صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جمعی از مدیران مراکز توان‌بخشی روزانه و شبانه‌روزی غیردولتی خراسان رضوی در بیانیه‌ای که به مناسبت هفته جهانی معلولان نگارش شده است، آورده‌اند: بر اساس آمار، ۱۰ درصد از افراد جامعه را معلولان تشکیل می‌دهند و طبق اعلام نهاد متولی امور افراد دارای معلولیت، تاکنون حدود یک میلیون و ۶۳۰ هزار نفر در سامانه سازمان بهزیستی کشور به‌عنوان معلول ثبت‌نام کرده‌اند.

آرزو جاودانی | شهرآرانیوز؛ در این نامه با اشاره به فرهنگ ترحم‌آمیزی که نسبت به این گروه وجود دارد، از مشکلات معیشتی، بیکاری و هزینه‌های درمانی و توان‌بخشی، به‌عنوان طیفی از مشکلاتی اشاره شده است که این افراد با آن مواجه‌اند.

در طول سال‌های گذشته، قوانین زیادی برای تسهیل در امور مربوط به معلولان تصویب شده و قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، به‌عنوان مهم‌ترین سند حمایتی از افراد معلول کشور، چند سالی است که تصویب شده و سپس مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته است، اما در این میان بی‌توجهی به اجرای کامل این قانون است که موجب دلخوری معلولان شده است.

این قشر جامعه از اینکه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند، گله‌مندند. بی‌شک یکی از مشکلاتی که افراد دارای معلولیت با آن روبه‌رو هستند هزینه‌های سرسام‌آور خدمات توان‌بخشی و مراقبتی است. در همین راستا بیش از سی سال است که مراکز توان‌بخشی روزانه و شبانه‌روزی غیردولتی با نظارت سازمان بهزیستی در کل کشور شکل گرفته‌اند تا هزینه‌های معلولان عزیز را کاهش داده و بتوانند کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود ببخشند.

دیر زمانی است که نبود حمایت‌های دولت‌های وقت از مراکز توان‌بخشی و اجرانشدن تبصره یک ماده 7 قانون حمایت از حقوق معلولان، مراکز توان‌بخشی را به ورشکستگی کشانده و افراد دارای معلولیت را از دریافت خدمات مناسب محروم کرده است.

متناسب‌نبودن کمک‌هزینه پرداختی به مراکز با تورم موجود در اقتصاد کشور و حمایت‌نکردن سازمان‌های مربوط برای کاهش هزینه‌های مراکز، سالیان سال است که ما مدیران مراکز را از تمرکز بر امر مهم توان‌بخشی دور کرده و تمام همتمان را معطوف به حفظ شرایط حداقلی کرده است. پرواضح است که رسالت اصلی مراکز توان‌بخشی بهبود کیفیت زندگی معلولان است، اما در شرایطی که یارانه دریافتی مراکز فقط یک‌سوم قیمت تمام‌شده خدماتی است که آن‌ها ارائه می‌دهند، این دریافتی ناچیز قطعا پیامدی به‌جز بی‌کیفیت‌شدن خدمات توان‌بخشی، ورشکستگی اقتصادی و در نهایت تعطیلی مراکز ندارد.

بنابراین توجه ویژه به مراکز توان‌بخشی یکی از نیازهای اصلی جامعه معلولان بوده که نتیجه‌ آن کاهش معلولیت در جامعه، کاهش درد و آلام افراد معلول و خانواده‌های آن‌ها و در نهایت کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد بود. این‌جانبان مدیران مراکز توان‌بخشی سراسر کشور، ضمن گرامیداشت هفته جهانی معلولان، بر خود می‌بالیم و خداوند را شاکریم که افتخار خدمت‌رسانی به این عزیزان را یافته‌ایم و اعلام می‌کنیم که با وجود همه ‌کاستی‌ها و مشکلات، برای خدمت‌رسانی بهتر و همچنین احقاق حق معلولان عزیز از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

در پایان این نامه نگارندگان از رئیس جمهور و همه مسئولان دلسوز کشور خواستند ضمن توجه ویژه به نیازها و مشکلات افراد دارای معلولیت، با اجرای کامل قانون جامع حمایت از حقوق معلولان موجبات بهبود وضعیت اقتصادی مراکز را فراهم آورند تا این مراکز بیش از پیش بتوانند به رسالت خود که ارائه خدمات با‌کیفیت به مددجویان سازمان بهزیستی است، عمل کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.