تعامل شهرآرا و ۱۳۷؛ در راستای اطلاع‌رسانی مسائل شهری به شهروندان طهوریان عسکری: پیشتازی مشهد در توسعه خطوط فیبر نوری در ۳ سال گذشته جزئیات ۲ مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا برای مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) آغاز بهره‌برداری از طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب‌وکار‌ها در مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳)+ویدئو کاهش ۶۷ روزه زمان انتظار صدور پروانه ساختمان در مشهد | ۶۵۹ پروژه زودبازده در محلات حاشیه‌شهر مشهد احداث می‌شود برقراری کمک‌هزینه مسکن برای مادران شاغل در شهرداری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) آخرین نشانه‌های وجود بخشی از تاریخ مشهد | قبر «خواجه روشنایی» متروکه و مخروبه شهروند خبرنگار | درخواست افزایش واگن‌های خط یک قطارشهری مشهد + پاسخ بررسی مشکلات منطقه ۴ مشهد در دیدار مردمی شهردار این منطقه | نهضت آسفالت برای حاشیه شهر الزامات تخصصی توسعه متوازن شهر شهردار مشهد: ارزان‌ترین خدمات شهری در مشهد ارائه می‌شود تسهیل پاسخگویی به املاک دارای کاربری‌های صنعتی در حریم شهر مشهد قول استاندار برای جبران کمبود‌های حوزه درمان خراسان رضوی امضای تفاهم‌نامه مشترک مدیریت شهری مشهد با دانشگاه آزاد اسلامی (۱۶ آبان ۱۴۰۳) شهردار مشهد: هوشمندسازی، راهبرد مدیریت شهری است| افزایش سرعت اینترنت مشهد تا یک گیگ بر ثانیه آیین اختتامیه همایش ملی حقوق فضای مجازی برگزار شد | تدوین بیش از ۱۲ پایان‌نامه تخصصی درباره هوش مصنوعی در مشهد کاهش هزینه‌های اداره شهر مشهد با افزایش تعاملات با دانشگاه‌ها همراهی دانشگاه و مدیریت شهری مشهد برای توسعه خدمات شهروندی هشدار هواشناسی مشهد | آماده‌باش نیرو‌ها و استقرار تجهیزات خدمات‌ شهری در سطح شهر (۱۶ آبان ۱۴۰۳) ناصحی: شهرداری مشهد ظرف دو روز آینده، گزارشی از نحوه پرداخت طلب پیمانکاران به شورا ارائه دهد
سرخط خبرها

وزیر کشور در مشهد: اگر می‌خواهیم مشکل حاشیه‌نشینی را حل کنیم، باید به توسعه روستا‌ها توجه کنیم

  • کد خبر: ۱۴۳۶۷۲
  • ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷
وزیر کشور در مشهد: اگر می‌خواهیم مشکل حاشیه‌نشینی را حل کنیم، باید به توسعه روستا‌ها توجه کنیم
احمد وحیدی گفت: عمده دلیل حاشیه‌نشینی شهرها که بسیار نامطلوب است، نرسیدن و توجه‌نکردن به روستاها بود، اگر می‌خواهیم مشکل حاشیه‌نشینی را حل کنیم، باید به توسعه روستاها توجه کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد وحیدی، وزیر کشور، در مراسم گردهمایی ۲۵۰۰ دهیار استان خراسان رضوی در مشهد با بیان اینکه ملت ایران حماسه‌های زیادی آفرید و همواره با اراده‌ای قوی و با پیوندی ناگسستنی با رهبر و امام در همه صحنه‌ها حضور دارند، اظهار کرد: صحنه اخیر در مراسم بزرگداشت سردار سلیمانی بود و افتخار می‌کنیم که چنین سردارانی رهرو و راهبر در این کشور بودند و مکتبی آفریدند که امروز همگی رهرو این مکتب باشیم. 

وی ادامه داد: اینکه همه دهیاران از بیش از ۲ هزار روستا خراسان رضوی آمده‌اند، بسیار ارزشمند است و به مفهوم یک تلاش جدید برای گام بلند باید قلمداد شود. 

وزیر کشور در ادامه با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه به مسئله روستاها به‌خوبی پرداخته شده بود، افزود: در یکی از بخش‌های برنامه ششم اگر نگاه کنید، کارهای خوبی باید صورت می‌گرفت که از آن مقداری عقب هستیم. در برنامه ششم رهبر انقلاب مسئله روستاها را مورد توجه قرار داده‌اند. 

به گفته وی، عمده دلیل حاشیه‌نشینی شهرها که بسیار نامطلوب است، بی‌توجهی به روستاهاست. اگر می‌خواهیم مشکل حاشیه‌نشینی را حل کنیم، باید به توسعه روستاها توجه کنیم. ما یک مسئله به‌نام حکمرانی روستایی داریم که مورد غفلت واقع شده است. 

هر فرد روستایی باید خودش را یک فعال اقتصادی بداند

وحیدی در ادامه از وجود حدود شصت هزار منطقه مسکونی بدون جمعیت در کشور خبر داد و گفت: بخشی از امکانات در این روستاها وجود دارد، اما به هر دلیل خالی از سکنه شده‌اند و این خسارت بزرگی است. مشکل این است که روستاهای بالای بیست خانوار چرا تخلیه می‌شوند و چرا روستایی‌ها به روستایی‌بودن خود افتخار نمی‌کنند، در حالی که  روستا محل تولید است. باید توجه ویژه کنیم. باید این مسئله را حل کنیم‌. برخی روستاهای ما چنین با‌صلابت و پر‌تلاش و‌ با‌ فرهنگ بسیار اصیل هستند. 
به گفته وی، روستاهایی داریم که متأسفانه تعدادی‌ از روستاییان مسن هستند و جوانان روستا مهاجرت کرده‌اند. مسئله توجه به تک‌تک روستاها برای ما اهمیت دارد. ۴۷ وظیفه ‌برای دهیاران تعریف شده است. امسال ماهانه ۶ هزار میلیارد تومان در روستاها توزیع خواهد شد. 

وزیر کشور ادامه داد: پسماند می‌توان‌د به بهترین شکل در روستا به‌عنوان کود یا غذای دام استفاده شود. این نگاه مصرف‌گرایانه است که ممکن است روستا از آداب بد شهر استفاده کند. روستا با همین ظرفیت باید توسعه پیدا کند. اینکه روستا مواد غذایی خود را از شهر ببرد، مشخص است که قادر نیست توسعه پیدا کند. امنیت غذایی یک رکن مهم امنیت ملی است و محوریت امنیت غذایی، روستاست. اگر روستا دچار مشکل شد، به‌جای اینکه مرکز تولید باشد، به مرکز مصرف تبدیل ‌می‌شود. هویت تولیدی روستاها باید احیا شود و باید‌ در این زمینه کارهای‌ زیادی صورت گیرد.

وحیدی خاطرنشان کرد: هر فرد روستایی باید خودش را یک فعال اقتصادی بداند. روستا می‌تواند زنجیره‌های تولید را شکل دهد.

وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه منبع دانشی خوبی در روستا‌ها وجود دارد و گاهی وارد روستایی می‌شوید که ظرفیت دانش تجربی وجود دارد که باید آن را حفظ کرد، افزود: باید این دانش‌ها را شناخت و از ظرفیت آن استفاده کرد. گیاهان دارویی که در روستا‌ها وجود دارد و‌ موضوع ثروت‌آوری است، مربوط به همین مناطق است. 
وی تأکید کرد: در روستا‌ها باید اقدامات دیگری هم صورت بگیرد و اگر بتوانیم طرح‌های اقتصادی مشارکتی تهیه کنیم و روستا‌ها بتوانند با یکدیگر متحد شوند، اقدامات خوبی شکل خواهد گرفت. صنایع تبدیلی در روستا‌ها بسیار نقش‌آفرین هستند و به اقتصاد روستا کمک می‌کنند. 
به گفته وی، دهیاران باید حضور پررنگی در روستا داشته باشند. باید سامانه جامع اطلاعات روستایی را تشکیل دهیم. این سامانه می‌تواند به ما نشان دهد که هرکدام از روستا‌ها چه ظرفیت‌هایی‌ دارند. 
وزیر کشور خاطرنشان کرد: طرح‌های تولیدی براساس الگوی تأمین مالی نوین شکل بگیرند. در استان‌ها به‌دنبال ایجاد صندوق پیشرفت و توسعه هستیم. نقش واسطه‌های غیرضروری حذف می‌شود. 
وحیدی گفت: ما در هر روستایی که رفتیم، هویت بانوان از لحاظ پوشش بسیار عالی بوده است. این اصالت و هویت و فرهنگ‌ها باید به‌خوبی حفظ و نگهداری شود. نباید با دخالت‌هایی که از بیرون صورت می‌گیرد، این فرهنگ و هویت دچار مشکل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->