به گزارش شهرآرانیوز، روسیه هم مانند آمریکا و چین سراغ ساخت جنگندههای نسل ششم رفته است، سلاحی که برای حضور در جنگهای آینده ساخته خواهد شد.
میگ ۴۱ برنامه روسیه برای به ساخت یک جنگنده نسل ششمی است. پرندهای که با مدرنترین ابزارها برای مقابله هواگردهای پیشرفته کشورهایی چون آمریکا طراحی خواهد شد. میگ-۴۱ یا هواپیمای رهگیر دور برد، سریعترین هواپیمای جنگنده شکاری در جهان و حداکثر رادار گریز خواهد بود.
بر اساس برنامه روسیه قصد دارد میگ ۳۱ فاکسهاوند را تا سال ۲۰۳۰ با جنگندهای تازه از نسل ششم با نام میگ ۴۱ جایگزین کند. طراحان و مهندسان میکویان قصد دارند تا سال ۲۰۲۵ نخستین نمونه از جنگنده میگ ۴۱ را به پرواز درآورند. همین برنامه زمانی نشان از آن دارد که برنامه ساخت میگ ۴۱ از پیش شروع شده است.
روسیه طرحهای بلندپروازانهای برای این جنگنده دارد که از میان آنها میتوان به سرعت اعلامی ۴ تا ۵ برابر سرعت صوت اشاره کرد. سرعتی که در حالت عادی پوششهای ضدرادار موجود را به راحتی از بین میبرد. با این سرعت سرسامآور باید کانوپی ویژهای برای آن طراحی کرد. با این ویژگی از نظر سرعت میتوان میگ ۴۱ را در ردیف هواگردهایی چون اسآر ۷۲ مشهور به پرنده سیاه قرار داد.
برای پرواز در این سرعت میگ ۴۱ شاید همانند موشکهای کروز هایپرسونیک از موتورهای رمجت یا توربورمجت استفاده کند. یکی از قابلیتهای جنگندهای با این سرعت بالا میتواند مقابله و رهگیری موشکهای هایپرسونیک دشمن باشد. البته که چالش بزرگ مهندسان حل مشکل مصرف سوخت بالای جنگنده در چنین سرعتی خواهد بود.
جمع کردن ویژگیهایی چون پنهانکاری، سرعت و برد عملیاتی بالا در یک جنگنده کار بسیار دشواری خواهد بود. روسیه تا کنون از دو جنگنده نسل پنجمی سوخو ۵۷ و سوخو ۷۵ رونمایی کرده است. گرچه سوخو ۵۷ به صورت محدود در جنگ اوکراین مورد استفاده قرار گرفت اما سوخو ۷۵ با عملیاتی شدن هنوز فاصله دارد.
وبگاه آمریکایی «۱۹ فورتی فایو» نیز در مطلبی به قلم «برندت ایستووود» تحلیلگر امور نظامی نوشت: جنگ در جریان است و اولویت بیشتر روسیه بر ساخت تانکها متمرکز است و ممکن است نیروی هوایی این کشور در تلاش برای ساخت موشکهای دور ایستا باشد، اما نیروی هوایی روسیه دنبال جایگزین برای جنگنده «میگ-۳۱ فاکس هاوند» است. اگر شرایط برای شرکت «میکویان» محقق شود اولین پرواز میگ-۴۱ ممکن است سال ۲۰۲۵ انجام شود.
به نوشته این وبگاه، مشخصات میگ-۴۱ بسیار بلندپروازانه است. سرعت این جنگنده چهار تا پنج ماخ اعلام شده و این ممکن است مواد روی بدنه برای خاصیت پنهان کاری را بسوزاند. این جنگنده هواپیما باید سلاحهای ابرفراصوت مانند «کینژال» را پرتاب کند.
میگ -۴۱ سقف پراز بلندی خواهد داشت تا بتواند موشکهای ضد ماهواره شلیک کند. این توسط یک موتور توربو جت امکان پذیر میشود. با این سرعت، این جنگنده ممکن است بتواند موشکهای ابرفراصوت دشمن را سرنگون کند. اما پرواز با سرعت چهار ماخ به مقدار قابل توجهی سوخت نیاز دارد که هواپیما را سنگینتر و مانورپذیری را کمتر میکند. سوختگیری هوایی بر ویژگیهای پنهانکاری میگ-۴۱ تاثیر میگذارد.
نویسنده نوشت، آیا میگ-۴۱ روزی میتواند با خاصیت پنهانکاری، ماندگاری بالا و حمل تسلیحات رادارگریز پرواز کند؟ این بزرگترین سئوال برای این جنگنده است. شاید مهندسان و طراحان از بدنه هواپیمای میگ-۳۱ به عنوان نقطه شروع استفاده کنند. این میتواند جدول زمانی توسعه را تسریع کند. روسیه باید با تلاشهای هوافضا با چین و ایالات متحده همگام باشد، زیرا هر دو کشور برنامههایی برای ساخت جنگندههای نسل ششم دارند.