به گزارش شهرآرانیوز؛ آقای کرزی در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست که روز سه شنبه ۶ دی منتشر شد، گفته است: «مسوولیت کامل فساد و رشوه در ارایه خدمات را بر عهده میگیرم. اما قراردادهای بزرگ، فساد بزرگ، صدها میلیون دالر یا میلیونها دالر به وضوح کار ایالات متحده آمریکا بود.»
کرزی در ادامه گفت: «طالبان هر حرکت او را زیر نظر دارند و از خروج او از پایتخت جلوگیری کردهاند.»
با این حال، کرزی به برجستهترین منتقد طالبان در داخل افغانستان تبدیل شده است و از طالبان میخواهد که به همه دختران اجازه دهد تا مکتب بروند و دولتی ایجاد کنند که منعکس کننده تنوع قومی این کشور باشد.
کرزی در ادامه گفت: «جنگ در افغانستان، جنگ ما نبود. من شریک ایالات متحده در آن جنگ علیه روستاها و خانههای افغانستان نبودم. از لحظهای که فهمیدم این جنگی که به نام شکست تروریسم انجام میشود، در واقع جنگی علیه مردم افغانستان است، تغییر کردم.»
او افزود: «من به همین دلیل طالبان را برادر خطاب کردم.»
حامد کرزی خاطرنشان کرد که تمام تلاش خود را میکند تا حاکمان جدید افغانستان را درک کند. حالا زندگی او با زندگی آنها آمیخته است.
کرزی درباره تصمیم خود برای ماندن در افغانستان پس از تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱ گفت: من از امنیت خودم مطمئن نبودم و هرگز ترک نمیکردم و ترک نمیکنم، این کشور من است.
حامد کرزی در ادامه تاکید کرد که در صحبت با یکی از رهبران ارشد طالبان در مورد نیاز به گفتوگوی ملی بحث کرده است.
کرزی افزوده است که طالبان با یک گفتوگوی ملی موافقاند و او در این مورد خوشبینی محتاطانهای دارد.
آقای کرزی همچنان افزوده است که بهشدت با تصمیم امریکا برای مسدود کردن داراییهای افغانستان مخالف است.
کرزی معتقد است که این ایالات متحده است که مسئولیت نهایی سرنوشت افغانستان را بر عهده دارد.
وی اصرار دارد که او هیچ آرزویی جز حضور در کشور خود و تحصیل فرزندان خود ندارد.
با این حال؛ حامد کرزی این روزها تقریباً هر روز با سیاستمداران افغانستان و رهبران مذهبی و جامعه دیدار میکند و به طور منظم با مقامات آمریکایی، اروپایی و سازمان ملل صحبت میکند.
او اغلب تصاویری از تجمعات در خانهاش را توییت میکند.
با وجود این؛ عبدالحق حماد یک مقام ارشد طالبان در وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: کرزی اولین فردی بود که با آمریکاییها برای اشغال افغانستان همکاری کرد.
او ادامه داد: «او اشغال را رهبری میکرد. پس چگونه میتوانیم به او اعتماد کنیم؟»
این درحالی است که بسیاری از شهروندان افغانستان، حامد کرزی را به دلیل سیاستهای محافظهکارانهای که در زمان ریاست جمهوری نسبت به طالبان روی دست گرفته بود، نکوهش میکنند.
منبع: آمو