به گزارش شهرآرانیوز، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در راهپیمایی گرامیداشت ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در جمع مردم زنجان گفت: ۲۲ بهمن، اوج قله حرکت و افتخار و یادآور پرشکوهترین روز تاریخ ملت ایران است. روزی است که ملت با عزم و اراده، عزت از دست داده خود را از طاغوت و نظام سلطه پس گرفت.
وی افزود: ملت آگاه و بصیر ایران با رهبری داهیانه حضرت امام (ره) در سال ۱۳۵۷، انقلابی تاریخ ساز را رقم زد که یکی از بزرگترین انقلابهای جهان است و تاثیرات بسیار گسترده و عمیقی در ابعاد فکری فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در ایران و جهان بر جای گذاشته است.
فرمانده کل ارتش ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بزرگترین تحول قرن بیستم به وقوع پیوست، انقلاب اسلامی ایران در حقیقت فصل نوین و نقطه عطفی در جهان بود که عصر جاهلیت مدرن را دستخوش تحولات بنیادین کرد. این انقلاب که ماهیت فرهنگی داشته، بیش از هر حوزهای، قلمرو اندیشه و تفکر در جهان را متاثر و متحول ساخته است در حالی که بر نظام بینالملل قرن بیستم، اندیشههای الحادی کمونیسم و سکولاریسم حاکم بود و جایگاهی برای دین و معنویت وجود نداشت و تحولات اجتماعی و انقلابها مسیر جدایی دین از سیاست را دنبال میکردند.
امیر سرلشکر موسوی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر پایه دین استوار شد، اظهار داشت: این انقلاب با رهبری و هدایت عالمان دینی آغاز شد و در رأس آن یک رهبر دینی در قامت حضرت امام (ره) قرار داشت که بالاترین جایگاه دینی یعنی مرجعیت را دارا بود و با استفاده از آموزهها و تعالیم دینی حرکت خود را آغاز و یک مسیر پر فراز و نشیب را طی کرد. در انقلابهای دیگر عنصر اصلی مبارزه، نیروهای متشکل حزبی و جناحی قرار دارند، اما در انقلاب اسلامی مردم نقش اصلی و مستقیم را ایفا کردهاند و تحت رهبری داهیانه حضرت امام (ره) با انسجام کامل به مبارزه با رژیم فاسد و وابسته پهلوی و حامیان او برخاستند. در تداوم انقلاب نیز مردم همواره در مقاطع و مواقع حساس به یاری انقلاب شتافتند و از این دستاورد بزرگ الهی حراست و پاسداری کردهاند.
وی یکی از مهمترین اهداف ملت بزرگ ایران در مبارزه علیه طاغوت و بیگانگان را عزتطلبی و استقلالخواهی دانست و اضافه کرد: دولت ایران در دوران گذشته در جایگاه ژاندارم آمریکا در منطقه قرار داشت و با دریافت تسلیحات متنوع و فراوان که با ثروت ملی ایرانیان تأمین میشد در خدمت اهداف و منافع غرب بود. حراست از منافع و امنیت غرب در برابر تهدید کمونیسم نقشی بود که برای ایران تعیین شده بود و نظام طاغوت با حقارت تمام در پی ایفای آن نقش بود.
سرلشکر موسوی گفت: بنیانگذار انقلاب با قیام خود عزت و عظمت ملت ایران را که سالیان طولانی مورد بیتوجهی و تحقیر قرار گرفته بود بازگرداند و سرنوشت کشور را تغییر داد و میلیونها انسان را به بازگشت به معنویت و دینمداری فراخواند. پیروزی انقلاب اسلامی، ناظران در داخل و خارج از کشور را با پدیدهای تازه در صحنه سیاسی جهان روبه رو ساخت، این پدیده الهی شگفتانگیز با ماهیت، اهداف و اثر بخشی منحصر به فرد فراتر از همه پدیدههای سیاسی جهان ظاهر شده است. تحلیلگران و صاحب نظران معتقدند که با آغاز عصر امام خمینی (ره) دینداری و معنویتگرایی در سراسر جهان احیا شده و گسترش یافته است. پیامدهای انقلاب اسلامی جهان را که در حال تحول و گذر از پیچ بزرگ تاریخی است در بر گرفته و بر تمام مناطق جهان تاثیرات راهبردی برجای گذاشته است.
وی در تشریح برخی دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان کرد: کسب استقلال و ایجاد نظام سیاسی مستقل، تدوین قانونی اساسی متکی برمبانی دینی و ارزشهای اسلامی و طرح موضوع ولایت فقیه به عنوان ستون اصلی مشروعیت و قدرت نظام اسلامی، احیای بعد سیاسی احکام دینی و توجه به اسلام سیاسی پس از ۱۴۰۰ سال، از جمله دستاوردهای سیاسی انقلاب اسلامی است که در قالب نظام مردم سالاری دینی مدون و پیاده شده و در قلمرو اندیشهها و نظامهای سیاسی جهان الگویی نوین ارایه کرده است.
فرمانده کل ارتش تاکید کرد: امروز بی تردید، ایران یکی از معدود کشورهای مستقل دنیا به شمار میآید و با گذشت چهل و چهار سال از عمر پر برکت انقلاب همچنان مستقل و مقتدر در مقابل زیادهخواهان و بیگانگان ایستاده است. به همین دلیل امروز بر خلاف دورانی که تحت سلطه آمریکا بود در نظام بینالملل بویژه در منطقه و جهان اسلام از جایگاه مهم و تاثیر گذار برخوردار است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در بعد بینالمللی نیز تاثیرات شگرف برجای گذاشته است، گفت: احیای اسلام به عنوان یک مکتب جامع و جهانی ایجاد چالش در نظام دو قطبی، لیبرالیسم، کمونیسم، تزلزل در گفتمان جهانی مبتنی بر اندیشههای غربی، ارایه گفتمانی جدید تحت عنوان اسلام سیاسی، مطرح شدن جهان اسلام به عنوان قدرت قابل توجه در نظام جهانی، تغییر معیارها و معادلات قدرت در نظام بینالملل و تلاش برای ساخت تمدن نوین اسلامی از جمله تأثیرات انقلاب اسلامی ایران در نظام بینالملل است.
فرمانده کل ارتش افزود: یکی از ابعاد تأثیرات انقلاب اسلامی بعد اجتماعی است که شامل تقویت روحیه ایثار و از خودگذشتگی، احیای شخصیت جایگاه و منزلت انسان فارغ از جنسیت، توجه به نقش خطیر کانون خانواده، ارتقای سطح آگاهی و بصیرت مردم، توجه به مناطق محروم و روستایی حضور فعال جوانان در همه عرصهها، ایجاد نهادهای اجتماعی جدید و تغییر رویکرد منزلت اجتماعی از مادیگرایی به معنویتمحوری میشود.
وی ادامه داد: دشمنانی که انقلاب اسلامی، دست آنان را از منابع و ثروتهای ملت ایران کوتاه و شر شیطانیشان را از سر کشور رفع کرد در طول چهل و چهار سال گذشته از هیچ توطئهای علیه انقلاب اسلامی دریغ نکردند؛ ترفندها و توطئههای، سیاسی، امنیتی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی در اشکال مختلف و با ابزارهای گوناگون در همه مقاطع با هدف تهیسازی انقلاب از پشتوانه مردمی و ساقط کردن نظام پیگیری شده است.
سرلشکر موسوی خاطرنشان کرد: تجربه یک دهه اخیر نشان میدهد که دشمن هرگز نگران دموکراسی و حقوق بشر نه در ایران بلکه در هیچ کشور دیگری نیست، آمریکا اگر نگران دموکراسی بود از رژیمهای دیکتاتور و مرتجع حمایت نمیکرد و اگر نگران حقوق بشر بود از رژیم کودککش صهیونیستی و از جنگ علیه یمن حمایت و پشتیبانی نمیکرد؛ بنابراین ادعاهای دشمن در این زمنیه دروغ و با هدف تضعیف و تسلیم نظام جمهوری اسلامی ایران دنبال میشود.
وی با اشاره به توطئهها و عهدشکنیهای دشمنان تصریح کرد: موضوع دیگر این است که تجربیات دهههای اخیر نشان میدهد دشمن عهدشکن زیادهخواه و سلطه طلب است. در سالهای گذشته، جمهوری اسلامی با اتخاذ راهبرد نرمش قهرمانانه حاضر به گفتگو در زمینه مسائل هستهای شد که به توافق برجام انجامید، اما آمریکا در مقابل چشم جهانیان و نهادهای بین المللی به توافق خیانت کرد و از آن خارج شد. خروج آمریکا از برجام با هدف حفظ محدودیتهای هستهای و گسترشها به حوزه موشکی و منطقهای صورت گرفت. در واقع دشمن در صدد گرفتن تمامی عناصر اقتدار جمهوری اسلامی ایران بود و هیچ محدودیتی برای خود قائل نبود. امروز هم دشمن از همه ابزارها برای تضعیف و تسلیم ملت ایران بهره میگیرد و هر اقدامی علیه ایران توانسته، انجام داده است.
سرلشکر موسوی اظهار داشت: باوجود توطئهها و دشمنیهای دشمنان علیه انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران با سرعت و قوت توانست تعادل خود را در منطقه حساس و پر آشوب غرب آسیا، حفظ، توطئهها را خنثی و راه تثبیت موفقیت و پیشرفت را پیدا کند. در مقابل، دشمنان جمهوری اسلامی یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی در سیاستهای منطقهای خود روز به روز دچار انفعال و ضعف شدند به طوری که در سالهای اخیر نشانههای ناکامی دشمنان در شکست کارزار فشار حداکثری، فرار از عراق و افغانستان، ناکامی در ایجاد ائتلاف نظامی در خلیج فارس و حمایت از گروهای تروریستی و محدود شدن توسعه طلبی رژیم صهیونیستی آشکار شده است.
فرمانده کل ارتش خاطرنشان کرد: در سدههای اخیر هر جا جنگی علیه ایران رخ داده، بخشی از سرزمین ایران به اشغال دشمن درآمده است و حتی در دورانهای گذشته بخشهای زیادی از سرزمین ایران در زمان صلح نیز به بیگانگان واگذار شده است. فقط در دوران چهل و چهار ساله انقلاب اسلامی است که در منازعات و بحرانهای منطقه ای، نه تنها حتى یک وجب از خاک کشور را به اشغال در نیامده بلکه ایران امنترین کشور منطقه غرب آسیا بوده است.
وی، امنیت، آرامش، حفظ تمامیت ارضی و آمادگی برای تهدیدات را یکی از دستآوردهای مهم انقلاب اسلامی دانست که امروز ایران را به کشور مقتدر و تعیین کننده در منطقه تبدیل کرده است، بیان کرد: دشمن در ماههای اخیر با تحریک و هدایت اغتشاشات، تشدید فشارهای سیاسی، افزایش تحریمهای اقتصادی، پایداری تهدیدات نظامی، حمایت از مخالفان و معاندان نظام اسلامی، گسترش هجمه رسانهای و به کار گیری سایر مولفههای قدرت، یک جنگ ترکیبی گسترده و شیطانی را علیه نظام اسلامی و ملت بزرگ ایران شکل داده و تلاش کرده از این طریق به اهداف شوم خود یعنی تضعیف یا براندازی نظام دست یابد، اما ملت غیور ایران در سایه وحدت و بصیرت و تبعیت از رهنمودهای مقام معظم رهبری توانست این توطئه دشمن را خنثی نماید. بدون تردید تشدید خصومت و کینهورزی دشمن نسبت به ایران اسلامی، به دلیل قدرتمند شدن کشور و نظام است.
سرلشکر موسوی ادامه داد: به موازات ارتقاء توان و اقتدار نظام اسلامی در منطقه، توطئهها و کینهورزیها علیه کشور ابعاد گستردهتری یافته است و دشمن هر آنچه توانسته علیه انقلاب اسلامی به کار گرفته است؛ اما به فضل الهی و در پرتو رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری و بصیرت و هوشیاری ملت بزرگ ایران دشمن روز به روز با شکست و ناکامی بیشتر مواجه شده است.
فرمانده کل ارتش گفت: امروز با اطمینان میتوان ادعا کرد دشمن ضعیفتر و جمهوری اسلامی قویتر از گذشته شده است و امروز در چهل و پنجمین ۲۲ بهمن، این حضور و خروش دهها میلیونی مردم پیام روشن و صریحی است به دشمنان که توطئههای آنها یکبار دیگر خنثی شده و باز هم شکست خواهند خورد و ملت بزرگ ایران در این راه خدایی که با اشاره نورانی حضرت امام انتخاب کرده با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری استوار و مستحکم به پیش خواهد رفت.
وی، زنجان را شهری دانست که از دیر باز به عنوان یک شهر تاریخی و فرهنگی شناخته شده است که چهرههای برجسته در علوم و فرهنگ و فلسفه و فقه کم ندارد و شیخ اشراق فیلسوف و متفکر بزرگ اسلامی و شخصیتهای برجسته متعدد دیگر از جمله مفاخر زنجان هستند، اظهار داشت: موضع گیری علما و مردم در برهههای مختلف نشان از هوشیاری و بصیرت مردم این شهر در تحولات سیاسی اجتماعی تاریخ معاصر ایران دارد. حسینیه اعظم زنجان یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی جهان تشیع است و مراسم هشتم محرم، زنجان را با عنوان پایتخت شور و شعور حسینی به جهان معرفی کرده و نشانگر ارادت و علاقه خالصانه مردم این دیار به خاندان عصمت و طهارت (ص) است.
فرمانده کل ارتش اضافه کرد: حضور مردم ولایتمدار زنجان در صحنههای مختلف دفاع از انقلاب چشمگیر قابل توجه و دشمن شکن بوده است. رشادت مردم زنجان در دوران دفاع مقدس در تاریخ ماندگار است رزمندگان خط شکن و غواصان دریادل زنجانی نقش برجستهای در دوران دفاع مقدس ایفا کردهاند و شهدا و جانبازان زیادی را به اسلام و میهن اسلامی تقدیم نمودهاند. مردم هوشیار و با بصیرت زنجان از فتنهها سربلند و روسفید بیرون آمدهاند و وفاداری و ارادت خود را به انقلاب، امامین انقلاب و آرمانهای شهدا به روشنی به اثبات رساندهاند.