به گزارش شهرآرانیوز، یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی، در مراسم گردهمایی ۲۵۰۰ دهیار استان خراسان رضوی اظهار کرد: براساس اسناد بالادستی، عدد رشد ۷.۲ و مزیتهای استان خراسان رضوی و سیاستهای وزارتخانهای حرکت کلی استان را بهگونهای تنظیم کردهایم که معطل تهیه سند نباشیم.
وی افزود: امید که جمع پروژههای ما به سند تبدیل شود و محتوای اسناد هم به پروژه تبدیل شود. این سند در پنج عرصه زیرساخت، اقتصادی، مدیریت و برنامهریزی، امنیتی و فرهنگی و احتماعی است. ذیل این سند طرحهای تحولی و پروژههای تحولی معین در حال تعیینشدن است.
به گفته وی، در حوزه اقتصادی با نگاه تحولی به این جمعبندی رسیدیم که مرکز رصد و نظارت بر جریان اقتصادی استان وجود ندارد. چهار راهبرد در این زمینه تنظیم کردیم. در حوزه صنعت و معدن و کشاورزی دستگاه مربوط، وظایف خود را میداند.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه قرارگاه مشترک اقتصادی با بخش خصوصی ایجاد کردهایم و ذیل آن هشت قرارگاه دیگر ایجاد شده است، افزود: بهعنوان مثال بهصورت جدی روی طرح تحول مدیریت منابع تمرکز کردهایم.
نظری ادامه داد: ما اعتقاد داریم در همه عرصهها اگر مردم حضور پیدا کنند و حاکمیت بتواند زمینه حضور مردم را فراهم کند، ما موفق خواهیم بود. قرارگاه مردمیسازی اقتصاد با هدف فعالکردن مردم و واردکردن سرمایههای کوچک مردم در عرصه تولید از اهداف این قرارگاه است.
وی خاطرنشان کرد: تا چهار سال آینده آنچه باید توسط دستگاهها در حاشیه شهر مشهد انجام شود، مشخص است. امروز نیز عملیات طرح پیرامون حرم رضوی برای ما اهمیت دارد و الان تکلیف آن مشخص شده است. طرح تحول حملونقل هم هست که وضعیت آن مشخص است.
استاندار خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه شرق کشور در آزادراه و ریل فقیر است و باید با همکاری چند استان این اهداف را محقق کرد، افزود: مسئله آب نیز بسیار اهمیت دارد و در شرق کشور دچار مشکل هستیم.
به گفته وی، عدد جمعیت ما نسبت به تعداد روستاها زیاد است. ۲۵۹۶ روستای بیش از بیست خانوار و ۳۲۱۸ روستا در استان داریم که ۶۲۲ روستا کمتر از بیست خانوار هستند و در مجموع بیش از یک میلیون جمعیت داریم.
نظری خاطرنشان کرد: در روستاهای استان خراسان رضوی توازن و هماهنگی خدمتی نداریم و در برخی مسائل دچار مشکل هستیم. امیدوارم تا سال ۱۴۰۴ اقدامات زیرساختی بهشکلی فراهم شود که از نظر زیرساختی خدمترسانی کرده باشیم.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در سه عرصه زیرساختی اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی وارد شدهایم. مسئله ازدواج ساده در روستاست. طلاق و اعتیاد در روستاها باید به صفر برسد و همچنین فرزندآوری از دغدغههای جدی ماست.
استاندار خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد یک موضوع اصلی دارد که اشتغال روستایی است، افزود: در روستا اشتغال پایه یا مرتبط با پایه یا اشتغال مکمل مطرح است. رویکرد اصلی ما در اجرای این طرحها این است که نباید منتظر دولت بود. اساس این طرح تحول درونزایی است و از درون روستا باید مسئله روستاها شناسایی شود. بهکارگیری و میدانآوری ظرفیت روستا و بعد منطقه و محله و سپس شهرستان اهمیت دارد.
نظری تصریح کرد: محوریت حل مسائل روستا دهیار است. دهیار نقش اصلی و محوری در اجرای این طرح ایفا خواهد کرد. توقع داریم حمایت ملی از این طرح نیز صورت بگیرد و ما بسیار خوشبین و امیدواریم که از حمایتهای دولتی استفاده کنیم.
همچنین صفایی، رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی، در این مراسم با بیان اینکه در ۴۴ سال گذشته در حوزه روستایی اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: بزرگترین شبکه گازرسانی جهانی را در ایران داریم و این درحالی است که در آمریکا بسیاری از روستاها و مناطق برخوردار برق ندارند، چون محاسبه میکنند.
وی با اشاره به اینکه امروز ۲۸درصد جمعیت کشور را روستاییان تشکیل میدهند، افزود: دو خواسته از وزیر کشور داریم؛ اول بهدلیل پایداری پیشرفت روستایی دهیارها را تعیین تکلیف کنید. دهیاری که سالها خدمت کرده است، باید از بلاتکلیفی خارج شود. نکته دوم، همانطور که شهرداریها دستگاه اجرایی هستند، دهیاریها هم دستگاه اجرایی شوند. اگر این دو اتفاق بهدست شما انجام شود، در توسعه روستایی اتفاقات خوبی خواهد افتاد.