دکتر محمود قربان زاده در گفت و گو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: احتمال بروز بیماریهای پوستی از طریق تماس با ماهیان قرمز وجود دارد که میتوان با اقدامات پیشگیرانه، استفاده از دستکش مخصوصاً برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی مثل ماهی قرمزجلوگیری کرد.
وی افزود: از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی جلوگیری شود. همچنین رعایت دوره حداقل ۲ هفتهای قرنطینه برای ماهیان تازه خریداری شده در یک آکواریوم یا ظرف جداگانه جدی گرفته شود.
معاون نظارت بر بهداشت دامپزشکی خراسان رضوی گفت: جداسازی و نگهداری تمامی ماهیان دارای وضعیت غیرطبیعی یا بیمار از سایر ماهیان تا زمان حصول اطمینان از سلامتی آنها، مراجعه به دامپزشک درصورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی و مراجعه به پزشک درصورت بروز هر نوع علائم و ناراحتیهای پوستیاز بروز بیماریهای احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری نمود.
بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، آب مورد استفاده جهت نگهداری ماهیان مذکور باید بهداشتی بوده و در مورد آبهای شرب شبکه آبرسانی شهری باید کلرزدایی و یا جهت تبادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف، حداقل ۴۸ ساعت در ظروف دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.