صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مرکز بررسی ریزسیاره‌ها ۲۰ ژانویه ۲۰۲۳ آخرین تعداد قمرهای سیاره‌های منظومه شمسی را اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز - مشتری ویژگی‌های زیادی دارد که آن را تبدیل به سیاره‌ای جذاب می‌کنند. مشتری یک سیاره گازی و بزرگ‌ترین سیاره در منظومه شمسی است و حالا یک لقب دیگر هم به آن اضافه شده: بیشترین تعداد قمر‌های ثبت‌شده در منظومه شمسی. تا پیش از این، زحل با ۸۳ قمر دارای بیشترین تعداد قمر بود، اما حالا این لقب با ۹۲ قمر به مشتری رسیده است.

مرکز بررسی ریزسیاره‌ها در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۳ (۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۱) آخرین دسته از ۱۰ قمر جدید شناسایی‌شده برای مشتری را به رسمیت شناخت تا حالا مشتری دارای بیشترین تعداد قمر در منظومه شمسی باشد.

افزایش تعداد قمر‌های ثبت‌شده مشتری در سال‌های اخیر

تا سال ۲۰۱۷، سیاره مشتری تنها دارای ۶۷ قمر ثبت‌شده بود. در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، چندین قمر جدید توسط اخترشناس «اسکات شپرد» به‌همراه تیمش برای این سیاره گازی شناسایی شد که تعداد کلی آن‌ها به ۷۹ رسید که کمی کمتر از ۸۳ قمر زحل بود. در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، دانشمندان موفق به شناسایی سه قمر جدید شدند.

حالا پژوهشگران توانسته‌اند ۱۰ قمر جدید را شناسایی کنند که توسط مرکز بررسی ریزسیاره‌ها به رسمیت شناخته شده است؛ بنابراین حالا تعداد قمر‌های مشتری به ۹۲ عدد رسیده و با عبور از زحل، این سیاره دارای بیشترین تعداد قمر در منظومه شمسی است.

شپرد و تیمش برای شناسایی ۱۰ قمر جدید، از رصدخانه‌هایی در هاوایی و شیلی استفاده کردند. این ۱۰ قمر اندازه‌های متفاوت داشته، اما اکثر آن‌ها پهنایی بیش از ۱ کیلومتر دارند و پهنای نیمی از آن‌ها از ۱.۵ کیلومتر نیز فراتر می‌رود.

به گفته شپرد، این قمر‌ها درواقع بخشی از ماهواره‌های طبیعی بزرگ‌تر هستند که در برخورد با شهاب‌سنگ‌ها یا دیگر قمرها، خرد شده‌اند؛ به همین دلیل مشتری و زحل قمر‌های زیادی دارند. این دانشمند امیدوار است مأموریت‌های مربوط به مشتری بتوانند در آینده تصاویر باکیفیتی از این قمر‌های تازه کشف‌شده ثبت کنند.

این احتمال وجود دارد که در آینده، زحل دوباره جای مشتری را بگیرد؛ چرا که در سال ۲۰۱۹ مرکز بررسی ریزسیاره‌ها بیش از ۲۰ قمری را که شپرد و تیمش در اطراف زحل شناسایی کرده بودند، به رسمیت شناخت. در آن زمان زحل با ۸۲ قمر توانست از مشتری با ۷۹ قمر پیشی بگیرد. در سال ۲۰۲۱ یک قمر جدید برای زحل به رسمیت شناخته شد تا تعداد قمر‌های آن به ۸۳ مورد برسد.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.