نکاتی درباره شکل و رنگ دود انفجار بندر عباس + عکس و فیلم گوگل ترنسلیت به قابلیت یادگیری زبان مجهز می‌شود GTA 6 نیامده، دو رکورد دیگر را شکست + جزئیات تاریخ انتشار ساخت نوعی رنگ ضدعفونی‌ کننده برای بیمارستان‌ها تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ
سرخط خبرها

پژوهشگران ادعا می‌کنند احتمالا «مشتری» سیاره‌های اطرافش را بلعیده است

  • کد خبر: ۱۱۴۲۸۸
  • ۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۶
پژوهشگران ادعا می‌کنند احتمالا «مشتری» سیاره‌های اطرافش را بلعیده است
ایده بلعیدن سیاره‌ها شاید شبیه موضوع فیلم‌های علمی تخیلی باشد، اما دانشمندان‌ می‌گویند مشتری در زمان شکل‌گیری احتمالا سیاره‌های اطرافش را بلعیده است.

به گزارش شهرآرانیوز - اخترشناسان سوالات زیادی درباره سیاره «مشتری» دارند و با اینکه مشتری بزرگترین سیاره در منظومه شمسی محسوب می‌شود، اطلاعات زیادی درباره آن نداریم. البته فضاپیمای «جونو» ناسا کم کم اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار می‌دهد. اما حالا پژوهشگران مدعی شده‌اند که مشتری احتمالا با بلعیدن سیاره‌های کوچکتر، رشد کرده است.

ایده بلعیدن سیاره‌ها شاید شبیه موضوع فیلم‌های علمی تخیلی باشد، اما دانشمندان‌ می‌گویند مشتری در زمان شکل‌گیری احتمالا سیاره‌های اطرافش را بلعیده است. تیمی از اخترشناسان بین‌المللی به رهبری «یامیلا میگل» از موسسه تخقیقات فضایی SRON هلند پژوهش اخیر را انجام داده‌اند و در ژورنال «Astronomy & Astrophysics» منتشر شده است.

مدت‌هاست می‌خواهیم به اطلاعاتی درباره این سیاره به دست بیاوریم، اما چنین موضوعی برای‌مان مقدور نبود و حالا با جونو می‌توانیم کمی از کنجکاوی‌مان را پاسخ دهیم.

پژوهشگران برای ادعای خود از داده‌های گرانشی جمع‌آوری شده توسط فضاپیمای جونو استفاده کردند. این اطلاعات به دانشمندان اجازه داد تا مواد سنگی موجود در هسته این سیاره غول‌پیکر را ترسیم کنند و با حجم بالای عناصر سنگین روبه‌رو شدند. همین ترکیب شیمیایی باعث شد دانشمندان این ایده را مطرح کنند که مشتری برای سوخت رشد خود بچه سیاره‌ها یا خرد‌ه‌سیاره‌ها را بلعیده است.

اگرچه در حال حاضر مشتری یک غول گازی است، اما همیشه این شکلی نبوده و زندگی‌اش را با یک تجمع سنگی شروع کرد، درست مانند سایر سیارات منظومه شمسی. به مرور زمان، گرانش این سیاره شروع به کشیدن سنگ‌های بیشتر کرد و هسته سنگی آن به اندازه‌ای متراکم شد که شروع به کشیدن مقادیر زیادی گاز از فواصل دور، به ویژه هلیوم و هیدروژن باقی مانده از تولد خورشید کرد تا به یک جو گازی دست پیدا کرد.

در کنار ایده جمع‌آوری میلیارد‌ها سنگ برای تشکیل هسته سنگی، پژوهش جدید می‌گوید که مشتری احتمالا برای اینکه بزرگ و بزرگتر شود، سیاره‌های دیگر را بلعیده است. این سیاره‌ها توسط مشتری جذب شده‌اند و در نهایت هسته متراکم آن را تشکیل داده‌اند. پس از آن هم با جذب گازها، به یک غول گازی تبدیل شده است.

با وجود این ادعای تازه، هنوز نمی‌توان بطور قطعی درباره تشکیل سیاره مشتری اظهارنظر کرد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم بررسی‌های علمی چه اطلاعات جدیدی در اختیارمان قرار می‌دهند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->