مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ خودشان هم نمیدانستند چگونه در دام پلیس گرفتار شدهاند. کجای کارشان ایراد داشت که سرنخ دست مأموران داده بودند؛ البته ازآنجاکه چشمان مردان قانون همیشه باز است، نهتنها طومار این دو مرد جوان بلکه تاکنون طومار اغلب این مجرمان مجازی را پیچیدهاند؛ مجرمانی که هماکنون پشت میلههای زندان درحال سپری کردن مجازات حبسشان هستند.
ماجرایشان، اما از گزارشهای پی درپی چند تن از شهروندان آغاز شد؛ مالباختگانی که اگرچه خود شاکی پرونده بودند، خودشان هم مرتکب جرم شده بودند. متهمان پرونده نیز با علم به اینکه شکات هرگز تن به شکایت نخواهند داد، دامنه جرمشان را روزبهروز گسترش میدادند، بههرحال با شکایت چند شهروند مشهدی مبنیبر اینکه افرادی به بهانه صدور کارت پایان خدمت و گواهینامه رانندگی، مبالغی را از آنها کلاهبرداری کردهاند، تحقیقات پرونده نزد مأموران پلیس فتای مرکز خراسانرضوی آغاز شد.
در بررسیهای تکمیلی پرونده مشخص شد که مالباختگان هرکدام، مبالغ متفاوتی را برای تهیه و اخذ مدرک مدنظر پرداخت کردهاند؛ مبالغی که از ۵۰۰ هزار تومان در میان آنها بهچشم میخورد تا ۱۰ میلیون تومان.
مجریان قانون با استفاده از سرنخهای بهجامانده از متهمان و مهندسی اطلاعات بهدستآمده، ردی از متهمان پرونده زدند؛ متهمانی که دو مرد سی و سیودوساله هستند که در دو ماه اخیر فعالیت مجرمانه خود را آغاز کرده و تاکنون سر دهها نفر کلاه گذاشتهاند.
فرمانده انتظامی مشهد در تشریح دیگر جزئیات پرونده گفت: مجریان قانون با کسب اطلاعات موجود، ضمن ردزنی متهمان در مشهد، این افراد را در محدوده خیابان ابوذرغفاری، شناسایی و در اقدامی غافلگیرانه با هماهنگی قضایی دستگیر کردند.
سرهنگ احمد نگهبان افزود: در بررسیهای تکمیلی کارشناسان پلیس، مشخص شد که متهمان با استفاده از ۱۵ عدد سیمکارت اقدام به تبلیغات گسترده به منظور ارائه گواهینامه و کارت پایان خدمت، کارت ملی و دیگر مدارک هویتی جعلی در شبکههای اجتماعی بهویژه تلگرام و اینستاگرام کردهاند. متهمان پس از دریافت وجه از مالباختگان بهصورت کارتبهکارت، تلفن خود را از دسترس خارج میکردند.
مقام ارشد انتظامی مشهد ادامه داد: متهمان در مراحل دیگر بازجوییهای پلیسی، به ۱۰۹ فقره کلاهبرداری از شهروندان با وعده تهیه مدارک جعلی نظیر گواهینامه و کارت پایان خدمت، کارت ملی و دیگر مدارک هویتی اعتراف کردند. همچنین برابر مستندات موجود، متهمان از دو ماه گذشته تاکنون، ۷۰۰ میلیون تومان از مالباختگان کلاهبرداری کردهاند که با هماهنگی مقام قضایی تحقیقات از این افراد برای کشف دیگر جرائم ادامه دارد.
پرونده این دو متهم با اتمام تحقیقات پلیسی بسته شد و این افراد با قرار متناسب قضایی، راهی زندان شدند، اما آنچه درباره این پروندهها بهعنوان زنگ خطر مطرح است، موضوعی است که سرهنگ نگهبان به آن اشاره کرد و به شهروندان هشدار داد: مردم بهخصوص کاربران فضای مجازی از عضویت در کانالها و گروههای ناشناس که با عناوین مختلف ازقبیل دوستیابی قصد کلاهبرداری و انجام اعمال مجرمانه را دارند، خودداری کنند و در هنگام فعالیت در شبکههای اجتماعی، تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی را رعایت کنند. علاوهبر این شهروندان از دراختیار گذاشتن اطلاعات حساب کاربری خود نزد دیگران خودداری کنند و درصورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش گزارشهای مردمی با ما درمیان بگذارند.