صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افزایش شدید بیماری «کبد چرب» در خراسان رضوی | هر بیماری پوستی، مربوط به کبد چرب نیست

  • کد خبر: ۱۶۶۴۸۵
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳
دبیر انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی از افزایش بیماری کبد چرب در این استان خبر داد.

دکتر علی اکبر پوراکبر در حاشیه نشست خبری هفته سلامت گوارش به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: متأسفانه تغییر سبک زندگی و افزایش بی‌رویه غذا‌های غیرسالم و البته چاقی، سبب افزایش بیماری کبد چرب شده است.

وی ادامه داد: این بیماری ارتباط مستقیمی با تغییرات پوستی ندارد و بیماران به‌اشتباه فرض می‌کنند هرگونه تغییر در بافت پوستی مانند دانه‌های ریز پوستی، سیاهی دور چشم یا رنگ زرد، علائم کبد چرب است.

پوراکبر یادآور شد: کاهش وزن و تغییر سبک غذایی دو عامل مهم درمان کبد چرب است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کم‌تحرکی، عامل دیگر بروز کبد چرب است که عموما در دوره همه‌گیری کرونا رخ می‌داد.

وی با اشاره به یک مطالعه علمی درباره شرایط نگهداری از غذا خاطرنشان کرد: در یکی از سمینار‌های تخصصی بیماری‌های گوارشی، مطالعه‌ای انجام شد که نشان می‌داد عمده سرطان‌های دستگاه گوارش، در مناطقی رخ می‌دهد که امکان نگهداری مواد غذایی در وسایل سرمایشی مانند یخچال و فریزر را ندارند و در این حالت، رسوب انواع باکتری، قارچ و... درون مواد غذایی مصرفی زیاد است.

کولیت عصبی شایع‌تر از کولیت التهابی

دکتر پوراکبر در ادامه به شیوع بیماری «کولیت» اشاره کرد و توضیح داد: بیماری کولیت در زمره بیماری‌های شایع جامعه است که به دو دسته کولیت‌های عصبی و التهابی تقسیم می‌شود.

وی ادامه داد: جامعه بیشتر درگیر کولیت‌های عصبی به‌ویژه در دستگاه گوارشی روده و معده است.

پوراکبر افزود: تغییرات در مزاج، نفخ و التهاب شکم، متداول‌ترین عوارض کولیت عصبی هستند که البته در کوتاه‌مدت و حتی بدون تجویز دارو قابل درمان هستند.

دبیر انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی تأکید کرد: تغییر سبک غذا، استراحت کافی و دوری از استرس، مهم‌ترین راهکار‌های درمان بدون دارو در کولیت عصبی هستند.

وی مسائل هورمونی و سن را نیز از عوامل تشدید‌کننده کولیت دانست و متذکر شد: مصرف بی‌رویه حبوبات، سبزیجات، نوشابه و برخی مواد غذایی با قند زیاد به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود و با توجه به دو عامل یاد‌شده، استفاده زیاد از این مواد غذایی مضر است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.