به گزارش شهرآرانیوز، علی بهادریجهرمی سخنگوی دولت در نشستخبری هفتگی با اصحاب رسانه، در تشریح اقدامات و دستاوردهای دولت، اظهار داشت: امسال میزان یارانهها پس از ۱۲ سال تغییر کرد و با افزایش ۱۰ برابری رقم یارانهها از ۴۵ هزار تومان به ٣٠٠ و ۴٠٠ هزار تومان رسید. در سال جاری شاهد حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ و حمایت از تولیدکنندگان داخلی و دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۳ درصدی بعد از یک دوره ۱۰ ساله با متوسط رشد نزدیک به صفر بودیم که نشانگر افزایش سطح درآمدهای عمومی در گذر زمان است.
سخنگوی دولت تسهیل صدور مجوز کسبوکارها و تبدیل بیش از ۵۰۰ مجوز بهصورت ثبتمحور را از دیگر اقدامات موثر دولت در سال جاری ذکر کرد و ادامه داد: حذف هزار شرط مبهم از مجوزهای کسبوکار، صدور برخط ۲۷۰ هزار مجوز کسبوکار از ابتدای سال، انتشار اسامی بدهکاران کلان بانکی برای نخستین بار، رشد بیش از ۵۰۰ درصدی فروش اموال تملیکی در کشور، ساماندهی انبارهای اموال تملیکی و فروش خودروهای رسوبی در بنادر و تعیین تکلیف پروندههای بلاتکلیف چند ساله و تعیین تکلیف ۲۸ هزار میلیارد تومان کالای متروکه دهه ۹۰، گوشههای دیگری از اقدامات یک ساله دولت در حوزه معیشت بود.
بهادریجهرمی ادامه داد: حدود ٩۵ درصد دستگاههای اجرایی به درگاه پنجره ملی الکترونیک متصل شدند که با برآورده شدن انتظاری ۲۰ ساله ۱۱ میلیون کاربر از شهریور تاکنون از خدمات این پنجره استفاده کردهاند؛ همچنین طرح رتبهبندی معلمان پس از ١١ سال اجرا شد. در عین حال، در حوزه سلامت بیش از ١٠ هزار تخت بیمارستانی اضافه و ٩٨ درصد نسخههای درمانی بهصورت الکترونیکی صادر شده است و درمان بیماران نیاز به کاشت حلزون نیز رایگان شد.
سخنگوی دولت گفت: در حوزه تولید خودرو امسال به مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو رسیدیم و همزمان واردات خودرو پس از چهار سال صورت گرفت و تنشهای آبی در برخی استانها با بهرهبرداری از طرحهای آبی کاهش یافتند که اینها بخش دیگری از اقدامات دولت در این یک سال بوده است.
بهادریجهرمی از شفافسازی صورتهای مالی بانکها و ۶۰۳ شرکتهای دولتی برای نخستین بار در کشور، شفاف کردن سامانه توزیع آرد و نان و جلوگیری از قاچاق گسترده آرد، احیای ۲ هزار کارخانه و واحد تولیدی راکد یا غیرفعال مانند نساجی مازندران، نساجی پردیس، کارخانه آزمایش، نساجی اردبیل، ماشینسازی گچساران، قند یاسوج، هپکوی اراک، واگن پارس، فولاد بافق، مقواسازی بروجن، پرداخت سود سهام عدالت دو برابر سال گذشته و افزایش ۶۰ درصدی خرید تضمینی گندم به عنوان دیگر اقدامات مهم دولت در سال ۱۴۰۱ یاد کرد.
وی تصریح کرد: روابط سیاسی ایران با عربستان بعد از هفت سال احیا شد و روابط با کشورهای همسایگان نیز افزایش یافت و تقویت دیپلماسی در حوزه محیط زیست هم نمونه دیگری از اقدامات دولت در سال ١۴٠١ بود.
سخنگوی دولت در ادامه در مورد اقدامات زیرساختی دولت در سال جاری در حوزه آب و برق اظهار کرد: رفع قطعی مکرر برق خانگی سالهای گذشته در تابستان سال ۱۴۰۱، افزایش ۶ هزار مگاواتی تولید برق، بهره برداری از آب شیرینکنهای بوشهر، افتتاح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه، کاهش چشمگیر مشکل فاضلاب اهواز و آغاز عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب خلیجفارس به یزد و فلات مرکزی و کاهش تنشهای آبی با بهره برداری از سامانه، آبرسانی غدیر پس از ۱۲ سال، طرح آبرسانی سنندج، افتتاح طرح آبرسانی همدان پس از ۱۷ سال و طرح آبرسانی شهرکرد، ازجمله اقدامات دولت در حوزه زیرساختی آب و برق است.
وی در مورد اقدامات شاخص در حوزه سلامت نیز گفت: با توجه به اهتمامی که دولت به این حوزه دارد، اقداماتی مانند افتتاح بیمارستان حضرت مهدی (عج) بعد از ۱۱ سال، دستیابی پزشکان ایرانی به روش ژن درمانی برای درمان سرطان خون، درمان رایگان بیماران نیازمند به کاشت حلزون که هر عمل آن هزینه حدود ۲۰۰ میلیون تومان دارد، کاهش آمار فوتیهای روزانه کرونایی، تحقق ۹۸ درصدی نسخه نویسی الکترونیکی بیمه سلامت، بیمه رایگان ۳ دهک پایین جامعه و پوشش بیش از ۵ میلیون ایرانی با بیمه سلامت در سال ۱۴۰۱، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۴ سال، توزیع رایگان داروی بیماران SMA و اجرای طرح ملی کاشت حلزون شنوایی در کشور و پوشش ۹۰ درصدی بیمه ناباروری، در سال جاری به دست آمده است.
بهادریجهرمی در خصوص اقدامات زیرساختی حوزه حمل و نقل، هوافضا و ترانزیت نیز خاطرنشان کرد: افتتـاح بزرگتریـن پـروژه ریلی و ترانزیتی جنوب و جنوب شرق کشور یعنی راه آهن زاهدان - خاش، ساخت و تحویل نفتکش عظیم آفراماکس به ونزوئلا، رونمایی از هواپیمای تاکتیکی ترابری سیمرغ، رونمایی از خط تولید هواپیمای جت جنگنده آموزشی یاسین، رفع ممنوعیت واردات خودرو پس از ۴ سال و آماده سازی و نهایی سازی پرتاب ماهواره خیام پس از ۵ سال، ازجمله دستاوردهای دولت در حوزه زیرساختی حمل و نقل، هوافضا و ترانزیتی در سال جاری است.
وی درخصوص اقدامات شاخص دولت در حوزه فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۱ نیز به تکمیل ۶۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات و اتصال ۴۰۰ روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت که در حوزه دانش و فناوری نیز شاهد رشد حدود ۲ برابری شرکتهای دانش بنیان بودیم.
سخنگوی دولت همچنین در مورد پروژههای شاخص در حوزه نفت و گاز به افتتاح فاز ۱۴ پارس جنوبی و راه اندازی اولین پالایشگاه فراسرزمینی در ونزوئلا اشاره کرد و احیای روابط سیاسی با عربستان بعد از ۷ سال، افزایشی شدن روابط تجاری با همه همسایگان و پیوستن به پیمان همکاری شانگهای را از دستاوردهای دولت در حوزه سیاست خارجی در سال جاری دانست.
بهادریجهرمی در مورد اقدامات دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست نیز تصریح کرد: اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت برای حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانهای، جمع آوری گازهای فلر شرق کارون، آغاز روند احیای دریاچه ارومیه با بهره برداری از تونل انتقال آب سد کانی سیب و آغاز عملیات احیای خلیج گرگان و لایروبی تالاب آن نشان دهنده اهتمام دولت بر اجرای وظایف خود به نحو احسن در این حوزه است.
سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگاری که پرسید با توجه به توافق ایران و عربستان برای از سرگیری مذاکرات، ارزیابی دولت از چشم انداز توسعه روابط دو کشور در ایجاد ثبات منطقهای و توسعه اقتصادی چیست؟ توضیح داد: این رویداد و احیای روابط دو کشور نشان داد که حل مسایل منطقهای و جهانی صرفاً از مسیر غرب نمیگذرد و ما قبلا یک خطای راهبردی را در عرصه سیاست خارجی داشتیم که باید با تغییر آن خطا به دستاوردهای متعدد و مختلفی در حوزههای مختلف دست یافت.
بهادریجهرمی ادامه داد: سیاست خارجی این دولت از ابتدا توسعه روابط همسایگی و اولویت بخشی به سیاست دیپلماسی منطقهای و همسایگی بوده و این اتفاق اخیر در همین راستا بود و دیدید که کشورهای منطقه هم از این احیای روابط استقبال کردند. توجه ویژه به این دیپلماسی همسایگی قطعا با هماهنگیها و تعاملات کشورهای منطقه صورت میگیرد و آسیاییها اداره آسیا را هرچه بیشتر از گذشته در گذر زمان به دست خواهد گرفت.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره آخرین اقدامات انجام شده برای پیگیری موضوع مسمومیت دانش آموزان اظهار داشت: شاهد بودیم کسانی که شعار زندگی و آزادی و زن را سر میدادند، عملا هم با تنش آفرینی و التهاب آفرینی در مدارس بویژه در مدارس دخترانهای که جمهوری اسلامی ایران رکورد دار توسعه آموزش در حوزه بانوان در ۴۴ سال اخیر بوده است، سعی کرده اند که التهاب آفرینی کنند که به نتیجهای نرسید و شاهد یک ثبات و آرامش نسبی در مدارس هستیم.
وی به تشکیل کمیتهای با دستور رئیس جمهور در این خصوص اشاره کرد و افزود: هم وزارت اطلاعات و هم وزارت کشور به طور مستمر اطلاعیههایی را در این خصوص در اختیار عموم مردم قرار دادند و با توجه اینکه اطلاع رسانی درباره اقدامات این کمیته به خود آن واگذار شده، از رسانهها میخواهم که سوالات در این زمینه را از همین مسیر جویا شوند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: این اقدامات سبوعانه ماهیت کسانی که ادعای حمایت از حقوق بانوان را دارند نشان داد کسانی که مدعی رشد بانوان هستند، به دنبال تعطیلی اجباری آموزش در حوزه بانوان بودند. جامعه بانوان کشور ما در حوزههای مختلف آموزشی، فرهنگی و علمی و ورزشی و سیاسی همچنان که در ۴۴ سال گذشته شاهد رشد و شکوفایی روزانه آنها بودیم، از این به بعد هم همین مسیر رشد را تجربه خواهند کرد.
وی درباره اقدام اروپاییها در تعطیلی اینستکس گفت: اینستکس یک شرکت کاغذی و دورهمی و سرگرمی اروپایی بود تا از شرمندگی خروج آمریکا از برجام رها شوند و آنها امروز باید پاسخگوی عملکرد این مجموعهای باشند که طراح و مجری آن بودند که روش اجرای آن به دورهای باز میگشت که هنوز پول اختراع نشده بود و مبادله کالا به کالا صورت میگرفت.
بهادریجهرمی با بیان اینکه باید عملکرد اینستکس را طراحان آن بیان کنند، گفت: از تجارب این اقدامات نه تنها مردم ایران بلکه جهانیان باید استفاده کنند که نتیجه برخی پیشنهادها و عمل کردن به وعدهها چگونه بوده است.
سخنگوی دولت درباره افزایش حقوق کارمندان گفت: دولت پیشنهاد افزایش پلکانی حقوق بهنفع کسانی که حقوق پایینتری میگیرند، در بودجه داده بود و همچنان بر این موضوع اصرار دارد؛ زیرا اجرای این افزایش حقوق به عدالت نزدیکتر است. با توجه به اینکه هنوز بودجه نهایی نشده و در مرحله اظهار نظر شورای نگهبان است، به نظر میرسد هنوز هم بتوان در این شیوهای که به صورت سنتی و سالانه اتفاق میافتد و فاصلههای حداقل و حداکثر را ایجاد کرده، تغییر و تحولی در این رویکردها داشته باشیم. نگاه دولت درخصوص افزایش حقوق روشن است؛ نگاه دولت افزایش بالاتر حقوق برای دهکهای پایینتر است.
بهادریجهرمی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد دولت در مهار تورم گفت: عملکرد دولت در یک سال و نیم گذشته روشن است. تورمی که دولت سال گذشته تحویل گرفت، ۶۰ درصد بود و امسال به ۴۰ درصد رسیده و حدود یک سوم کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: دولت برای کنترل تورم در سال آتی دارد و در بودجهای که تقدیم مجلس کرده، سعی شده منابع واقعی دیده شود و هزینههای اعلام شود. اگر مجلس همراهی بیشتر داشته باشد و از افزایش هزینههای غیرضروری جلوگیری کرده و آن را غیرتورمی ببیند، حتما شاهد کاهش تورم خواهیم بود. باید دید مجلس چه تصمیمی درباره بودجه میگیرد. البته دولت به صورت رسمی تغییراتی که در بودجه صورت کرفته و آثار تورمی و نامناسب را تقدیم شورای نگهبان کرده است.
سخنگوی دولت در خصوص حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی در پکن برای پیگیری موضوع روابط با عربستان و احتمال اینکه ممکن است مسئولیت پرونده اجرای قرارداد ایران چین به وی واگذار شود، گفت: این دو مقوله دو موضوع متفاوت است. موضوع اخیر (احیای روابط تهران و ریاض) محصول پنج دور مذاکره بود که به دلایل امنیتی آقای شمخانی متولی آن شد و این جلسه برای مرحله نهایی بود، اما قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین موضوع دیگری است.
بهادریجهرمی درباره ادعای مجلس در خصوص فاصله بودجه پیشنهادی دولت با واقعیت گفت که تدوین و ارائه بودجه سالیانه منطق و کارشناسی خود را دارد. سال گذشته هم همین نگاه متأسفانه وجود داشت و با افزایش منابع روبرو شدیم. بودجه دولت ضد تورمی بوده است و امیدواریم مجلس از هرگونه حکم تورم زا جلوگیری کند.
سخنگوی دولت در ادامه درباره شایعه افزایش بنزین در سال آینده گفت: به شایعات توجه نکنید.
وی درباره توزیع کالابرگ الکترونیک نیز اظهار داشت: کالابرگ به کسانی که که یارانه دریافت میکنند، تعلق میگیرد و این کار اختیاری است.
بهادریجهرمی در بخشی دیگر در پاسخ به سوالی درباره اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک سال اخیر دو تذکر درباره وضعیت خودرو دادند و دولت در این مدت چه اقدامی برای بهبود وضعیت خودرو به لحاظ کیفی و ساماندهی بازار انجام داده است، گفت: تولید خودرو در طول چند سال گذشته روند کاهشی داشت و به نصف ظرفیت قبل کاهش یافت و ما شاهد پارک شدن تعداد زیادی خودرو در پارکینگها بودیم که به دلیل تولید ناقض بود.
سخنگوی دولت ادامه داد که در عرضه در بخش صنعت خودرو سازی افزایش قابل توجهی در سال ۱۴۰۱ انجام گرفت و همزمان واردات خودرو نیز بعد از چهار سال مجوز گرفت و این در عرصه خودرو کمک خواهد کرد تا موفقتر باشیم و جبران سالهای گذشته صورت گیرد. اما همزمان با کاهش خودرو، خودرو به کالای سرمایهای تبدیل شده و در آن حوزه پیشنهاد دولت به منظور جلوگیری از دلالی، مالیات ناظر به این حوزه است که در مجلس معطل مانده و درخواست داریم هم در حوزه خودرو و هم مسکن کمک حال باشند تا از اقدامات سوداگری جلوگیری شود و این اقدامات به صورت همزمان میتواند منجر به ثبات در بازار شود.