به گزارش شهرآرانیوز، کمال خرازی وزیر اسبق امورخارجه در سومین مجمع گفتوگوی تهران با اشاره به اینکه امیدوارم این نشست موجب کشف حقیقت و گفتگو درباره مسائل منطقه خاورمیانه شود، خطاب به مهمانان گفت: شما پیش از رسیدن به تهران ادراکات دیگری از تهران داشتید و تصور میکردید که تهران صحنه جنگ و اغتشاش و درگیری است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بررسی دلایل ایجاد این ادراک گفت: دلیل این ادراک بمباران خبری و سازمانی است که دستگاههای اطلاعاتی غرب به بهانههای مختلف علیه ایران به وجود آوردهاند. در کنار این بمباران خبری رسانههای جمعی غرب و شبکههای اجتماعی تحت نفوذ، بیگانگان با ورود اسلحه به ایران از نقاط مرزی، سازماندهی نیروهای تروریستی در خارج و واردکردن آنها به ایران، اغتشاشات را کشور به وجود آوردند.
خرازی با تاکید بر اینکه اعتراض حق هر شهروندی است و ایرانیان هم از این حق باید برخوردار باشند، گفت: اعتراض با اغتشاش تفاوت دارد و هیچ حکومتی اجازه به خطر افتادن امنیت کشورش را نمیدهد بلکه با اقتدار جلوی اغتشاش را هم میگیرد. در اروپا و آمریکا هم نحوه برخورد با اغتشاشگران مشخص است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: مشکل فقط ناشی از مشکلات معیشتی حاصل از تحریم نبود بلکه جنگ هیبریدی علیه ایران به راه افتاد که در آن هم سیستم خبری، هم عملیات تروریستی و هم دستگاههای سیاسی و اطلاعاتی کشورهای خارجی در آن درگیر بودند و این جنگ از قبل طراحی شده و منتظر جرقه بود که فوت خانم مهسا امینی این بهانه را به آنها داد.
وزیر اسبق امورخارجه افزود: این جنگ شامل همه اضلاع نظامی، سیاسی خبری و اجتماعی بود و تخریب افکار عمومی از وجهههای این جنگ هیبریدی است که به آن جنگ شناختی میگویند که تغییر ذهنیت مردم یک کشور نسبت به جامعه، حکومت و کشور خود است.
خرازی با بیان اینکه ناتو و دیگر ارتشها در حال افزودن عرصه جدید به مفهوم جنگ هستند، گفت: عرصه ذهن به عرصههای جنگ اضافه شده و در پی راههای تاثیرگذاری و تخریب ذهن مردم هستند و جنگ شناختی را هم به عرصه جنگ اضافه کردهاند تا شناخت انسانها تخریب شود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی موضوع هستهای را از مسائل درگیر منطقه دانست و گفت: پس از آنکه به همت دانشمندان ایرانی به تکنولوژی هستهای دست پیدا کردیم، زمانی بود که طرفهای اروپایی حتی با ۱۵ سانتریفیوژ هم موافقت نمیکردند و در پی تضمین عینی از ایران به منظور نرفتن به سمت سلاح هستهای بودند که این تضمین عینی نداشتن غنیسازی بود. با مقاومت ایران و همت دانشمندان اکنون ۱۹ هزار سانتریفیوژ را در چرخش داریم و آنها ناچار به مذاکره برای حل مسئله هستهای ایران شدند، اما با امضای برجام هم تعهدات غربیها اجرا نشد و در نهایت هم آمریکا از آن خارج شد.
خرازی با اشاره به اینکه ما امروز از توانایی لازم هستهای برخورداریم، اما درصدد تولید بمب نیستیم، تاکید کرد: ایران قصد ساخت سلاح هستهای را ندارد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در پاسخ به این پرسش که چرا ایران بمب اتم تولید نمیکند؟، توضیح داد: اولا از نظر اعتقادی تولید بمب را حرام میدانیم و از نظر راهبردی هم آن را راهگشا نمیدانیم، برای اینکه اگر ایران به سمت سلاح هستهای حرکت کند در منطقه مسابقه هستهای آغاز میشود. ما دهههاست خواهان منطقهای عاری از سلاحهای هستهای هستیم و معتقدیم که سلاحهای هستهای اسرائیل هم باید نابوده شده و به پادمان بپیوندد.
خرازی با بیان اینکه سلاح هستهای را الزاماً مولفه امنیت نمیدانیم، گفت: داشتن فناوری هستهای بازدارنده و نشاندهنده توانایی ماست.
وزیر اسبق امورخارجه تصریح کرد: ایران آمادگی بازگشت به تعهدات برجامی را دارد و مشکلات بسیاری تاکنون حل شده و فقط موضوع پادمانی مانده و امیدواریم در سفر کارشناسان این موضوعات حل شود.
خرازی درباره سفر رئیس جمهور چین به ریاض هم گفت: اخیرا رئیسجمهور محترم چین از منطقه دیدار کردند. ما از این دیدارها که در راستای طرح جاده و کمربند، سرمایهگذاری بیشتری در این منطقه انجام بگیرد استقبال میکنیم. خطایی که رخ داد ورود به مسائل سیاسی بود، ولی این خطا به مثابه این بود که ما هم درباره تایوان که جزو خاک آنها است اظهارنظری کنیم که برای چین موجب خرسندی نشود. امیدواریم چنین خطاهایی دیگر انجام ندهد و جبران شود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی درباره جنگ اوکراین هم گفت: ما از ابتدا مخالف درگیری اوکراین بودیم، ولی دیدیم که کشورهای غربی روسیه را به سمت جنگ اوکراین هدایت میکنند. تلاش برای حرکت ناتو به سمت مرزهای روسیه خیلی تحریکآمیز بود و غربیها با عنایت خاص تلاش میکردند روسیه را وارد چنین جنگی بکنند.
وزیر اسبق امورخارجه در پایان خاطرنشان کرد: توصیه ما به طالبان که فعلا حاکم بر افغانستان است، این است که بایستی با تروریسم مقابله جدی کنند و از ورود نیروهای بیگانه به خاک افغانستان جلوگیری کنند. اجازه ندهند که آمریکا به بهانههای مختلف وارد افغانستان شود. حکومتی را تشکیل دهند که همه اقوام و مذاهب در آن مشارکت داشته باشند.