خراسان رضوی، رتبه دوم جرائم سایبری در کشور | پیگیری‌های پلیس فتا برای دستگیری ادمین یک کانال تلگرامی هتاک ادامه دارد انهدام یک باند خطرناک در شمال مشهد: نوجوانان ۱۶ و ۱۷ ساله عامل ۳۰ گوشی‌قاپی سریالی با خشونت! نقشه زن خیانتکار برای قتل شوهر پولدار برملا شد | دستگیری قاتل سنگدل و همدستش آمار خودکشی در ایران بازتاب بحران‌های اجتماعی و فرهنگی است دو قاتل راهی بیمارستان روانی شدند مدارس کدام شهر‌های خوزستان فردا (دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟ بخشش قاتل دختر جوان پای چوبه دار به حرمت امام رضا(ع) اعترافات قاتل بی‌رحم که دانشجوی هنر بود ! برقراری ۸ پرواز فوق‌العاده در مسیر تهران- مشهد و برعکس + لینک فروش بلیت جوان‌ترین پدر و مادرها در کدام استان هستند؟ میانسالان آستین بالا زدند | ازدواج بیش از ۳۲ هزار زوج بالای ۵۰ سال قتل مرد میانسال در مازندران (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن کودک دوساله گنابادی بر اثر برق‌گرفتگی (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انفجار منزل مسکونی در سبزوار با ۳ مصدوم + عکس (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) آتش‌سوزی کارخانه موتورسیکلت‌سازی در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد + ویدئو دو مدیر درپی حادثه بندر شهید رجایی بازداشت شدند نقص فنی هواپیما، موجب بازگشت پرواز شیراز-مشهد شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۳هزار قرص روانگردان و ۳ کیلوگرم مواد مخدر در ۵ عطاری در تهران (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۹۰ درصدی خدمات درمانی ناباروری افزایش ۱۰ درصدی جمعیت سالمندی کشور هدیه روز معلم واریز شد | طی یک‌سال‌ونیم گذشته، ۸۵ درصد بدهی‌های آموزش و پرورش پرداخت شده است مشکل کمبود معلم مدارس تا قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ رفع خواهد شد ۱۲ هزار پلنگ در معرض خطر قاچاق و تجارت حیات وحش حدود ۸۰ فروشنده ابزار تقلب در کنکور دستگیر شدند حمله سگ در جوین خراسان رضوی، ۸ نفر را راهی بیمارستان کرد ضایعه‌های رحمی «ایران» یوزپلنگ توران، احتمال بارداری‌اش را کاهش داد ماجرای نقص فنی پرواز تهران-مشهد چیست؟ +فیلم (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تلاش حداکثری دولت چهاردهم برای ارتقای کیفیت آموزشی سختی های ترک سیگار | ماجرای یک جدایی سخت! ساقه‌های کوچک بامبو
سرخط خبرها

دستگیری کلاهبرداری که با ترفند پرداخت وام ودیعه مسکن، جیب شهروندان مشهدی را خالی می‌کرد

  • کد خبر: ۱۳۳۷۷۴
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶
دستگیری کلاهبرداری که با ترفند پرداخت وام ودیعه مسکن، جیب شهروندان مشهدی را خالی می‌کرد
درپی مراجعه یکی از شهروندان مشهدی به پلیس فتای مرکز استان خراسان‌رضوی و طرح شکایتی درباره کلاهبرداری مجازی از وی با ترفند پرداخت وام، پیگیری موضوع در دستورکار کارشناسان اداره فضای مجازی این پلیس تخصصی قرار گرفت.

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛  مأموران در همان ابتدای تحقیقات، مو‌به‌مو اظهارات شاکی پرونده را بررسی کردند و دریافتند که این فرد در فضای مجازی و در بستر یکی از سایت‌های واسطه‌محور با آگهی «دریافت وام قرض‌الحسنه» و «ودیعه مسکن» مواجه شده است.

مال‌باخته که خود نیازمند وام ودیعه مسکن بوده است، با شماره‌های درج‌شده در این آگهی تماس می‌گیرد و پس از اطلاع از شرایط اخذ وام، مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال را به‌عنوان حق عضویت برای چهار فقره وام به حسابی که فرد صاحب آگهی اعلام کرده بود، واریز می‌کند.

فردای آن روز شاکی برای پیگیری پرونده وام خود با شماره فرد مدنظر تماس می‌گیرد، اما با گوشی خاموش او روبه‌رو می‌شود. مرد جوان اگرچه آن لحظه به این رفتار آگهی‌دهنده وام فوری مشکوک نمی‌شود، در طول روز چندمرتبه دیگر با شماره مدنظر تماس می‌گیرد و هربار با در بسته مواجه می‌شود. مال‌باخته دیگر برایش آشکار می‌شود که بازی خورده و در این میان، ۱۲۰ میلیون ریال ناقابل را باخته است.

ردزنی متهم در پایتخت

مراحل کارشناسی مأموران پلیس فتا پس از تکمیل تحقیقات اولیه آغاز شد و مجریان قانون با استفاده از شیوه‌های نوین پلیسی و اقدامات فنی در فضای سایبر، ابتدا موفق به شناسایی شماره‌حساب بانکی مدنظر شدند و پس از مسدودسازی این حساب بانکی، تحقیقات خود را برای شناسایی فرد کلاهبردار ادامه دادند.
پیگیری‌های مأموران پلیس فتای مرکز خراسان‌رضوی ادامه داشت تااینکه ضابطان قضایی، ردی از این فرد را با هویت معلوم در استان تهران گرفتند. مأموران با کسب این سرنخ، بلافاصله وارد عمل شدند و با اخذ نیابت قضایی به‌سراغ فرد یادشده رفتند.

دستگیری کلاهبردار مجازی در مخفیگاهش

رئیس پلیس فتای استان خراسان‌رضوی در تشریح دیگر ابعاد این پرونده گفت: مجریان قانون در ادامه پیگیری‌های خود، متهم پرونده را در پایتخت، شناسایی کردند و در عملیاتی غافلگیرانه او را در مخفیگاهش به دام انداختند.

سرهنگ جواد جهانشیری افزود: متهم که از این اقدام پلیس حسابی جا خورده بود و هیچ‌وقت فکر نمی‌کرد به دام بیفتد، دست به انکار واقعیت زد و مدعی شد که هیچ‌گونه خطایی از جانب او سر نزده است. سرنخ‌های موجود و نیز کشف سیم‌کارت‌های استفاده‌شده در کلاهبرداری، خیلی زود دست این مرد جوان را برای قانون رو کرد و طولی نکشید که وی به جرمش اقرار کرد.

بازهم کارت‌های اجاره‌ای

مقام ارشد پلیس فتای استان ادامه داد: متهم به‌دام‌افتاده در اظهارات خود گفته است که با فریب کاربران فضای مجازی و به بهانه پرداخت وام فوری، آن‌ها را فریب می‌داده و سپس با چرب‌زبانی، اعتمادشان را جلب و مبالغی را از قربانیان کلاهبرداری می‌کرده است. متهم برای اینکه ردی از خود باقی نگذاشته باشد، مبالغ کلاهبرداری‌شده را در کارت‌های اجاره‌ای به گردش درمی‌آورده و از این طریق ردپای خود را پاک می‌کرده است.

سرهنگ جهانشیری بیان کرد: البته ازآنجاکه نیرو‌های پلیس فتا کارشناسانی خبره هستند، این نوع روش‌ها دیگر کارایی ندارد و مأموران ما به محض احراز جرم، بلافاصله متهمانی را که با این روش جیب مردم را خالی می‌کنند، شناسایی و دستگیر می‌کنند. وی افزود: متهم تاکنون به میزان کلاهبرداری با ترفند پرداخت وام فوری اعتراف نکرده است، اما احتمال افزایش رقم کلاهبرداری و افزایش تعداد مال‌باختگان در شهر مشهد و دیگر شهر‌های کشور وجود دارد، با این حال این فرد با هماهنگی قضایی به مشهد منتقل شد و تحقیقات از وی ادامه دارد.

رئیس پلیس فتای استان خراسان‌رضوی ضمن هشدار به شهروندان، از کاربران فضای مجازی خواست که در مواجهه با پیشنهاد‌های دریافت‌شده در فضای سایبری دقت کنند و به‌سادگی به افرادی که هیچ‌وقت آن‌ها را ندیده‌اند و نمی‌شناسند، اعتماد نکنند. همچنین لازم به یادآوری است که استعلام دریافت وام برعهده بانک‌های عامل است و متقاضیان باید موضوع را از کانال قانونی خود پیگیری کنند. علاوه‌بر این، کاربران فضای مجازی باید با صیانت از مدارک هویتی خود، راه ورود مجرمان به مقاصد کلاهبردارانه و پولشویی را مسدود کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->