صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نماینده حوزه انتخابیه تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد گفت: قیمت‌گذاری و پرداخت وجود محصول زعفران‌ تحویل شده به سازمان تعاون روستایی در قالب خرید حمایتی زعفران تا قبل از صدور دستورالعمل جدید، براساس توافق اولیه و دستورالعمل گذشته انجام می‌شود.

آرزو جاودانی | شهرآرانیوز؛ جلیل رحیمی جهان آبادی روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: طبق جلسه شب گذشته نمایندگان مجلس از جمله نمایندگان شهرستانهای خواف، اسفراین، تربت حیدریه، سبزوار و نیشابور با معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ، رییس سازمان تعاون روستایی کشور و نمایندگان کشاورزان و مسوولان جهاد کشاورزی خراسان رضوی این توافق جهت پرداخت وجوه به زعفران کارانی که تا قبل از این محصول خود را در قالب توافق با دولت تحویل تعاون روستایی داده اند، انجام گرفت.

وی بیان کرد: بر اساس جمع بندی انجام شده در پایان جلسه مذکور قرار شد مجموع بیش از هفت تن زعفران درجه بندی شده و تحویلی به تعاون روستایی خراسان رضوی طبق دستورالعمل آبانماه محاسبه و پرداخت مبالغ نیز بر همان اساس انجام شود.

این نماینده مجلس افزود: بنابراین محاسبه کراسین و اعمال درجه بندی جدید جهت قیمت گذاری زعفران در دستورالعمل جدید مشمول این زعفران تحویلی نمیشود.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور جهت انجام خرید تضمینی به سازمان تعاون روستایی مورد تاکید قرار گرفت.

براساس دستورالعمل اولیه و آغاز خرید حمایتی زعفران از آبانماه امسال خرید این محصول راهبردی توسط دولت در قالب پنج نوع محصول در ۱۱ مرکز انجام می‌شد و بر اساس دستورالعمل اعلامی، نگین زعفران به ازای هر کیلوگرم ۴۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، شبه نگین ۳۳ میلیون تومان، پوشال مرغوب ۳۲ میلیون تومان، پوشال معمولی ۳۱ میلیون تومان و زعفران دسته‌ای یا "دسته پیچ" ۲۵ میلیون تومان خریداری می‌شد.

طبق دستورالعمل اعلام شده در خصوص نحوه خرید و بهای پرداخت زعفران بعد از تعیین نوع زعفران توسط آزمایشگاه، ۳۰ درصد بهای محصول به کشاورز پرداخت و ۷۰ درصد دیگر هم در بازه زمانی سه ماهه انجام می‌شود.

خراسان رضوی با داشتن ۳۳ شهرستان هم اکنون بیش از ۶.۵ میلیون نفر جمعیت دارد که در ۱۱ شهرستان آن زعفران کشت می شود.

هر هکتار کشت و برداشت زعفران به طور میانگین به ۲۱۰ نفر - روز نیروی کار نیاز دارد و بر این اساس هر هکتار کشت زعفران حدود یک نفر اشتغال دائم در حوزه تولید این محصول راهبردی ایجاد می‌کند.

امسال ۹۲ هزار هکتار اراضی خراسان رضوی زیر کشت محصول زعفران است و برداشت بیش از ۱۷۰ تن محصول پیش بینی شده است.

امسال خرید حمایتی طلای سرخ در شهرستان‌های تایباد، تربت جام، تربت حیدریه، رشتخوار، خواف، زاوه، سبزوار، گناباد، کاشمر، مشهد و نیشابور انجام می‌شود.

گفتنی است به دلیل ابلاغ دستورالعمل جدید و تغییر شرایط و درجه بندی خرید زعفران حدود ۱۰ روز است که خرید حمایتی زعفران در خراسان رضوی متوقف شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.