صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بهترین کتاب‌های نادر ابراهیمی‌ را بشناسید | نویسنده‌ای که هرگز نوشتن را رها نکرد

  • کد خبر: ۱۶۷۸۲۴
  • ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۸
امروز، ۱۶ خرداد، سالروز درگذشت نادر ابراهیمی، نویسنده‌ای است که با وجود فعالیت در حرفه‌های مختلف، هرگز نوشتن را رها نکرد.

به گزارش شهرآرانیوز، نادرابراهیمی، نویسنده سرشناس معاصر ادبیات فارسی است که در ۱۵ سالگی برای نخستین بار قلم به دست گرفت و ۱۵ سال پیش در چنین روزی برای همیشه قلمش را زمین گذاشت؛ مردی همه فن حریف که نوشتن فقط یکی از کار‌های او بود.

او کمک کارگری تعمیرگاه سیار در ترکمن‌صحرا، کارگری چاپخانه، حسابداری و تحویلداری بانک را تجربه کرده بود، مترجمی و ویراستاری می‌کرد، فیلم و مستند هم می‌ساخت و در حوزه کتاب کودک نیز فعال بود با این حال هرگز نوشتن را رها نکرد.

ابراهیمی در سال ۱۳۴۲ نخستین کتاب خود را با عنوان «خانه‌ای برای شب» را به چاپ رساند که داستان «دشنام» آن بسیار خوانده شد.  تا سال ۱۳۸۰ بیش از صد کتاب داستان و رمان و فیلمنامه و نمایش‌نامه در کنار مقالات تحقیقی از او چاپ و منتشر و تعدادی از آثارش نیز به زبان‌های مختلف دنیا برگردانده شد.

این نویسنده سرانجام، در ۱۶ خرداد ۱۳۸۷، پس از ۹ سال درگیری با بیماری تومور در ۷۲ سالگی چشم از جهان فروبست. در مطلب زیر برخی از مهم‌ترین آثار نادر ابراهیمی معرفی می‌شود.

 

«یک عاشقانه‌ی آرام»

 در این کتاب عاشقانه و روان، زندگی زوجی را روایت می‌کند که برای رهایی از روزمرگی و دوری از عادت به دوست‌داشتن در عوض عاشق‌بودن، فعالیت‌های خیرخواهانه انجام می‌دهند.

 

 

«بار دیگر شهری که دوست می‌داشتم»

این کتاب درباره‌ی دختر و پسری روستایی است که به یکدیگر عشق می‌ورزند؛ اما خانواده‌ی دختر، به علت اختلاف طبقاتی موجود بین آن دو، مانع ازدواج‌شان می‌شوند.

کتاب «چهل نامه‌ی کوتاه به همسرم» : نادر ابراهیمی در این کتاب چهل نامه برای فرزانه منصوری نوشته است. این کتاب نمایش اوج احساس این نویسنده‌ است و خواندن این نامه‌ها درس عشق می‌دهد. ابراهیمی در این کتاب ثابت می‌کند که می‌توان یک عمر عاشقی کرد و به‌دور از روزمرگی، عاشق ماند.

 

 

«آتش بدون دود»

کتاب هفت جلدی «آتش بدون دود» : هرکدام از جلدهای این کتاب درباره‌ی داستانی با موضوع خاص است. حس انقلابی کتاب آتش بدون دود کاملاً مشهود است. وقایع پر فرازونشیبی که در آنها روایت می‌شوند در ترکمن‌صحرا رخ داده‌اند. این کتاب برای ابراهیمی شهرت بسیاری آورد و با اقتباس از آن یک مجموعه‌ی تلویزیونی با همین نام ساخته شد.

 

 

«ابن مشغله»

کتاب ابن مشغله سبک خاصی از زندگینامه‌نویسی است که خواننده را تا پایان با خود همراه می‌کند و در خلال آن، صداقت و دورویی موجود در جوامع را به او می‌نمایاند.

 

 

«ابوالمشاغل»

در ادامه‌ی کتاب ابن مشغله، این کتاب نگارش شد تا از زندگینامه‌ی نادر ابراهیمی و تلاش‌های او در زندگی مطلبی جا نمانده باشد.

کتاب «صوفیانه‌ها و عارفانه‌ها» : این کتاب دو جلدی به تاریخ تحلیلی پنج‌هزارساله‌ی ادبیات داستانی ایران می‌پردازد و برای افرادی که به سیر تحولات این داستان‌ها طی اعصار علاقه دارند بسیار مفید است.

 

 

«خانه‌ای برای شب»

شامل ده داستان کوتاه است که هر کدام مضمون خاصی را دنبال می‌کند که به نظر می‌رسد از بهترین آثار نادر ابراهیمی به شمار می‌رود.

نادر ابراهیمی چندین فیلم مستند و سینمایی و همچنین دو مجموعه‌ی تلویزیونی را نوشته و کارگردانی کرده، و آهنگ‌ها و ترانه‌هایی برای آنها ساخته‌است. او همچنین توانسته‌است نخستین مؤسسه‌ی غیرانتفاعی ـ غیردولتی ایران‌شناسی را تأسیس کند که هزینه و زحمت‌های فراوانی برای سفر، تهیه‌ی فیلم و عکس و اسلاید از سراسر ایران و بایگانی کردن آنها صرف کرد؛ ولی چنان‌که باید، شناخته و به‌کار گرفته نشد و با فرارسیدن انقلاب و جنگ، متوقف شد.