صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

همایش ملی بانوان کارآفرین و فعال اقتصادی به میزبانی مشهد برگزار می‌شود

  • کد خبر: ۱۴۴۰۴۹
  • ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۷
جمعی از بانوان فعال اقتصادی و کارآفرین خراسان رضوی در نشستی که به میزبانی کانون زنان بازرگان استان برگزار شده بود، از مهم‌ترین دغدغه‌ها و مشکلات خود در حوزه فعالیت اقتصادی و حضور در عرصه کسب‌وکار، سخن گفتند.

به گزارش شهرآرانیوز، آذر کیانی‌نژاد، رئیس هیات مدیره کانون زنان بازرگان استان در این جلسه اظهار داشت: در تلاش به منظور زمینه‌سازی برای برگزاری همایش ملی بانوان کار آفرین و فعال اقتصادی در چهارچوب همکاری با نهاد‌های مختلف همچون شهرداری مشهد هستیم.

وی توضیح داد: طبق برنامه ریزی‌های انجام شده، مقرر است تا از بانوانی که در عرصه فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی و کارآفرینی فعال هستند برای حضور در این رویداد که به میزبانی مشهد برگزار می‌شود، دعوت به عمل آید. در حاشیه این رویداد، مجالی برای آشنایی و معرفی بیشتر توانمندی‌های زنان در استان خراسان رضوی فراهم می‌شود. توفیق این برنامه، زمینه ساز پیگیری برگزاری آن در سطح منطقه‌ای و بین المللی خواهد بود.

رئیس هیات مدیره کانون زنان بازرگان استان با تقدیر از تصمیم شورای اسلامی شهر مشهد برای برگزاری رویداد بین‌المللی بانوان و زنان شاخص و تأثیرگذار جهان، این اقدام را فرصتی برای معرفی توانمندی‌های زنان فعال در عرصه تولید و اقتصاد استان دانست و عنوان کرد: در مصوبه مذکور، مشارکت و حمایت مالی هم مورد اشاره قرار گرفته که فرصت خوبی برای جذب سرمایه گذاری جهت طرح‌ها و برنامه‌هایی است که رفاه جامعه و خانواده را از مسیر تلاش‌های اقتصادی زنان، ممکن می‌سازد و توانمندسازی این قشر را منجر می‌شود.

وی تصریح کرد: ما باید بخش دولتی را با خود همراه و همگام کنیم و از آن مطالبه گری داشته باشیم تا توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بانوان فعال اقتصادی استان را بیش از پیش بشناسند و سپس ما را یاری کنند تا بتوانیم در زمینه اقتصادی به نحو موثری نقش آفرینی کنیم.

کیانی نژاد با طرح این سوال که جایگاه زنان در عرصه اقتصادی و کرسی‌های مدیریتی استان کجاست، خاطرنشان کرد: با همفکری و خرد جمعی قطعا می‌توانیم ظرفیت حضور زنان را در عرصه‌های تصمیم‌سازی، به تناسب ظرفیتی که امروز این بخش از جامعه در اختیار دارد، فراهم سازیم.

وی بر فراهم شدن ظرفیت حضور بانوان فعال اقتصادی در عرصه مدیریتی تشکل‌های اقتصادی نیز تاکید نمود و گفت: زنان فعال اقتصادی باید با ارتقا توانمندی‌های خود، همراه و پشتیبان یکدیگر باشند، چرا که تنها از این طریق است که این قشر می‌تواند خود و پتانسیل هایش را به جامعه معرفی کند. اگر حضور زنان در عرصه‌های اقتصادی ارتقا یابد، قطعا نتایج و دستاورد‌ها نیز برجسته‌تر خواهد بود.

کیانی نژاد با اشاره به اهمیت فراهم‌سازی امکانات مورد نیاز برای مادران شاغل در شهرک‌های صنعتی نظیر ایجاد مهد کودک و… یادآور شد: دغدغه بانوانی که هم مسئولیت مادری را بر دوش می‌کشند و هم در عرصه اشتغال و تولید فعال هستند و ارزش‌آفرینی می‌کنند؛ باید با تامین زیرساخت‌های لازم مرتفع گردد. این موضوع در خصوص پارک علم و فناوری نیز مصداق دارد.

وی تاکید کرد: ایجاد یک بانک اطلاعاتی از بانوان فعال صنعتی از اولویت‌هایی است که قطعا در دستور کار کانون زنان بازرگان استان قرار خواهد گرفت.

ضرورت ایجاد ساختار اداره کل بانوان در شهرداری مشهد

در بخش دیگری از این نشست فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد که میهمان این نشست بود، در سخنانی تصریح کرد: بحث اشتغال و کارآفرینی یکی از دغدغه‌های جدی ما در پارلمان شهری است. از این رو مقوله اشتغال و آموزش‌های مهارت محور در کانون توجه مدیریت شهری قرار گرفت که این مهم به ایجاد بازارچه‌های مجازی و فضا‌های فیزیکی مناسب در سازمان میادین منجر شده است. در واقع این بازارچه‌ها در اختیار صاحبان مشاغل خرد قرار می‌گیرد و کمکی به این بخش به شمار می‌آید.

وی با اشاره به اهداف شکل‌گیری این کمیسیون در شورای شهر مشهد، عنوان کرد: ساختار اداره کل بانوان صرفا در شهرداری تهران وجود دارد که ما نیز به دنبال ایجاد چنین ظرفیتی در شهرداری مشهد هستیم و باور داریم که موضوع زن و خانواده، باید با توجه بیشتری در بدنه مدیریت شهری مورد توجه باشد. غایت این تلاش هم تحقق اهدافی همچون ارتقای مهارت وتوانمندسازی این قشر، کمک به اشتغال‌زایی و… است. این خلا در ساختار شهرداری مشهد مشهود است که قطعا تحقق این مهم با پیگیری‌های لازم قابل تحقق خواهد بود.

سلیمی به پیگیری‌هایی اشاره نمود که با هدف تغییر نگرش‌ها و انعکاس نیاز‌های جامعه زنان انجام گرفته و افزود: در سفر چندی پیش اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به مشهد تقاضا کردیم تا ردیف بودجه‌ای برای توسعه زیرساخت‌های ورزشی بانوان برای کلانشهر‌ها در نظر گرفته شود و این مهم فراتر از ماموریت مدیریت شهری، در سطح ملی مدنظر باشد.

وی عنوان کرد: ارتقای عوامل موثر بر زیست پذیری شهری مقوله مهمی است که در آن یک سهم بزرگ را باید برای بانوان مدنظر داشت. فضا‌های شهری ما باید برای زنان و مادران ما، محیطی امن، راحت به لحاظ تردد و مناسب سازی شده جهت استفاده خانواده‌ها باشد.

این عضو شورای شهر مشهد، در بخش دیگری از اظهارات با بیان اینکه به یک بانک جامع اطلاعاتی نیاز داریم که ظرفیت زنان فعال اقتصادی و کارآفرین را منعکس نماید، یادآور شد: انعکاس توانمندی‌های زنان و توامان سخن گفتن از نیاز‌های ایشان، در چهارچوب انتقال صحیح و صریح مشکلات این قشر به مسئولان امر ممکن می‌شود. در حال حاضر شمار نمایندگان زن در مجلس یا مدیران زن در پست‌های مختلف، به قواره ظرفیت این قشر جامعه نیست، اما بیان مشکلات جامعه زنان نباید معطل این موضوع بماند و ما در هر جایگاه و هر تعداد که هستیم، باید زبان گویای نیاز‌های آن‌ها باشیم و همه مدیران و متولیان امر را متوجه مسئولیت شان در قبال این بخش مهم از جامعه، نماییم.

در ادامه، شقایق ملارضایی، نایب رئیس دوم کانون زنان بازرگان خراسان رضوی در تشریح فعالیت این تشکل در ۷ماه گذشته، عنوان کرد: انجام بازدید‌های صنعتی، تبلیغ و تشویق بانوان فعال اقتصادی به عضویت در این تشکل، دیدار با مسئولان شهری و استانی و نشست‌های ویژه با اتاق‌های مشترک، شرکت در جلسات کمیسیون‌های اتاق بازرگانی، حضور در جلسات کانون زنان بازرگان ایران و مشارکت در نمایشگاه ها، پیگیری برپایی کارگاه‌های آموزشی، تنظیم برنامه‌های این تشکل برای سال آینده و… از بعضی اقدامات مهمی بوده که در بازه مذکور پیگیری و به انجام رسیده اند.

وی ادامه داد: کانون زنان بازرگان به منظور بهره مندی از ظرفیت هم افزایی بانوان فعال اقتصادی نسبت به تشکیل کمیسیون‌های تخصصی در موضوعات: آموزش و توانمندسازی، دانش بنیان، روابط عمومی و امور بین الملل، اقتصاد سبز و مسئولیت‌های اجتماعی، تجاری سازی و… اقدام نموده است.

اهمیت تقویت خودباوری باید در بانوان فعال اقتصادی

در بخش دیگری از نشست شادی قاسمی، کارشناس بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به بیان نکاتی در باب مطالبه‌گری در حوزه زنان و فعالیت‌های اقتصادی پرداخت و تصریح کرد: بانوان فعال در عرصه‌های اقتصاد و کارآفرینی باید تا حد امکان با مشارکت و اقدامات موثر، نسبت به انعکاس نظرات تخصصی خود اقدام کرده و مطالبه گری لازم را به عمل آورند. نشاط اجتماعی یکی از موضوعات مهمی است که باید در کانون توجه قرار بگیرد و اگرچه این موضوع برای آحاد جامعه ضرورت دارد، اما قشر بانوان ما در این حوزه نیاز‌های شاخص تری دارند. فعالان اقتصادی هم قطعا در کمک به تامین این نیاز، سهمی دارند.

وی متذکر شد: زنان فعال اقتصادی و کارآفرین ما تنها از طریق همکاری و هم صدایی می‌توانند به مطالبات و اهداف خود دست پیدا کنند. نباید اجازه دهیم که جایگاه زنان چه در بخش دولتی و خصوصی تحت الشعاع یکسری از رویکرد‌های فرهنگی و سیاسی قرار بگیرد و باید با قدرت نقش آفرین باشیم.

قاسمی با تاکید بر اهمیت حضور زنان در عرصه فعالیت تشکلی، بیان کرد: بانوان نقش بسزایی در کسب و کار‌های خرد و اصناف دارند، اما حضور آن‌ها در این عرصه و سیاستگذاری‌های این بخش، مورد توجه نبوده است. درخواست داریم بانوانی که فعالیت اقتصادی دارند، رویکرد مشارکت تشکلی خود را ارتقا ببخشند و حتی در کانون زنان بازرگان عضویت پیدا کنند. خودباوری باید در بانوان فعال اقتصادی ما بیش از پیش تقویت شود. حال اگر بتوانیم شبکه سازی لازم را در حوزه بانوان فعال در بخش اصناف نیز ایجاد کنیم قطعا گام بزرگی را در راستای توسعه حضور زنان در عرصه‌های اثرگذار برداشته ایم.

ارائه خدمات نرم افزاری و مشاوره رایگان به صنایع کوچک و زنان فعال اقتصادی

در بخش دیگری از نشست، سهیلا دیواندری، مدیر امور بانوان شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست عنوان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی در حوزه خدمات نرم افزاری مساعدت‌هایی را برای بانوان کارآفرین در حوزه صنعت در نظر گرفته است که قطعا بسیاری از بانوان فعال اقتصادی از این فرصت استفاده کرده و نسبت به این ظرفیت‌ها آشنایی دارند.

وی با بیان اینکه شرکت شهرک‌ها می‌تواند خدماتی را در حوزه کلینیک صنعت از طریق برگزاری جلسات برای هر واحد صنعتی به زنان فعال اقتصادی ارائه کند، افزود: در واقع مشکلات واحد‌های صنعتی با حضور مشاوران تخصصی در این جلسات به بحث و بررسی گذاشته می‌شود و راهکار‌های موثر در این رابطه عرضه می‌شود. همچنین واحد‌های صنعتی در جهت توسعه کسب و کار خود می‌توانند از مشاوره‌های تخصصی ما بهره بگیرند؛ به طور مثال، این مشاوره‌ها در حوزه تامین نقدینگی از طریق فرابورس و یا صندوق سرمایه گذاری صنایع کوچک، شرکت در نمایشگاه‌های داخلی، برگزاری دوره‌های آموزشی در شرکت شهرک‌های صنعتی، بهره گیری از حوزه‌های فناورانه به ویژه در صنایع کوچک، مساعدت در حوزه استاندارد‌های داخلی و خارجی برای توسعه تجارت، همکاری برای برگزاری کنسرسیوم‌های اقتصادی، حمایت برای در شناسایی سرمایه گذاری خارجی در حوزه طرح‌های دوزبانه و… تعریف شده است.

دیواندری ادامه داد: به طور کلی اگر واحد صنعتی دچار مشکل و چالش باشد و با ما در ارتباط قرار بگیرد، با راهنمایی‌های مشاورین مشکلات آن مجموعه را تا حد امکان چاره‌جویی خواهیم کرد. در مقابل ممکن است که بانوان فعال اقتصادی نیز دارای تجارب موثری باشند که ما بتوانیم از این تجربه‌ها استفاده کنیم و آن را محور انتقال به نسل‌های جدیدتر فعالان اقتصادی قرار دهیم.

مدیر امور بانوان شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی عنوان کرد: تقاضا داریم لیستی از بانوان کارآفرین و فعال که در شهرک‌های صنعتی و در جایگاه‌های مختلف فعالیت دارند، به ما ارائه شود تا در صورت ضرورت، اطلاع رسانی لازم در خصوص برگزاری رویداد‌ها صورت بگیرد.

مریم ظریفیان، رئیس بخش توسعه صنعتی و نوآوری شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی نیز در همین خصوص عنوان کرد: مدیران واحد‌های صنعتی به حمایت دستگاه‌های متولی نیاز دارند تا بتوانند در شرایط اقتصادی موجود، تداوم فعالیت داشته و ظرفیت تولید خود را در سطح موجود نگه دارند.

وی با بیان اینکه در تمامی زمینه‌های مدیریتی و برای عمده مسائل بازرگانی، حقوقی و … مشاوره‌های لازم در این مجموعه فراهم است، افزود: از زنان فعال اقتصادی تقاضا می‌شود تا چالش‌های موجود و مباحث نرم افزاری مورد نیاز خود را به معاونت صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی منعکس نمایند. قطعا ما در ارائه خدمات از هیچ گونه تلاشی فروگذار نخواهیم کرد. بیش از ۱۰۰ مشاور فعال داریم که دارای گرید بندی مشخصی هستند و حتی در حوزه اصناف هم ظرفیت ارائه خدمات فراهم است و باید در این خصوص، همفکری لازم را داشته باشیم.

گفتنی است؛ در این نشست بانوان فعال اقتصادی و کارآفرینان زن استان خراسان رضوی به بیان مطالبات و دغدغه‌های خود در حوزه‌های مختلف پرداختند. چالش در اخذ تسهیلات، مشکل کمبود زمین برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی، فرآیند بعضا دشوار اخذ مجوز فعالیت اقتصادی، ضعف حمایت‌ها از فعالیت‌های اقتصادی خُرد، فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم برای مادران فعال در بخش صنعت، اهمیت حمایت از ایده‌های نوآورانه بانوان فعال اقتصادی و… بخشی از این موضوعات و مباحث مطرح شده بودند.

منبع: اتاق بازرگانی خراسان رضوی

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.