‌گوید، وظیفه دارد که گوش شنوای مردم باشد. شما ادعای آزادی بیان کردید؛ اگر آزادی بیان وجود دارد، پس چرا ۱۸ دانشجو از دانشگاه فردوسی دستگیر شدند؟ چرا سه نفر از این دانشجویان هنوز در بازداشت هستند؟ چرا دانشجویان آزادشده ستاره‌دار شده‌اند؟ چه توضیحی برای هزار و ۵۰۰ کشته حادثه آبان دارید؟ چه توجیهی برای بی‌آبی سیستان وجود دارد؟

وی افزود: مسئولان در دولت ما عادت دارند که هر اتفاقی می‌افتد، گردن آمریکا و غرب بیندازند. آیا فقر مطلق بسیاری از مردم هم تقصیر آمریکاست؟ سؤال دیگر از سخنگوی دولت این است که آیا همان‌طور که آمار کشته‌شدگان نیروی انتظامی و بسیجی را دارید، آیا آمار کشته‌های معترضان را هم دارید؟ شما از دیکتاتوری رسانه‌ای سخن گفتید؛ دیکتاتوری رسانه یعنی دستگیرشدن ادمین رسمی کانال دانشگاه و تبدیل‌شدن این کانال به رسانه شناسایی دانشجویان معترض. این مصداق دیکتاتوری رسانه‌ای است. در واکنش به کشته‌شده‌های ناآرامی‌های اخیر هم ابراز تأثر نکنید. ناراحتی از کشته شدن‌ها فایده ندارد تا زمانی که راهی برای جبران اندیشیده نشود. من قبول می‌کنم که یک درصد اغتشاشگران آشوبگر هستند، اما ۹۹ درصد کسانی که جایی برای شنیدن حرف‌هایشان نداشته و به همین خاطر به خیابان آمده‌اند، تکلیفشان چیست؟

به هم امان‌نامه بدهیم تا حرف بزنیم!

بهادری جهرمی در پاسخ به سخنان پرشور این دانشجو که با تشویق دانشجویان معترض هم همراه شد و به‌موازات «بی‌شرف» خطاب کردن سخنگوی دولت، این دانشجو را «باشرف» خطاب کردند، تصریح کرد: افتخار می‌کنیم به فضای آزاد دانشگاه و شجاعت جوانانی که در دیدار با مسئولان پشت تریبون قرار می‌گیرند و با صراحت انتقادات خود را مطرح می‌کنند. این شجاعت از جنس شجاعت تحسین‌برانگیز آن مأمور شهید نیروی انتظامی است که بی‌رحمانه با خودرو زیر گرفته شد و آن طلبه شهیدی که در خیابان تکه‌تکه شد و همه این مصادیق شجاعت‌ها برای ما مایه افتخار است.

وی ادامه داد: در دانشگاه قم، دانشجوی خانمی مثل شما از فضای بسته دانشگاه و خوف جان سخن گفت، اما با اینکه در پایان، جلسه به‌آرامی تمام شد، جمعیت محدودی که فعالیت‌هایشان هم کاملاً مشخص بود، در انتها به خبرنگار بی‌گناهی حمله بردند و او را به‌شدت مضروب کردند. در این شرایط، من هم خواهش می‌کنم که به هم امان‌نامه بدهیم تا با هم حرف بزنیم.

سخنگوی دولت با اشاره به مشکل بی‌آبی در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در دوره‌ای که آمریکا افغانستان را اشغال کرده و حکومت دست‌نشانده خود را در آن بر سر کار آورده است، سدی بر سر راه رود هیرمند زده شد تا آب به مردم شریف و نجیب زاهدان نرسد. جالب اینجا بود که حتی آب جمع شده در پشت این سد هم هیچ کاربری ندارد و به گندآب تبدیل می‌شود، اما تصمیم و توطئه اصلی این بود که آب به زاهدان عزیز ما نرسد. اساتید دانشگاه بیایند شهادت بدهند بر این موضوع و به خاطر همین بود که وزیر نیرو و وزیر امور خارجه به افغانستان رفتند و همان آب را باز کردند تا دوباره به زاهدان برسد.

وی با اشاره به وقایع آبان ۹۸ گفت: من مسئولیتی در آن دوره نداشتم. از دولت وقت بپرسید که چرا به‌جای شنیدن صدای معترضان، آن‌طور عمل کرد. من به دانشجویی که در خوابگاه از من سؤال کرد، پاسخ دادم که دولت اعتقادی به این برخورد‌ها ندارد، اما امپراتوری دروغ دقیقاً حرف من را برعکس کرد و منتشر کرد. نباید یک‌جانبه نظام را به دیکتاتوری متهم کرد، زیرا دیکتاتور کسی است که در سه روز، سه هزار ژاپنی را در هیروشیما کشت؛ کسی که ۹۰۰ هزار نفر از مردم پاکستان را کشت، داعش را تأسیس کرد تا شش میلیون خانواده در سوریه آواره شوند و با محاصره یمن، ۱۷ میلیون یمنی را در خطر قحطی قرار داد.

اعتقاد ما این است که همه باهم گفتگو کنند

بسیاری از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد که پشت در‌های بسته سالن برگزاری مراسم مانده بودند و به علت تکمیل ظرفیت تالار همایش، امکان ورود نداشتند، به دستور سخنگوی دولت اجازه یافتند که تا حد امکان به داخل بیایند و مابقی هم به داخل دانشکده بیایند، در‌های سالن همایش باز شود و از طریق بلندگو، صدا به آنان هم برسد. بهادری جهرمی ادامه داد: کار بسیار نادرستی است که کانال رسمی دانشگاه در فضای مجازی به رسانه شناسایی معترضان تبدیل شود. این کار اشتباه است، همان‌طور که مزدور خواندن مدافعان امنیت مردم هم اشتباه است.

وی گفت: در حوزه مطالبات آن دسته از افرادی که از شنیدن نشدن صدایشان توسط مسئولان گلایه دارند، باید اشاره کرد به اجرای طرح رتبه‌بندی فرهنگیان پس از ۱۱ سال تجمعات و اعتراضات صنفی این عزیزان، اما بازهم دولت خود را مسئول می‌داند که به نمایندگی از دولت‌های قبل، به خاطر این تعلل عذرخواهی کند. راه درمان درد‌ها این است که فاسد را درست شناسایی کنیم و همان‌طور که می‌بینید، ما سلیقه‌مان این است که همه داخل بیایند و با هم حرف بزنند. باور ما هم این است که همه باهم می‌توانیم به تفاهم و نتیجه برسیم. من از دعوت شما تشکر می‌کنم. الگوی یک دانشگاه واقعی همین است که با شور و هیجان باشد ولذا از همه شما متشکرم.

 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۰
همیشه وهمیشه هرمشکلی بود ۴۳ساله دولت قبلی مقصره
محمد
۰۱:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۰
واقعا سانسور در این حد نوبره
زهرا
۰۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶
ینی چی؟ ینی اینی که فحاشی و بی اخلاقی دانشجوهای معترض رو نیاورده توی خبر، میگی سانسوره؟ نه فقط سخنگوی دولت که حتی نماینده های تشکل های بی طرف هم از بی ادبی ذاتی این جماعت در امون نبودن. آره اینا رو نگفته پس واقعا سانسور کرده.