به گزارش شهرآرانیوز؛ فداحسین مالکی اظهار کرد: طبق معاهدات بینالمللی کشورها باید به تعهدات خود عمل کنند که همین شرایط را درباره دریای خزر میبینیم که کشورها طبق یک معاهده با یکدیگر ارتباط دارند و آن را انجام میدهند پس اینکه کشوری معاهده را بپذیرد و به آن پایبند نباشد کار درستی نیست، طبیعتا در مقابل آن کشور طرف دیگر از ابزارهای قانونی استفاده میکند.
وی با تاکید بر اینکه حقآبه موضوع ملی است که پیگیری آن از وظایف حاکمیتی است، اظهار کرد: زمانی که کرزای دولت قانونی افغانستان را برعهده داشت، اعلام میکرد که اگر یک قطره آب هم در افغانستان باشد نصف آن را به ایران میدهد چون نه تنها وظیفه قانونی براساس معاهدات بینالمللی است که ایران در همه شرایط کنار مردم افغانستان بوده است؛ این تصور برای زمانی است که دولت قانونی در افغانستان حاکم بود. اکنون شرایط افغانستان تغییر کرده و حتی در درون کشور خود به خیلی چیزها پایبند نیستند و همین وضعیت درباره مسائل بینالمللی وجود دارد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت آب در منطقه گفت: طبق گزارش وزارت نیرو شرایط منطقه خطرناک است در این وضعیت رئیس جمهور درباره موضوع حقآبه صحبت کرد که بدان معناست حاکمیت عمدتا شورای عالی امنیت ملی و دستگاههای ذیربط پیگیر موضوع هستند رئیس جمهور هم به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی مواضعی را بیان داشتند که مورد توجه قرار گرفت و ملت ایران هم از این مواضع خوشحال شدند.
مالکی اضافه کرد: انتظار میرفت که طالبان تمکین کرده و با ادبیات و لحن خوب پاسخ رئیس جمهور ایران را بدهد نه اینکه با ادبیات نامناسب و تمسخرآمیز رفتار کند. البته که شأن خودشان را نشان دادند؛ الان ما منتظر پاسخ عملی طالبان هستیم که آن هم چیزی جز رهاسازی آب به سمت منطقه نیست.
نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی با تاکید مجدد بر اینکه طالبان باید طبق معاهدات بینالمللی حقآبه هیرمند را بدهد، اظهار کرد: اینکه طالبان در بیانیه خود اعلام کرده آب نیست، قابل قبول نیست چون تصاویر ماهوارهای همه نشان میدهد که پشت سد کجکی و کمالخان آب وجود دارد.
منبع: ایسنا