صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

با وجود تاکسی های اینترنتی، هیچ کارگری حاضر نیست در کارخانه‌ها کار کند 

  • کد خبر: ۱۵۷۷۶۰
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۵
رئیس کمیسیون صنعت اتاق خراسان رضوی گفت: امروز معضل اصلی بیشتر واحد‌های تولیدی ‌کشور نه‌تنها استان خراسان، تأمین نیروی انسانی ماهر و غیر‌ماهر است.

غلامعلی رخصت در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز می‌گوید: با توجه به اینکه مواد اولیه بیشتر کارخانجات نیاز به تأمین ارز دارد، بانک مرکزی با آن بار روانی که در صداوسیما برای ارائه تسهیلات به بخش صنعت بیان می‌کند، عمل نمی‌کند و تخصیصاتی ارائه نمی‌دهد.

به گفته رئیس کمیسیون صنعت اتاق خراسان رضوی، همین امر باعث شده است بیشتر واحد‌های صنعتی با کمبود مواد اولیه روبه‌رو باشند. نرخ ارز از ۲۸۵۰۰ به ۴۳ هزار تومان رسیده است که این توجیه اقتصادی ندارد و قیمت مواد اولیه به‌قدری زیاد است که امکان صادرات محصول برای صنعتگر بسیار سخت شده است. برای بخشی مثل نساجی به هیچ وجه امکان صادرات وجود ندارد.

این فعال بخش صنعت تصریح کرد: امروز معضل اصلی بیشتر واحد‌های تولیدی کشور نه‌تنها استان خراسان، تأمین نیروی انسانی ماهر و غیرماهر است. با توجه به شغل‌هایی مثل راننده تاکسی اینترنتی اسنپ و تپسی، بیشتر کارگران کارخانجات که مشغول کار بودند، با داشتن یک پراید به شغل راننده تاکسی روی آوردند.

رخصت یادآور شد: دولت باید راهکار اساسی برای حل این معضل در نظر بگیرد. ما هیچ کار آموزشی برای کارگر و توسعه این بخش در نظر نگرفته‌ایم.
وی اضافه کرد: در ده سال اخیر کاهش آموزش نیروی کارگری داشته‌ایم و به همین خاطر است که کارگر به‌شدت کم شده است. بخشی از نیروی کارگری ماهر که کار فنی بهتری داشتند، جذب کشور‌های خارجی شدند. حتی کشور عربستان هم نیرو‌های کاربلد ما را جذب می‌کند.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی استان به این موضوع اشاره می‌کند که ما با کمبود شدید نیروی فنی در کارخانجات روبه‌رو شده‌ایم و این معضلی است که باعث می‌شود هزینه‌های تولید زیاد شود و نیرو‌های غیرفنی دست به کار‌های فنی بزنند و خسارات بدی را به ماشین‌آلات وارد کنند.

به گفته رخصت، از طرفی ما هم نیرو نداریم و اگر نیروی صفر را هم در کارخانه‌ها بخواهیم جذب کنیم با تورم بدی که در کشور وجود دارد و هزینه دستمزدی که قانون کار برای کارگر مشخص می‌کند، پاسخگوی نیاز آن‌ها نیستیم؛ لذا کارگر با جان و دل کار نمی‌کند.

وی افزود: کل بهره‌وری کارگر به حدود دو ساعت رسیده است؛ بنابراین در ابعاد مختلف دولت باید توجه کند و این عملیاتی نمی‌شود مگر اینکه فضایی برای حضور افراد متخصص و اقتصاددان فراهم شود. ما با تغییر مدیران و جابه‌جایی مدیران در دولت هیچ وقت موفق نمی‌شویم که اقتصاد را پویا کنیم.

 رخصت یادآور شد: دولت باید راهکار پیدا کند. ابتدا باید این اعتقاد را پیدا کند که ما مشکل نیروی انسانی و مدیریت داریم و بعد به فکر چاره بیفتد. ما نمی‌توانیم جلو فعالیت اسنپ را بگیریم؛ اما می‌توانیم نیروی انسانی را با آموزش به سمت کارگر ماهر شدن هدایت کنیم.

 وی ادامه داد: اکنون به‌دلیل بی‌ثباتی ارزی، قیمت کالاهای ساخته‌شده در کشور زیاد شده است و در نهایت هزینه عموم مردم بیشتر شده است. نتیجه این‌ها نیز رکود تورمی می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.