به گزارش شهرآرانیوز، ایستادن در صفهای طولانی در ساعتهای نزدیک به افطار برای تهیه انواع مواد خوراکی، در واقع همان دقایق طلایی است که هم ضعف روزه توان جسمی را کم کرده و هم اوج ترافیک شهری است. اما این روزها گلایه شهروندان از صفهای طولانی در نانواییها و صفوف عریض وطویل شهروندان در مقابل مغازههایی که شله، حلیم و سوپ به شهروندان ارائه میدهند، معضلی است که بارهاوبارها از سوی مردم برای پیگیری به صفحه صدای مردم رسیده است. مصداق عینی این گلایه هم چندان دور نیست، کافی است تصمیم بگیرید برای افطار به یکی از صنوف حلیم یا شله پزی معروف مشهد سر بزنید، آن وقت است که با گیرافتادن یک ساعته در صف انتظار خرید، این موضوع برایتان کاملا ملموس میشود.
صفهای طولانی و آزاردهنده خرید شله و حلیم، یکی از موارد درخور تأملی است که میتوانست با تمهیداتی نظیر جابه جایی زمان شروع به کار تعدادی از واحدهای صنفی، شرایط بهتری را برای مردم روزه دار فراهم کند که شهروندان دست کم در این ایام، جدا از تحمل صف نان که خود مقوله پیچیده دیگری است با معضل صف شله و حلیم روبه رو نشوند.
اگرچه قوانین وضع شده برای ارائه خدمات توسط رستورانها و کترینگها و واحدهای صنفی، همگی در راستای حفظ شئون و حرمت ماه مبارک رمضان است؛ اما به نظر میرسد این موضوع درخصوص تهیه حلیم و شله که به نوعی غذای بیرون بر هستند، میتوانست متفاوتتر باشد. برای پیگیری این مسئله که چرا چنین تمهیداتی اتفاق نیفتاده است با حسن امیریان، رئیس اتحادیه صنف رستوران داران، چلوکباب، آشپزخانه و حلیم پزان مشهد، گفتگو کردیم.
رئیس اتحادیه صنف رستوران داران، چلوکباب، آشپزخانه و حلیم پزان مشهد با بیان اینکه طبق دستور رئیس اتاق اصناف کشور، بنا بود مجوز ساعتهای بازگشایی این صنوف به اتحادیههای شهری برسد، میافزاید: چند شله و حلیم پزی معروف در مشهد وجود دارد که در روزهای عادی هم صفهای چهل یا پنجاه نفره دارند. همان زمان به اداره اماکن اعلام کردیم که اگر امکان دارد دست کم این صنوف در ماه مبارک رمضان از ساعت ۱۴ ارائه غذا داشته باشند.
امیریان بیان میکند: متأسفانه با این پیشنهاد موافقت نشد. ساعت کار دست اتحادیه نیست. ما خودمان تمایل داشتیم عرضه برای مردم آسان باشد و در شرایطی که روزه هستند در صفهای طولانی منتظر نمانند. حتی درخواست دادیم به پنج یا شش واحد صنفی این اجازه داده شود که ساعت ۱۴ اجازه طبخ به صورت بیرون بر داده شود که با آن هم مخالفت شد.
وی ادامه میدهد: با اجرای این پیشنهاد، مثلا کارمندان که ساعت کاری شان همان حدود ۱۴ الی ۱۵ تمام میشود، میتوانستند به راحتی حلیم و شله را همان زمان تهیه کرده و به منزل ببرند. دیگر لازم نبود فرد دوباره ساعت ۵ بعدازظهر برای خرید مراجعه کند و در صفهای طولانی بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بایستد.
امیریان میگوید: این مسئله حتی برای ترافیک شهر هم خوب بود. با وجود موافقت ما، نظارت و مجوز با اماکن است و دست ما نیست.