امیر مرادی در گفتوگو با شهرآرانیوز درباره تحقق شعار امسال «مهار تورم، رشد تولید» میگوید: مهار تورم بیشتر از هر چیزی به ساختار خود دولت و بانک مرکزی بستگی دارد و عدم استقلال بانک مرکزی باعث خلق تورم میشود. مسلما دولت همیشه با کسری بودجه مواجه است و ناگریز است به روشهای مختلف از بانکها یا بانک مرکزی استقراض کند و این موضوع تورم ایجاد میکند.
به گفته دبیر انجمن مدیران صنایع استان، وقتی دولت بزرگ است و هزینههای جاری آن زیاد است، هزینه سربار زیادی را به جامعه تحمیل میکند و هرچه درآمد نفتی دارد، صرف هزینههای جاری دولت میشود. در نتیجه به هیچ بخش زیربنایی نمیرسد و عملا طبیعی است که خلق پول در بانکها اتفاق بیفتد و تورم را اجتنابناپذیر کند.
به گفته مرادی، شواهد هم برای تغییر سیاست چیزی را نشان نمیدهد و همان سیاست موجود ادامه دارد و باید گفت ناچاریم اصلاحات دردناکی را بپذیریم که مسلما با کوچکشدن دولت با بیکاری مواجه شویم و بار اجتماعی آن را تحمل کنیم. در نتیجه تا الان تورم را دولت به جان خریده است تا اینکه بیکاری در بخش دولتی اتفاق نیفتد.
این فعال بخش صنایع، میگوید: در بحث رونق تولید بهدلیل بزرگبودن بخش دولت و هزینههای سنگین جاری دولت، دولت فرصتی برای اینکه روی زیر ساختها تمرکز کند، ندارد که همین باعث میشود بخش تولید در تابستان با قطع برق و در زمستان با قطع برق و گاز مواجه شود. مسلما در این شرایط نمیتوان انتظار رونق تولید داشت.
وی تصریح کرد: اکنون بخش تولید همه مزیتهای رقابتی خود را دارد از دست میدهد. تنها مزیت رقابتی ما قیمت سوخت و انرژی بود که بهدلیل اختلاف زیاد آن با بیرون، زمینه قاچاق فراهم شده است. اما با توجه به فشارهای دیگری که به بخش تولید وارد شده است، مثل قطع برق و گاز، محدودیتهای شدید صادراتی بهدلیل تحریم، محدودیت واردات، در نهایت تولیدی که اتفاق میافتد، رقابتی نیست. این محدودیتها باعث شده است حتی در صنعت قطعهسازی هم به سمتی برویم که واردکننده محصولات چینی باشیم.