صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هزینه‌های اضافی از سبد معیشت کارگران حذف می‌شوند

  • کد خبر: ۱۴۷۵۰
  • ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۷
عضو شورای عالی کار گفت: در جلسات کمیته دستمزد در تلاشیم تا هزینه‌هایی که در سبد معیشت خانوار‌های کارگری تاثیر ندارد را حذف کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا تاجیک عضو شورای عالی کار در خصوص وظایف کمیته مزد در تعیین نرخ دستمزد کارگران اظهار کرد: اولین و مهم‌ترین وظیفه کمیته مزد مشخص کردن سبد معیشت خانوار‌های کارگری طبق تبصره ۲ ماده ۴۱ است.


وی افزود: اعضایی که در جلسات کمیته دستمزد حضور دارند در ابتدا در تلاشند تا درآمد‌ها و هزینه‌های خانوار کارگری را در سال جاری بررسی کنند و در ادامه نسبت به تعیین نرخ دستمزد کارگران برای سال آینده اقدام کنند.


عضو شورای عالی کار بیان کرد: تعداد خانوار‌های کارگری طبق آخرین بررسی‌های سازمان ملی آمار ۳.۳ نفر است و اعضا کمیته دستمزد باید هزینه ماهانه کارگران را نسبت به درآمد آن‌ها بررسی کنند.


تاجیک ادامه داد: در بررسی هزینه‌های یک خانوار کارگری، حداقل هزینه‌ها را در نظر گرفته ایم یعنی فقط هزینه‌هایی که مورد نیاز افراد است نه کمتر و نه بیشتر.


وی تصریح کرد: به عنوان مثال از سوی دستگاه‌های مربوط به غذا و دارو، یک سبد غذایی برای کمیته دستمزد تعیین شده که هر فرد در طول روز به چه میزان غذا و خوراک نیاز دارد، این کمیته نیز بر اساس این معیار‌ها نسبت به بررسی سبد معیشتی اقدام می‌کند.


عضو شورای عالی کار ابراز کرد: در جلسات اخیر، نمایندگانی از وزارت صنعت و مرکز ملی آمار حضور داشتند و به اتفاق یکدیگر معیار‌های تعیین سبد معیشت کارگران را بررسی کردیم.


وی گفت: مرکز آمار به کمک وزارت صنعت، آمار‌های خوبی به دست آورد، اما مورد انتقاد اعضای کمیته دستمزد قرار گرفت به این دلیل که سهم کارخانجات و تولیدات بزرگ را رعایت نکرده و از تمام تولیدات میانگین گرفته بود.


تاجیک مطرح کرد: در سال‌های گذشته تاثیر تولیدات برخی صنایع را در سبد معیشت کارگران بررسی می‌کردیم، اما در جلسات اخیر که امسال برگزار شد، در تلاش بودیم تا این هزینه‌ها را حذف کنیم چرا که به عنوان مثال هزینه‌های تولید سیمان یا میلگرد تاثیری در سبد معیشت ندارد یعنی در تلاشیم تا معیار‌هایی که در سبد معیشت تاثیر ندارد را حذف کنیم.


وی اظهار کرد: بر اساس معیار‌هایی که در سال گذشته در دست داشتیم، هزینه هر خانوار کارگری طی یک ماه ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شد، امسال نیز تاکنون معیار‌ها را بررسی کرده و در جلسات آینده، اعداد نهایی را اعلام خواهیم کرد.


عضو شورای عالی کار ادامه داد: پس از تعیین هزینه‌های سبد کارگری آن را با هزینه‌های سال گذشته مقایسه می‌کنیم، که با این مقایسه نرخ تورمی که طی یک سال در هزینه‌های خانوار کارگری به وجود آمده، به دست آید.


تاجیک بیان کرد: تورم کشوری ملاک سبد معیشت خانوار کارگری نیست بلکه تورمی که در این سبد نسبت به سال گذشته به وجود آمده را ملاک قرار می‌دهیم.


وی تصریح کرد: مسکن، پوشاک، اقلام خوراکی و غیر خوراکی (هزینه‌های پزشکی و آموزش و پرورش) جزو معیار‌هایی هستند که در سبد معیشت خانوار‌های کارگری لحاظ می‌شوند.

 

منبع: میزان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.