وی یادآور شد: نیروی انتظامی باید در این قضیه هم از ناحیه کارآفرینان و فعالان اقتصادی، هم از ناحیه دستگاه قضایی و هم از طرف همه بخشها حمایت شود تا بتواند فضا را با همکاری خود فعالان اقتصادی به فضای امن و فضای فعالیت و تحرک، تبدیل کند.
آیت الله رئیسی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در نماز جمعه هفته گذشته که فرمودند همه تلاش کنند تا کشور قوی شود، گفت: قوت در اقتصاد به دو امر مهم برطرف کردن موانع تولید و حمایت از تولید بستگی دارد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه حمایت از تولید با سخن میسر نیست، تصریح کرد: حمایت از تولید، حمایت قانونی و حمایت مالی و پولی و بانکی است. اگر در کشور پولی و تسهیلاتی وجود دارد اولویت با تولید است و باید به تولید تسهیلات تعلق بگیرد نه به دلالی؛ دلالی و سوداگری، فضای تولید را دچار آسیب میکند.
آیت الله رئیسی افزود: در مواردی حق العمل کاری امری ضروری است. در روند انتقال کالا از جایی به جای دیگر و از مبدا تولید به مصرف طبیعتا باید کارهایی صورت گیرد، در همه جای دنیا هم اینگونه است و در شرایط اقتصادی نیز تعریف شده است، ولی منظور از حمایت از تولید در بعد اقتصادی اعطای تسهیلات بانکی به تولید کننده و فعال اقتصادی است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به حمایت قضایی از تولید، تصریح کرد: اگر به هر دلیلی فعال اقتصادی دچار مشکل شد و یا با مانع مواجه گردید باید به دستگاه نظارتی مراجعه کند و دستگاه نظارتی از او حمایت و موانع را برطرف نماید.
وی با تاکید بر اینکه موانع تولید را باید برطرف کرد، بیان داشت: امروز با منشوری که مقام معظم رهبری در دیدار با فعالان اقتصادی ارائه داشتند ، تمام ابعاد ضروری برای فعال شدن حوزه اقتصاد را بیان کردند. اگر همه بخشهای کشور خودشان را به همان منشور و بایدها و نبایدهایی که رهبر معظم انقلاب فرمودند ملتزم بدانند و به آن عمل کنند به یقین اقتصاد و تولید رونق میگیرد و قوت اقتصادی که دنبال آن هستیم، اتفاق میافتد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه قوت اقتصادی یک امر جدی است، خاطرنشان کرد: یکسری از موانع، مانع شناختن سرمایهها است، سرمایههای مادی و طبیعی بسیار و سرمایه انسانی و نیروی متراکم جوان در کشور داریم که باید شناخته شوند و شناخت این سرمایههای مادی و نیروی انسانی متراکم به ویژه نیروی جوان و کارآمد میتواند د ررونق تولید بسیار موثر باشد.
وی تصریح کرد: نکته دوم که میتوان به آن اشاره کرد نگاه به دست دیگران، به خارج و بیگانه برای گره گشایی از اقتصاد و مشکلات کشور است. نگاه به بیگانه داشتن و منتظر اقدام او شدن و اقتصاد را شرطی کردن؛ به شرطی که او امضا کند، به شرطی که او موافقت کند، به شرطی که او لبخند بزند، خطا است.
رئیس قوه قضاییه با تاکید براینکه اقتصاد باید در تعامل با همه کشورها باشد گفت: رویه ما تعامل با دنیا است، مگر کشورهایی که با ما دشمنی میورزند. در اقتصاد هم همینطور است؛ باید با همه تعامل کرد، اما منتظر لبخند دیگران نباید شد. منتظر اقدام و اراده دیگران نباید شد؛ نباید اقتصادمان را شرطی کنیم که دیگران تصمیم بگیرند. تجربه نشان داده که نباید به دیگران اعتماد کرد و باید روی پای خود بایستیم.
وی با اشاره به هشدار مقام معظم رهبری در مورد متکی بودن اقتصاد به نفت، گفت: این موضوع نمیگذارد فعالیت بایسته در کشور صورت گیرد، باید با توجه به امکانات، تمهیدات اقتصادی صورت گیرد تا مشکلات توسط بازوان توانایی که در این میدان میتوانند کارآفرینی و فعالیت کنند، حل شوند.
آیت الله رئیسی با اشاره به موضوع جذابیت سرمایه گذاری در اقدامات سوداگرانه به جای سرمایه گذاری در کارهای مولد و اقتصادی که ایجاد سرمایه برای کشور میکند، بیان داشت: اگر سرمایه و نقدینگی به سمت تولید برود، نگرانی وجود نخواهد داشت، ولی اگر به سمت دلالی برود حتما برای کشور دچار مشکل میکند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه واردات بی رویه و قاچاق کالا، تولید کننده را بی انگیزه میکند، به موضوع مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: در جلسهای در تبریز تاکید کردم که اگر بروکراسی اداری دادن مجوزهای لازم را تسهیل کند، هیچ کارآفرین، سرمایه گذار و فعال اقتصادی آماده برای رشوه دادن نیست.
وی ادامه داد: تسهیل و شفاف کردن امور، جلوی بسیاری از مفاسد اقتصادی را میگیرد. ما نمیخواهیم هر روز در دستگاه قضایی شاهد ایجاد یک پرونده باشیم.
رییس دستگاه قضا تصریح کرد: باید به داشتههای بسیاری که در این کشور وجود دارد و به دستان توانای فعالان اقتصادی اعتماد کرد. در عرصههای پیچیدهای که دشمن تصور نمیکرد این افراد در عرصههای مختلف وارد شدند و موفقیت کسب کردند.
وی با بیان اینکه مردم از رشوه و روابط ناسالم اداری گله مند هستند، ادامه داد: تسهیل و شفاف کردن امور، جلوی بسیاری از مفاسد اقتصادی را میگیرد، نظام اداری سالم و کارآمدی که کارآفرین به راحتی درآن کارش را حل کند مورد پسند است.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه نظام اداری اگر سالم باشد کار به سهولت انجام میشود و زمینه فساد اقتصادی از بین میرود، گفت: در نظام اداری سالم، فعال اقتصادی میتواند بدون دغدغه و مشکل، کار خود را انجام دهد.