صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

با حضور معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از مدیران استان، نخستین پردیس فناوری های نرم و صنایع فرهنگی استان خراسان رضوی در پردیس جهاد دانشگاهی مشهد افتتاح شد.

به گزارش شهرآرانیوز، در ابتدای این مراسم، دکتر «حمیدرضا بیدخوری» رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: «نوآوری» فقط بخشی از فعالیت های جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیست. بلکه روح و کالبدی برای فعالیت هایی است که در راستای تحقیقات، آموزش و فرهنگ در این سازمان صورت می گیرد.

 

وی افزود: با توجه به این که در کشور، زیست بوم دو حوزه نوآوری و صنایع دستی با یکدیگر متفاوت است، اقداماتی لازم است که این دو حوزه را پیوند داد تا اکوسیستم جدیدی شکل بگیرد که در نهایت به اشتغال اقتصاد دانش بنیان فرهنگی در کشور منجر شود و جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد واسطه توسعه، جایگاه مناسبی در ایجاد این هماهنگی دارد. 

بیدخوری خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این منظور، امروز 2 توافق سه جانبه صورت می گیرد. توافق نخست بین پارک علم و فناوری استان، پارک فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور و جهاد دانشگاهی خراسان رضوی است که منجر به افتتاح ساختاری با عنوان پردیس فناوری های نرم و صنایع فرهنگی استان خراسان رضوی شده است. توافق دوم نیز بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، پارک فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور و جهاد دانشگاهی خراسان رضوی صورت می گیرد که در اکوسیستم صنایع دستی و فرهنگی است و به حوزه محتوا ورود می کند. 

ضرورت ورود به صنایع خلاق فرهنگی برای توسعه و ارتقای نوآوری استان 

در ادامه این مراسم دکتر «مسعود میرزایی شهرآبی» رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به اهمیت ورود به صنایع خلاق فرهنگی گفت: در استان خراسان رضوی پتانسیل بسیار بالایی وجود دارد که اقتصاد را به فرهنگ گره بزنیم. 

وی افزود: متاسفانه در سال های گذشته، فعالان در عرصه صنایع فرهنگی استان وارد فضای فناوری نشده اند و به همین دلیل، حوزه فناوری استان فقط در برخی از عرصه های خاص رشد داشته است. لذا تلاش کرده ایم با برگزاری رویدادهایی این افرد و فعالیت ها را شناسایی کنیم. رویدادهایی با عنوان «تانا» مخفف «توسعه و ارتقای نوآوری استان» برگزار کرده ایم و یکی از موفق ترین این رویدادها نیز رویداد «صنایع خلاق فرهنگی تربیت» بوده است که در آن 600 سرشاخه فعال فرهنگی را در استان دعوت کردیم تا پتانسیل های فعال و افراد فعال در این زمینه بتوانند ضمن شناخت، به عرصه فناوری ورود کنند. 

از سوی دیگر طرحی با عنوان «سرزمین علم و فناوری نوجوانان» را در دستور کار داریم تا در حدود 20 عرصه، فناوری های را که برای دانش آموزان پایه های نهم تا دوازدهم قابل دسترسی است را ارائه کنیم و دانش آموزان را با این مسائل آشنا کنیم و در ادامه این موضوع به تاسیس شرکت های فناور توسط دانش آموزان منجر شود. 

دانش بنیان تر از «صنایع دستی» نداریم 

در ادامه این مراسم «مریم جلالی» معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: اقتصاد هویت بنیان ما از خلال صنایع دستی رخ پیدا می کند و هر جا انسان ایرانی از مواد اطراف زیست بوم خود در تبدیل اندیشه به یک مصداق کالا تلاش کرده است، این موضوع عین دانش محوری است. دانش بنیان تر و هویت بنیان تر از صنایع دستی نداریم و متاسفانه این موضوع مورد غفلت تاریخی قرار گرفته است. 

سیاست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این است که سه بال فرهنگ، اجتماع و اقتصاد به همگرایی و همجوشی برسد. 

بر اساس فرمایشات رهبری، بای به الگوی نوین پیشرفت برسیم. پیشرفت ریشه می خواهد. آن ریشه اصالت دارد و اصالت ما، هنرهای سنتی ما و صنایع دستی ما است که در هر اقلیم، اختصاصات خود را دارد. 

وی تاکید کرد: باید «نوآوری» را به «نان آوری» متصل کرد و امیدواریم با فعالیت هایی نظیر پردیس فناوری های نرم، صنایع دستی را از ویترین های پر زرق و برق ویترین به متن زندگی بیاوریم و در سبد خانواده قرار دهیم تا مورد استفاده روزمره قرار گیرد.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.