تصادف زنجیره‌ای با ۲۰ مصدوم در پارک ملی گلستان + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) اختصاص ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه تجهیز مدارس عشایری در سال جدید | فعالیت ۲۰۰ مدرسه تک دانش‌آموزه در کشور  دانش آموزان عشایر اولویت آموزش و پرورش در کشور هستند رویدادی رنگارنگ با دختران | برگزاری اختتامیه اردوی عشایری دانش‌آموزان دختر ایران در مشهد + فیلم افزایش نیروی انسانی، اصلاح قانون حمل سلاح و افزایش تجهیزات و امکانات محیط‌بانان، در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست مستندمسابقه تلویزیونی، شکل جدید آموزش درس آمادگی دفاعی | عضویت ۳۷۰ هزار نفر در بسیج دانش‌آموزی خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی: خدمات درمانی به بیماران غیربومی در مشهد بدون بودجه‌ مشخص انجام می‌شود تجلیل از محیط‌بانان کشور در مشهد | تأکید بر لزوم حمایت و تجهیز نیرو‌های حفاظتی ۱۲۰ هزار تبعه خارجی تحت پوشش بیمه سلامت هستند | الزام پرداخت حق بیمه برای تمدید اقامت اتباع خارجی هشدار عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره رانت و فساد در زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی از ۵۵۰۰ تأییدیه کیفی آسانسور تا ۶۲۶۸ بازرسی از تجهیزات تفریحی در خراسان رضوی | بازرسی و کنترل کیفیت استاندارد شبانه‌روز ادامه دارد اضافه‌شدن ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس تا پایان سال ۱۴۰۴ برای زنان از ۴۰ سالگی به بعد چه ورزش‌هایی مناسب است؟ استفاده زیاد از موبایل، کودکان را در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می‌دهد این رژیم غذایی التهاب لثه‌ها را کاهش می‌دهد و سلامت دهان را بهبود می‌بخشد ارتباط پای سرد با دیابت و تیروئید | روش‌هایی برای بهبود سردی پا‌ها پژوهش‌های جدید: مصرف لبنیات پرچرب در جوانی سلامت قلب را افزایش می‌دهد چطور تعادل بدن را در هر سنی حفظ کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) | مشهد از فردا سرد می‌شود وزیر بهداشت در پاسخ به شهرآرانیوز: بودجه ویژه برای خدمات بیمه‌ای بیماران و زائران مشهد اختصاص می‌یابد + فیلم سن ابتلا به سکته مغزی در ایران حدود ۱۰ سال پایین‌تر از میانگین جهانی است احتمال وقوع سیلاب در شمال کشور | امدادگران هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا شرکت آموزشی پایا تدبیر امید رادمان بیش از دو میلیون نفر-ساعت آموزش برگزار کرد ناکارآمدی در ساختار هزینه‌ها و ضرورت تجمیع منابع بیمه‌ای ۵ درصد اعتبارات بیمه‌های پایه به پیشگیری اختصاص یافت کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد
سرخط خبرها

دستگیری کلاهبرداری که با ترفند پرداخت وام ودیعه مسکن، جیب شهروندان مشهدی را خالی می‌کرد

  • کد خبر: ۱۳۳۷۷۴
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶
دستگیری کلاهبرداری که با ترفند پرداخت وام ودیعه مسکن، جیب شهروندان مشهدی را خالی می‌کرد
درپی مراجعه یکی از شهروندان مشهدی به پلیس فتای مرکز استان خراسان‌رضوی و طرح شکایتی درباره کلاهبرداری مجازی از وی با ترفند پرداخت وام، پیگیری موضوع در دستورکار کارشناسان اداره فضای مجازی این پلیس تخصصی قرار گرفت.

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛  مأموران در همان ابتدای تحقیقات، مو‌به‌مو اظهارات شاکی پرونده را بررسی کردند و دریافتند که این فرد در فضای مجازی و در بستر یکی از سایت‌های واسطه‌محور با آگهی «دریافت وام قرض‌الحسنه» و «ودیعه مسکن» مواجه شده است.

مال‌باخته که خود نیازمند وام ودیعه مسکن بوده است، با شماره‌های درج‌شده در این آگهی تماس می‌گیرد و پس از اطلاع از شرایط اخذ وام، مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال را به‌عنوان حق عضویت برای چهار فقره وام به حسابی که فرد صاحب آگهی اعلام کرده بود، واریز می‌کند.

فردای آن روز شاکی برای پیگیری پرونده وام خود با شماره فرد مدنظر تماس می‌گیرد، اما با گوشی خاموش او روبه‌رو می‌شود. مرد جوان اگرچه آن لحظه به این رفتار آگهی‌دهنده وام فوری مشکوک نمی‌شود، در طول روز چندمرتبه دیگر با شماره مدنظر تماس می‌گیرد و هربار با در بسته مواجه می‌شود. مال‌باخته دیگر برایش آشکار می‌شود که بازی خورده و در این میان، ۱۲۰ میلیون ریال ناقابل را باخته است.

ردزنی متهم در پایتخت

مراحل کارشناسی مأموران پلیس فتا پس از تکمیل تحقیقات اولیه آغاز شد و مجریان قانون با استفاده از شیوه‌های نوین پلیسی و اقدامات فنی در فضای سایبر، ابتدا موفق به شناسایی شماره‌حساب بانکی مدنظر شدند و پس از مسدودسازی این حساب بانکی، تحقیقات خود را برای شناسایی فرد کلاهبردار ادامه دادند.
پیگیری‌های مأموران پلیس فتای مرکز خراسان‌رضوی ادامه داشت تااینکه ضابطان قضایی، ردی از این فرد را با هویت معلوم در استان تهران گرفتند. مأموران با کسب این سرنخ، بلافاصله وارد عمل شدند و با اخذ نیابت قضایی به‌سراغ فرد یادشده رفتند.

دستگیری کلاهبردار مجازی در مخفیگاهش

رئیس پلیس فتای استان خراسان‌رضوی در تشریح دیگر ابعاد این پرونده گفت: مجریان قانون در ادامه پیگیری‌های خود، متهم پرونده را در پایتخت، شناسایی کردند و در عملیاتی غافلگیرانه او را در مخفیگاهش به دام انداختند.

سرهنگ جواد جهانشیری افزود: متهم که از این اقدام پلیس حسابی جا خورده بود و هیچ‌وقت فکر نمی‌کرد به دام بیفتد، دست به انکار واقعیت زد و مدعی شد که هیچ‌گونه خطایی از جانب او سر نزده است. سرنخ‌های موجود و نیز کشف سیم‌کارت‌های استفاده‌شده در کلاهبرداری، خیلی زود دست این مرد جوان را برای قانون رو کرد و طولی نکشید که وی به جرمش اقرار کرد.

بازهم کارت‌های اجاره‌ای

مقام ارشد پلیس فتای استان ادامه داد: متهم به‌دام‌افتاده در اظهارات خود گفته است که با فریب کاربران فضای مجازی و به بهانه پرداخت وام فوری، آن‌ها را فریب می‌داده و سپس با چرب‌زبانی، اعتمادشان را جلب و مبالغی را از قربانیان کلاهبرداری می‌کرده است. متهم برای اینکه ردی از خود باقی نگذاشته باشد، مبالغ کلاهبرداری‌شده را در کارت‌های اجاره‌ای به گردش درمی‌آورده و از این طریق ردپای خود را پاک می‌کرده است.

سرهنگ جهانشیری بیان کرد: البته ازآنجاکه نیرو‌های پلیس فتا کارشناسانی خبره هستند، این نوع روش‌ها دیگر کارایی ندارد و مأموران ما به محض احراز جرم، بلافاصله متهمانی را که با این روش جیب مردم را خالی می‌کنند، شناسایی و دستگیر می‌کنند. وی افزود: متهم تاکنون به میزان کلاهبرداری با ترفند پرداخت وام فوری اعتراف نکرده است، اما احتمال افزایش رقم کلاهبرداری و افزایش تعداد مال‌باختگان در شهر مشهد و دیگر شهر‌های کشور وجود دارد، با این حال این فرد با هماهنگی قضایی به مشهد منتقل شد و تحقیقات از وی ادامه دارد.

رئیس پلیس فتای استان خراسان‌رضوی ضمن هشدار به شهروندان، از کاربران فضای مجازی خواست که در مواجهه با پیشنهاد‌های دریافت‌شده در فضای سایبری دقت کنند و به‌سادگی به افرادی که هیچ‌وقت آن‌ها را ندیده‌اند و نمی‌شناسند، اعتماد نکنند. همچنین لازم به یادآوری است که استعلام دریافت وام برعهده بانک‌های عامل است و متقاضیان باید موضوع را از کانال قانونی خود پیگیری کنند. علاوه‌بر این، کاربران فضای مجازی باید با صیانت از مدارک هویتی خود، راه ورود مجرمان به مقاصد کلاهبردارانه و پولشویی را مسدود کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->