صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شدیدترین تلفات سرما به محصولات کشاورزی مربوط به فریمان است | پیش‌بینی خسارت ۹۱هزار هکتاری به مزارع زعفران خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۴۶۷۴۸
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۲
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: محصول زعفران به‌شدت تحت‌تأثیر اقلیم آب‌وهوایی است.‌ پیش‌بینی می‌شود سرما به ۹۱هزار هکتار مزارع زعفران استان خسارت وارد کند.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین ساربان، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی، گفت: سامانه پرفشار سیبری از ۱۹دی‌ماه وارد استان خراسان رضوی شد. این سامانه سرمای بسیار سختی را از سمت شمال و غرب روسیه به منطقه قزاقستان، ترکمنستان، افغانستان و ایران وارد کرد. این سامانه وقتی وارد ایران شد، بیشترین خسارت را در پی داشت و به‌دلیل اینکه این منطقه در مجاورت دریا نیست و افت درجه حرارات بسیار شدید می‌شود، بیشترین آسیب را محصولات کشاورزی متحمل می‌شوند.

ساربان تصریح کرد: در منطقه خراسان رضوی ۲۲دی‌ماه دمای منفی۲۸ در فریمان ثبت شد. متأسفانه با ورود این سرما محصولات کشاورزی آسیب جدی دیدند. با وجود اینکه افت فشار و قطعی گاز در گلخانه‌ها نداشتیم، بخشی از گلخانه‌ها در فریمان نزدیک به مساحت ۱۷ هکتار و ۲ هزار تن محصول گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و گل‌های شاخه‌بریده و صیفی‌جات تلف شدند. در بقیه استان‌ها این میزان خسارت درحال شناسایی است، اما بیشتر آسیب را محصولات شهرستان فریمان متحمل شده‌اند.

به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی، محصولات زراعی استان بیش از ۲۶۰ هزار هکتار که جو و گندم آبی است، تحت‌تأثیر سرماست که به‌دلیل پوشش برف در آن منطقه که سرما را به گیاه منتقل نمی‌کند، میزان خسارت کمتر شده است.

وی افزود: بخشی از محصولات زراعی استان مثل جو و گندم که محصول بهاره ما هستند و با تأخیر کشت شدند، دچار آسیب سرما هستند و مسلما بعد از بازشدن برف موجود و گرم‌شدن محیط، میزان خسارت آن مشخص‌تر می‌شود که درحال بررسی است. قبل از این سرما، مکاتباتی با شهرستان‌ها داشتیم و پیشنهاد و راهکار‌ها گفته شد که خوشبختانه این اطلاع‌رسانی کمک زیادی به کشاورزان استان کرد.

وی تأکید کرد: پیش‌بینی می‌شود سرما به ۹۱هزار هکتار از مزارع زعفران استان خسارت وارد کند. با توجه به اینکه محصول زعفران استراتژیک است، این محصول به‌شدت تحت‌تأثیر اقلیم است و با توجه به اینکه در آبان‌ماه بارندگی خوبی نداشتیم، افت شدید دما به پیاز زعفران آسیب می‌زند.

به گفته ساربان، بیشترین نگرانی از باغات استان است. بیشترین آسیب را باغات انار و انجیر متحمل شدند. پیش‌بینی می‌شود باغات انار در برخی مناطق حذف شود. در حوزه باغات انگور هم نگرانی‌هایی داریم که جلساتی با شهرستان‌های مربوط برگزار و اطلاع‌رسانی انجام شد و درحال ارزیابی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در بحران‌های این‌چنینی، تنها راهکاری که می‌توان پیشنهاد کرد، بیمه محصولات کشاورزی است. باغبان‌های محصولاتی که بیمه می‌شوند، معمولا عددی را به‌عنوان خسارت دریافت می‌کنند. بیمه کشاورزی مدیریت غرامت نیست، مدیرت ریسک است و بخشی از خسارت‌هایی که وارد شده است، جبران می‌شود. در همین راستا، کمک می‌کنیم با طرح‌های حمایتی، گلخانه‌هایی که آسیب دیدند بتوانند تا حدودی غرامت دریافت کنند و تجهیزات خود را به‌روز کنند و تولید را ادامه دهند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.