صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تعهد ارزی درد مشترک صادرکنندگان | اختلاف قیمت ارز نیمایی و ارز بازار آزاد بالا است

  • کد خبر: ۱۵۹۵۸۲
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۴
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: ۲۰ درصد صادرکنندگان کشور مربوط به بخش خصوصی است که دولت در رفع بحث موانع صادراتی باید حمایت کند.

کاظم شیردل در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره صادرت استان می‌گوید: بحث تعهد ارزی یکی از مشکلات مشترک صادرکنندگان است و صادرکننده ملزم است ارز را وارد کشور کند. صادرکنندگانی که چند سالی است در داخل کشور فعالیت می‌کنند مسلما ارز را وارد کشور خواهند کرد. یک سری هزینه‌هایی که سربار صادرات می‌شود و به خاطر تحریم‌های ظالمانه‌ای وجود دارد ارز به سختی وارد شود.

وی اضافه کرد: اختلاف قیمت ارز نیمایی و ارز بازار آزاد زیاد است و این مشکلی دیگر در بحث تعهد ارزی است. در حال حاضراین تفاوت قیمت اگر در گذشته ۱۵۰۰ تومان است اکنون ۵ الی ۶ هزار تومان برای هردلار است و اکنون برای صادرکننده صرف نمی‌کند و این تفاوت را نمی‌تواند صادرکننده بروی کالا بکشد و همین امر باعث شده راه برای صادرکننده غیر واقعی باز شود که باعث کاهش صادرت می‌شود.

شیردل گفت: بخشنامه‌های خلق الساعه زیادی در بحث صادرات داریم. برای مثال در بحث مواد غذایی بخشنامه‌ای اسفند ماه داشتیم که صادرات آن ملزم است آزمایشات میکروبی بروی آن انجام شود. برای محصول کشاورزی ابتدا باید زیرساخت‌ها فراهم شود تا تولید ارگانیک و استاندارد صورت بگیرد. این بخشنامه‌ها که موقع خروج کالا وضع می‌شود برای صادرکننده که کالا را می‌خرد بسته بندی صادراتی می‌کند مشکل ساز است.

وی تاکید کرد: قبل از اینکه قوانینی وضع می‌شود باید با تشکل‌های بخش خصوصی در میان گذاشته شود تا مشکلاتی به وجود نیاید.
شیردل ادامه داد: در بحث صادرات باید مزیت‌های استان مشخص شود. در استان خراسان رضوی بیشتر صادرات محصولات صنعتی است که هبچ یارانه‌ای هم به آن تعلق نمی‌گیرد که باید به عنوان مزیت بیشتر از آن حمایت شود. در بحث زعفران و فرش هم به عنوان یک کالای استراتژیک هم باید حمایت صورت بگیرد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی یادآورشد: تعهد ارزی ظرفیتی است که باید وارد کشور شود. با توجه به اینکه بخش خصوصی صادرکننده کمتر از ۲۰ درصد است و حدود ۸۰ درصد صادرکننده گان دولتی و خصولتی هستند. باید برای جامعه ۲۰ درصدی دررفع موانع صادراتی باید حمایت کند. صادرکننده با یک سری کشور‌های همسایه ریالی معامله می‌کند وامکان اینکه به ارز تبدیل شود و به سامانه نیمایی عرضه کند و مشکل ساز است.

وی ادامه داد: ظرفیت‌هایی که داخل استان داریم هم مرز بودن با کشور‌های هدف صادراتی است. به کشور‌هایی مثل افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و قزاقستان صادرات انجام می‌شود و یک ظرفیت خوبی است که باید از آن استفاده کنیم. 
در بحث تولید و صادرات موضوع حمل و نقل بسیار پر اهمیت است و ظرفیت استان در این موضوع‌ها پتانسیل‌های خوبی دارد و نیاز است که ظرفیت‌ها را در این زمینه افزایش دهبیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.