جشنواره گل در مشهد کجا برگزار می‌شود؟ + فیلم توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز!
سرخط خبرها

وزیر کشور در مشهد: اگر می‌خواهیم مشکل حاشیه‌نشینی را حل کنیم، باید به توسعه روستا‌ها توجه کنیم

  • کد خبر: ۱۴۳۶۷۲
  • ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷
وزیر کشور در مشهد: اگر می‌خواهیم مشکل حاشیه‌نشینی را حل کنیم، باید به توسعه روستا‌ها توجه کنیم
احمد وحیدی گفت: عمده دلیل حاشیه‌نشینی شهرها که بسیار نامطلوب است، نرسیدن و توجه‌نکردن به روستاها بود، اگر می‌خواهیم مشکل حاشیه‌نشینی را حل کنیم، باید به توسعه روستاها توجه کنیم.
مهدی بی باک
خبرنگار مهدی بی باک

به گزارش شهرآرانیوز، احمد وحیدی، وزیر کشور، در مراسم گردهمایی ۲۵۰۰ دهیار استان خراسان رضوی در مشهد با بیان اینکه ملت ایران حماسه‌های زیادی آفرید و همواره با اراده‌ای قوی و با پیوندی ناگسستنی با رهبر و امام در همه صحنه‌ها حضور دارند، اظهار کرد: صحنه اخیر در مراسم بزرگداشت سردار سلیمانی بود و افتخار می‌کنیم که چنین سردارانی رهرو و راهبر در این کشور بودند و مکتبی آفریدند که امروز همگی رهرو این مکتب باشیم. 

وی ادامه داد: اینکه همه دهیاران از بیش از ۲ هزار روستا خراسان رضوی آمده‌اند، بسیار ارزشمند است و به مفهوم یک تلاش جدید برای گام بلند باید قلمداد شود. 

وزیر کشور در ادامه با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه به مسئله روستاها به‌خوبی پرداخته شده بود، افزود: در یکی از بخش‌های برنامه ششم اگر نگاه کنید، کارهای خوبی باید صورت می‌گرفت که از آن مقداری عقب هستیم. در برنامه ششم رهبر انقلاب مسئله روستاها را مورد توجه قرار داده‌اند. 

به گفته وی، عمده دلیل حاشیه‌نشینی شهرها که بسیار نامطلوب است، بی‌توجهی به روستاهاست. اگر می‌خواهیم مشکل حاشیه‌نشینی را حل کنیم، باید به توسعه روستاها توجه کنیم. ما یک مسئله به‌نام حکمرانی روستایی داریم که مورد غفلت واقع شده است. 

هر فرد روستایی باید خودش را یک فعال اقتصادی بداند

وحیدی در ادامه از وجود حدود شصت هزار منطقه مسکونی بدون جمعیت در کشور خبر داد و گفت: بخشی از امکانات در این روستاها وجود دارد، اما به هر دلیل خالی از سکنه شده‌اند و این خسارت بزرگی است. مشکل این است که روستاهای بالای بیست خانوار چرا تخلیه می‌شوند و چرا روستایی‌ها به روستایی‌بودن خود افتخار نمی‌کنند، در حالی که  روستا محل تولید است. باید توجه ویژه کنیم. باید این مسئله را حل کنیم‌. برخی روستاهای ما چنین با‌صلابت و پر‌تلاش و‌ با‌ فرهنگ بسیار اصیل هستند. 
به گفته وی، روستاهایی داریم که متأسفانه تعدادی‌ از روستاییان مسن هستند و جوانان روستا مهاجرت کرده‌اند. مسئله توجه به تک‌تک روستاها برای ما اهمیت دارد. ۴۷ وظیفه ‌برای دهیاران تعریف شده است. امسال ماهانه ۶ هزار میلیارد تومان در روستاها توزیع خواهد شد. 

وزیر کشور ادامه داد: پسماند می‌توان‌د به بهترین شکل در روستا به‌عنوان کود یا غذای دام استفاده شود. این نگاه مصرف‌گرایانه است که ممکن است روستا از آداب بد شهر استفاده کند. روستا با همین ظرفیت باید توسعه پیدا کند. اینکه روستا مواد غذایی خود را از شهر ببرد، مشخص است که قادر نیست توسعه پیدا کند. امنیت غذایی یک رکن مهم امنیت ملی است و محوریت امنیت غذایی، روستاست. اگر روستا دچار مشکل شد، به‌جای اینکه مرکز تولید باشد، به مرکز مصرف تبدیل ‌می‌شود. هویت تولیدی روستاها باید احیا شود و باید‌ در این زمینه کارهای‌ زیادی صورت گیرد.

وحیدی خاطرنشان کرد: هر فرد روستایی باید خودش را یک فعال اقتصادی بداند. روستا می‌تواند زنجیره‌های تولید را شکل دهد.

وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه منبع دانشی خوبی در روستا‌ها وجود دارد و گاهی وارد روستایی می‌شوید که ظرفیت دانش تجربی وجود دارد که باید آن را حفظ کرد، افزود: باید این دانش‌ها را شناخت و از ظرفیت آن استفاده کرد. گیاهان دارویی که در روستا‌ها وجود دارد و‌ موضوع ثروت‌آوری است، مربوط به همین مناطق است. 
وی تأکید کرد: در روستا‌ها باید اقدامات دیگری هم صورت بگیرد و اگر بتوانیم طرح‌های اقتصادی مشارکتی تهیه کنیم و روستا‌ها بتوانند با یکدیگر متحد شوند، اقدامات خوبی شکل خواهد گرفت. صنایع تبدیلی در روستا‌ها بسیار نقش‌آفرین هستند و به اقتصاد روستا کمک می‌کنند. 
به گفته وی، دهیاران باید حضور پررنگی در روستا داشته باشند. باید سامانه جامع اطلاعات روستایی را تشکیل دهیم. این سامانه می‌تواند به ما نشان دهد که هرکدام از روستا‌ها چه ظرفیت‌هایی‌ دارند. 
وزیر کشور خاطرنشان کرد: طرح‌های تولیدی براساس الگوی تأمین مالی نوین شکل بگیرند. در استان‌ها به‌دنبال ایجاد صندوق پیشرفت و توسعه هستیم. نقش واسطه‌های غیرضروری حذف می‌شود. 
وحیدی گفت: ما در هر روستایی که رفتیم، هویت بانوان از لحاظ پوشش بسیار عالی بوده است. این اصالت و هویت و فرهنگ‌ها باید به‌خوبی حفظ و نگهداری شود. نباید با دخالت‌هایی که از بیرون صورت می‌گیرد، این فرهنگ و هویت دچار مشکل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->