صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

توضیحات دبیر جشنواره درباره فیلم‌های انصرافی از «سینماحقیقت»

  • کد خبر: ۱۳۸۸۹۸
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
نشست رسانه‌ای شانزدهمین جشنواره بین‌المللی سینمای مستند ایران «سینماحقیقت» با حضور محمد حمیدی‌مقدم دبیر این رویداد برگزار شد و وی در این نشست توضیحاتی درباره فیلم‌های انصرافی داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نشست رسانه‌ای شانزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» صبح امروز پنجشنبه ۱۷ آذرماه با حضور محمد حمیدی مقدم دبیر این رویداد در محل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمد حمیدی مقدم ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه (س) بیان کرد: اوایل تیرماه امسال فراخوان این دوره از جشنواره را منتشر کردیم که با توجه به درخواست هنرمندان زمان دریافت آثار تمدید شد. مجموعاً ۶۱۴ فیلم داشتیم که فرم ثبت‌نام را پر کردند. از این میان چیزی حدود ۷۶ فیلم حذف شدند، چون جشنواره قانون «اولین نمایش» را دارد و با توجه به اینکه برخی از فیلم‌ها سال‌های گذشته فرم ثبت‌نام را ارائه کرده بودند، حذف شدند.

طی سه ماه گذشته ۲۵ فیلم انصرافی داشتیم

وی افزود: در مجموع و طی سه ماهی که اتفاقات زیادی هم در کشور رخ داد، تا الان تعداد فیلم‌های انصرافی از جشنواره ۲۵ فیلم بوده است که از این تعداد پنج فیلم به دلیل مشکل حقوقی، ۸ فیلم به دلیل مشکل فنی، ۹ فیلم به دلیل عدم تمایل تهیه‌کننده و سه فیلم به دلیل شرایط موجود، انصراف دادند.

حمیدی‌مقدم توضیح داد: از میان ۵۱۱ فیلم که حایز شرایط ورود به فرآیند انتخاب بودند، ۱۰۱ فیلم در بخش بلند، ۱۰۶ فیلم نیمه بلند و باقی در بخش‌های دیگر بودند. امسال یک سخت‌گیری هم داشتیم و با توجه به حساسیت گروه مشاوران به حضور ۱۶ فیلم در بخش مسابقه بلند، ۱۵ فیلم در بخش نیمه بلند و ۱۹ فیلم در بخش کوتاه رسیدیم. در بخش شهید آوینی هم به دلیل اینکه درخواست‌ها زیاد است نگاه این بود که شاید کمی باید گزیده‌تر عمل کنیم و در نهایت ۱۲ فیلم در این بخش انتخاب شدند.

وی ادامه داد: در جشنواره امسال ۹ فیلم در بخش خارج از مسابقه داریم، در بخش بین‌الملل با توجه به اینکه دو ماه زودتر حرکت بین‌الملل شروع می‌شود، ۹۵ کشور اثر فرستاده بودند. نکته مهمی که امسال داریم و خیلی از دوستان می‌دانند این است که هدف ما تمرکز بر استان‌ها و نقاط مختلف کشور است. یعنی در عین فکر و ایجاد ریل تولید در مرکز، توجه ویژه‌ای بر کشف استعداد‌ها داشتیم. این روند نوید خوبی برای سینمای مستند است از همین رهگذر امسال ۲۸ فیلم از سایر استان‌ها و از ۱۸ نقطه کشور داریم.

حمیدی‌مقدم مطرح کرد: امسال از ۱۴۰ فیلمساز مستعد استانی را دعوت کردیم که در جشنواره سینماحقیقت حضور داشته باشند و بتوانیم تولید را در استان‌ها ارتقا بدهیم. همچنان از ۵۱۸ فیلم حاضر در این بخش، عمده مستند‌ها به مستند‌های اجتماعی و شهری مربوط می‌شود. امسال در کنار دعوت از فیلمسازان استانی معاونت‌های هنری و سینمایی را هم دعوت کرده‌ایم، چون یک حلقه مفقوده وجود دارد و بیشتر مسایل بچه‌ها با معاونت‌های سینمایی است. برای همگرایی یک نشست دو روزه برای معاونت‌ها قرار دادیم تا بتوانیم کل مسایل استان‌ها را بررسی کنیم.

آیا بخش «شهید آوینی» باید در «حقیقت» بماند؟

دبیر این رویداد با اشاره به کارگاه‌های این دوره اظهار کرد: نشست‌ها و کارگاه‌های خوبی در بخش ملی و بین‌المللی خواهیم داشت. در نشست‌های بین‌المللی همکاران من در گروه مطالعات بین‌المللی، نشست‌ها و بحث‌های آسیب‌شناسی را در نظر گرفته‌اند که یکی به بخش شهید آوینی برمی‌گردد. باید ببینیم این بخش باید همچنان در دل جشنواره «سینما حقیقت» باشد یا خودش تبدیل به یک جشنواره مستقل شود؟

وی ادامه داد: درباره مصوبه مستندنگاری دولت هم باید بگویم ما اولین جلسه را با حضور موثرین کارفرمایان و وزارتخانه‌ها خواهیم داشت تا جریان مستندسازی وارد طرح‌های ملی شود. نشست تخصصی «روایت‌های دور و نزدیک» را هم خواهیم داشت. سهم مستند‌های سیاسی ما به دلیل موانع این حوزه، ریسک‌پذیری و دیگر عوامل نیاز به نشست‌های تخصصی دارد که چنین نشستی را برگزار می‌کنیم.

حمیدی مقدم درباره انتقال جشنواره از چارسو به ملت هم توضیح داد: به دلیل اینکه شاید تعداد بیشتری مهمان را در این دوره پذیرا باشیم و به دلیل تعداد زیاد سالن‌های سینما ملت، این پردیس را انتخاب کردیم امسال شرایطی به لحاظ حمل و نقل هم فراهم شده است.

وی افزود: به دلیل تداخل با مسابقات فوتبال در زمانی بودیم که به نیمه نهایی بازی‌ها می‌خوردیم امسال را از هفت روز به پنج روز تقلیل دادیم، ولی به دلیل تعدد سالن‌ها مشکل برنامه‌ریزی برای اکران فیلم‌ها مرتفع شده است.

دبیر جشنواره توضیح داد: ۱۱ مهمان بین‌المللی خواهیم داشت. تعداد زیادی هم فیلمساز خواهان حضور بودند، ولی به دلیل بالا بودن هزینه‌ها، خیلی از جشنواره‌ها هزینه بلیت را نمی‌دهند، اما هزینه‌های اسکان را می‌دهند. ما هم رایزنی‌هایی داریم در بخش نشست‌ها از مهمانان دعوت کرده‌ایم. از رییس دانشگاه روسیه دعوت کردیم.

مستند سیاسی داریم، اما نه مرتبط با حوادث اخیر

وی درباره فیلم‌های سیاسی بیان کرد: مستند‌های سیاسی داریم، اما زود است که فیلمی درباره حوادث اخیر ساخته شود. فراخوان ما اول مهر به پایان رسید و در حوزه مسایل اخیر فیلمی نداشتیم و فکر می‌کنم فیلمی ساخته شود برای سال آینده باشد.

حمیدی‌مقدم با اشاره به بیانیه انجمن منتقدان مبنی‌بر عدم حضور در رویداد‌های سینمایی، تأکید کرد: انجمن منتقدان هم اکت و فعالیتی دارد، مربوط به خودش است نه درباره همه فعالان این صنف. درباره همه صنوف در‌ها باز است. جشنواره‌ها متصل و همگام راه انداخته می‌شوند و دیگران با آن‌ها همراه می‌شوند و اگر این اتفاق نیفتاد کسانی دیگر انتخاب می‌شوند. وقتی عدم ارتباط رخ می‌دهد، این اتفاق مربوط به خودشان است. همه حرکت‌های صنفی قابل احترام هستند، اما نویسندگان و منتقدان آزادی هم هستند که مخاطبان جشنواره هستند و از حضور و همراهی آن‌ها استقبال می‌کنیم.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.