صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

امام مهربانی‌ها امام گفتگو

  • کد خبر: ۱۴۹۰
  • ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۴
محمد جواد دهقانی مدیر منطقه ۵ شهرآرا

فاصله زمانی یکم ذی‌القعده سالروز ولادت کریمه اهل بیت، حضرت معصومه (س)، تا یازدهم ذی‌الـــقعده ســـالروز ولادت ثـــامن‌الائـــمه، شمس‌الشموس،عالم آل محمد(ص)، حضرت امام رضا (علیه السلام)، با عنوان دهه کرامت نام‌گذاری شده که جشن‌ها و آیین‌های شادباش و معنوی ملهم از آموزه‌های رضوی در سراسر ایران اسلامی و خارج از کشور به یمن قدوم موالید نورانی، برگزار می‌شود.
روز آخر این دهه برای ما مشهدی‌ها، رنگ و بویی دیگر دارد زیرا میلاد ولی نعمتمان، سلطان علی بن موسی‌الرضا«ع»، که بحق ولی نعمت تمام مردم ایران است. امامی که از صفات بارزشان مهربانی، رأفت، بخشندگی، رواداری با دشمنان و... است که البته این صفات تمام ائمه «ع» نیز هست اما قصد بنده از این یادداشت پرداختن به یکی از صفات و ابعاد مهم شخصیتی این امام همام یعنی «گفت‌وگو و مدارا» محور بودن ایشان است که در زمانه خود و حتی دوران‌های بعد نمونه‌ای دست نیافتنی و بارز در این‌باره بودند.
«گفت‌وگو و مدارا» صفتی است که در این زمانه برای مردم و مسئولان به ویژه مسئولان و تصمیم‌گیرندگان در مسائل مربوط به امور زائران و مجاوران مشهدالرضا«ع» در تعاملات روزانه‌شان بسیار لازم و اثرگذار است. در این زمانه که متأسفانه مشکلات معاش موجب بروز بسیاری از مشکلات اخلاقی و فرهنگی شده است، پرداختن به موضوع«گفت‌وگو و مدارا» و شروع آن از شهری که مدفن مروج آن است قطعا می‌تواند نقطه عطفی نه تنها در تاریخ شهر مشهد بلکه در تاریخ کشور باشد.
اگر متولیان امر فرهنگ و هویت مشهد اعتقاد دارند که این شهر، شهر امام رضا«ع»، شهر امام مهربانی‌هاست باید ترویج فرهنگ گفت‌وگو، مدارا و رواداری را در صدر کارها و برنامه‌های فرهنگی خود قرار دهند و با برگزاری نشست‌ها و رویدادهای مختلف و البته اجرای دستورالعمل‌های مرتبط با این موضوع، نه فقط در حرف بلکه در عمل مشهد را به عنوان شهری که درگذشته‌ای نه چندان دور مسلمان، مسیحی و یهودی در کنار هم و با صلح و صفا و صمیمیت در آن می‌زیسته‌اند به شهر شروع کننده و مروج فرهنگی ناب و مؤثر در روابط اجتماعی تبدیل کنند.
علاوه بر این، دهه کرامت فرصتی طلایی برای نشر معارف و اندیشه‌های اهل بیت(ع) است. اول ذی‌القعده، سالروز ولادت کریمه اهل بیت، فاطمه معصومه (س)، روز دختران و آغاز هفته کرامت است و باید از این ایام برای ترویج بیشتر فرهنگ رضوی استفاده وافر ببریم.
دهه کرامت و ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) همچنین فرصت مناسبی برای بررسی جایگاه والای زن در اسلام محسوب می‌شود و باید زندگی حضرت معصومه(س) به عنوان بانویی نمونه و الگو، بررسی و تحلیل شود و زندگی موفق ایشان به عنوان الگوی همه دختران و زنان جامعه ما قرار گیرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.