ناخدا پارکین و دریادار هولسی در این مراسم سه هدف مأموریت دریایی بینالمللی در آبهای جنوبی ایران را اینگونه ادعا کردند:«مراقبت، نظارت و ضمانت».
هولسی با ادعای اینکه از طریق همکاری بینالمللی در خلیج فارس میتوانند محیطی ایمنتر برای ناوبری همه کشورها فراهم کنند، از باز بودن راه ورود به این ائتلاف خبر داد.
«جیمز مالوی» فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در غرب آسیا نیز با «حیاتی» خواندن آبهای جنوب ایران، مدعی شد که مانع هرگونه فعالیت خطرناک و غیرقانونی خواهند شد.
به نوشته اسکاینیوز، به این ائتلاف دریایی که شامل کشورهای انگلیس، آمریکا، بحرین، امارات عربی متحده، عربستان سعودی و آلبانی میشود، نام «ائتلاف نیروی نگهبان» نیز اطلاق میشود.
دو ائتلاف اروپایی و آمریکایی در حالی در خلیج فارس شکل میگیرد که خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران و بازگشت تحریمهای ضدایرانی همراه با اعزام نزدیک به ۱۴۰۰۰ نیروی آمریکایی به منطقه، تنشها در خلیج فارس را به میزان کمسابقهای افزایش داده است. واشنگتن مدعی است که حضور ناوهای هواپیمابر، بمبافکنها و هزاران نیروی نظامی این کشور در منطقه با هدف ایجاد بازدارندگی در برابر ایران صورت گرفته است. تهران با رد این ادعا، گفتوگوی منطقهای برای کاهش تنش را در قالب «ابتکار صلح هرمز» پیشنهاد کرده است.